TV "Chasse & Peche"

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Gledam ovih dana program francuske lovacko-ribolovacke TV stanice "Chasse & Peche", i umalo da poludim. Ugradio sam specijalni dekoder da bih gledao ovaj program, a non-stop gledam ribolov prirodnim mamcima na potocne pastrmke i to u sred zime! "Strucnjaci" mrtvi hladni pecaju i objasnjavaju (na francuskom) kako to rade. Pojavi se povremeno i neki tip koji pravi muve, ali i to je bez veze.
Poludeo sam od dosade! Ako se ovako nastavi, trazicu novac nazad. Izgleda da sam se grdno prevario.

flydoc

Junior member
Učlanjen(a)
03.05.2006.
Broj reagovanja
0
pa gledaj Spanski kanal CAZA Y PESCA i moz nesto da naucis oko muva :hammer:

HITNA

Senior member
Učlanjen(a)
04.12.2005.
Broj reagovanja
0
Imas na 19E SEASONS Francuski i CAZA Y PESCA Spanjolski
na 13E imas Chasse & Peche Francuski i CACCIA E PESCA Talijanski
Ja gledam sva cetri (preko CS-a )i mogu da kazem da sam toga dosta nacio pogotovu o vezanju muha itd.....
Chasse & Peche daju i Grci u paketu NOVA i na njemu imas titl na grckom jeziku.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
ja isto imam taj prgram. Nisam ni malo zadovoljan tim programom. Dosadan je i uvek slabo snimljen. Pre par godina mi je bio zanimljiv svega par dana i onda sam ga se nasitio. Pecanje pastrmke plovkom na živi mamc i varalice je katastrofalno snimljeno a također ne podupirem taj vid ribolova na salmonidne ribe. Ako musicare na nekoj reci, nikada - skoro nikda, ne ulove nista, a ako ulove to je sitniš-boranija. Muve su im ružne i bezveze, ili da se jasnije izrazim mnogo površno navezane da bi se prikazale na tv-u. Ako love vece pastrmke to je onda u ribnjaku. Lik lepo stoji pored vode i pametuje o lovu pastrmke i onda on kao pokaze svoje znanje. Zabaci u vodu prepunu kalifama od oko 2-3kg možda i više. Onda vuče buggera i vadi lepu veliku debelu kalifu. Cak i to njihovo zabacivanje izgleda jadno... Nikada ne bi placao da imam bas taj program. Ako vrtim kanale po tv-u i vidim nesto sto bi moglo biti zanimljivo malo zastanem i na tom kanalu, ali do sada ništa nije bilo tako extra da bi se odlučio davati novac samo zbog toga kanala. Mnogo minusa... sve je jadno i neprofesionalno, od snimanja pa nadalje.
Covek nesto pokazuje kako veze a ovaj ga snima u facu kako brblja. Pa valda gledaoce zanima kako on veže taj čvor, muvu, sistem itd., a ne faca od toga koji ga veže. Vrlo opskuran TV kanal u općem smislu.

HITNA

Senior member
Učlanjen(a)
04.12.2005.
Broj reagovanja
0
upravu si kada kazes da oskudjevaju sa programom o musicarenju ali da su im musice bezveze mislim da malo grijesis .
osobono sam i snimio i sprzio na cd oko 100 musica kako se prave sa kadrom musice preko cijeloga ekrana .
A kada imas cetri razlicita programa uvjek nesto ima o musicarenju spanjolci upravo prikazivali Musicarenje na planinskim rijekama
te kupljenje mladji strujom i vracanje u rjeku.Oni (znam jer imam prijatelja u Francuskoj )naj prije mladj pustaju u potoke da malo ojacaju da bih ih poslje opet kupili strujom i vracali u rijeke ....itd
ja sam misljenja da ima mnogo poucni emisija i da se moze mnogo toga nauciti ....:)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
:-D mozda si i u pravu! Ali ja jos uvek vidim drugacije, slaba kvaliteta i meni je sve to dosadno. Ne razumem francuski ni spanski :) I stvarno je bez veze ono pecanje u ribnjacima a pokazuje se kao neki skill ili sta god vec. Muve su im i dalje ružne :), površne, ali istina je da nisu baš sve slabe...no opet mogli bi dati na kvaliteti i to sve odraditi profesionalno. Posebno kada nesto snimaju, mozda nemaju profesionalne kamermane, ne znam u cemu je problem :)ali je jadno... Ako bi se otvorila tv stanica koja bi bila u rangu Edvardsovih snimaka i celotnog sadržaja u tim snimcima, e samo tada bi to bilo vredno platiti da se može gledati.
A sto se tice emisija sportskog pristupa ribolovu bolje i da ne pricam. Jos malo fali pa da prikazu kako sto efikasnije koristi tirolsko drvce sa gomilom muva a posle i pravilno namestanje vrski, razvlacenje mreza po potocima, najbolji položaji za bacač, bacanje sačme, podvodnom puškom na mladicu itd. ;-) Malo preterujem sarkazmom ali ... :-D:) Nije to vredno placati! Ako je đabe onda ajde, ne smeta jos koji program viska :-D:lol:

HITNA

Senior member
Učlanjen(a)
04.12.2005.
Broj reagovanja
0
OK o ukusima se ine vrijedi puno rasppravljati mene koji se pored musicarenja bavim ribolovom na moru i podvodnim ribolovom ( u moru a ne rijeci ) nadje se svega pomalo

A sto se tice placanja kanala nema tu oplacanja kupis digit.resiver i sam ubacivas kljuceve i to je to ....nista lova :lol: :lol: :lol:

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
164
sebastian wrote:
:-D mozda si i u pravu! Ali ja jos uvek vidim drugacije, slaba kvaliteta i meni je sve to dosadno. Ne razumem francuski ni spanski :) I stvarno je bez veze ono pecanje u ribnjacima a pokazuje se kao neki skill ili sta god vec. Muve su im i dalje ružne :), površne, ali istina je da nisu baš sve slabe...no opet mogli bi dati na kvaliteti i to sve odraditi profesionalno. Posebno kada nesto snimaju, mozda nemaju profesionalne kamermane, ne znam u cemu je problem :)ali je jadno... Ako bi se otvorila tv stanica koja bi bila u rangu Edvardsovih snimaka i celotnog sadržaja u tim snimcima, e samo tada bi to bilo vredno platiti da se može gledati.
A sto se tice emisija sportskog pristupa ribolovu bolje i da ne pricam. Jos malo fali pa da prikazu kako sto efikasnije koristi tirolsko drvce sa gomilom muva a posle i pravilno namestanje vrski, razvlacenje mreza po potocima, najbolji položaji za bacač, bacanje sačme, podvodnom puškom na mladicu itd. ;-) Malo preterujem sarkazmom ali ... :-D:) Nije to vredno placati! Ako je đabe onda ajde, ne smeta jos koji program viska :-D:lol:

Sebastijane moram da odreagujem na par tvojih recenica. Mislim suludo je porediti Francusku sa Balkanskim zemljama narocine ne sa Srbijom koja za zemljama u okruzenju mnogo zaostaje bar u smislu razvoja ribolova. Narod je jos uvek naviknut da sto vise ribe odnese sa reke, sebe smatra vrednijim ribolovcem. Francuska, Italija i druge najrazvijenije zemlje evrope imaju sasvim drugi pogled na sveobihvatni ribolov. Naime kod njih je narod naucen da je iznad svega zakon, a sukob sa zakonom sigurno vodi u propast. Bas zbog toga krivolova na njihovim vodama gotovo da nema. Lepo su podelili vode, odvojili ih rezimima po kojima se moze loviti u reci i gotovo. Takvim sistemom zadovoljene su sve sfere ribolova, zadovoljni su: musicari, varalicari, plovkarosi, dubinkasi i ostali. Sasvim je normalno videti da postoje vode gde su dozvoljena koriscenja sredstava koja su navodno kod nas izazvala osiromasenje ribljeg fonda. Tako da, ako ti se peca pastrmka na glistu i kedera postoje vode gde to mozes da obavljas uz odredjenu nadoknadu. Koliko mi je poznato kod Francuza i Italijana tirolsko drvce i vaser kugla su dozvoljena sredstva za ribolov na odredjenim vodama. Takodje veliki poklonici musicarenja imaju svoje revire u kojima slobodno mogu obavljati ribolov bez uznemiravanja predhodno opisanih ribolovaca. Sve je proracunato do poslednjeg evra, takav sistem odrzava vode bezprekornim, a ribolovce zadovoljnim. Znaci za svakoga ima po nesto, svi placaju to sto vole, novac se usmerava u pravcu ocuvanja ribljeg fonda, ekoloskog stanja, cuvarske sluzbe....Ako sam nesto pogresio molim da me ispravite!!!!
Mi sve znamo kako to treba da izgleda i kako da se ucini da se vode pretvore u takve, ali jos uvek smo nemocni, jer su zakoni toliko stravicni da stite lopove, ribokradice, mada je najveci problem sto se i ti pa kavi su da su, ne sprovode. Nije ribu upropastilo tirolsko drvce, keder, glista, vaser kugla, ribu smo upropastili mi sami (govorim u globalu, da se neko ne pronadje prozvanima pa kaze "Ja nisam!") prekomernim odnosenjem, trgovinom upecane ribe, nenormalnim izlovljavanjem aparatima koje verujem da ima svaka kuca u blizini planinske vode.....nosilo se, nije se kontrolisalo, niko nije vodio racuna da ce i tome doci kraj i eto gde smo, kako bi neki matematicar rekao nismo na nuli otisli smo u minus :lol:. Do nule treba mnogo da se uradi, dopune zakoni i dozvoli ljudim koji imaju smisla da nesto urade, a kad se dodje do nule, tesko je ispratiti desavanja koja ce nas voditi napred u bolje sutra.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Delomicno si u pravu jer se ja izgleda nisam bas konkretno izjasnio :) Meni se ne dopada taj tv i ribolov koji prikazuju vec zbog gore navedenih razloga. Nisam govorio da podupiru krivolov, nego samo nesto sa cime se ja ne slazem i ne dopada mi se :)
To je dobro i super da sve imaju isplanirano, samo ovi bi mogli vec ako snimaju da odrade mnogo profesionalnije jer ipak su razvijena zemlja ;-)
Kako god Chasse & Peche je "meni" bezveze!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Sumadinac stalno kudi nas (Srbe), a velica sve ostale. Pa, bas nam ovaj francuski kanal pokazuje kako ljudi love pastrmke prirodnim mamcem, u "lovostaju", gnjave ih, udaraju o zemlju, pa vracaju u vodu (?) ili stavljaju direktno u tiganj.
Kada Francuz to radi, normalno je, ali ako to ucini bilo ko iz balkanskih zemalja, odvratno je.
Doprinos ove televizije je u tome sto ce nasim ribolovcima razotkriti da se ni ribolovci zapadnih, najrazvijenijih zemalja, po znanju i "plemenitosti" ne razlikuju od njih. To je vrlo bitno, jer treba shvatiti da je ribolov sport u kome nema razgranicenja na nacije, religije, standard...
Jeste dosadan program "Chasse & Peche", ali dao mi je fantasticnu ideju. Cim se izbistre reke, otici cu i uloviti tri potocne pastrmke. Nece biti ni na prirodni mamac, ni u lovostaju, ni ispod mere. Posle cu ih isprziti i pozvati svoje roditelje na veceru. Pa nece valjda samo ribokradice i njihove familije da jedu potocne pastrmke u Srbiji, dok u Francuskoj, sasvim normalno, to rade i sportski ribolovci?
Ja posteno placam da bih pecao po vazecim propisima i to cu od sada zauvek raditi, jer zaista ne vidim ni jedan razlog da ne ponesem 3 pastrmke, lipljena ili stuke, kao i 5 kg klenova ili skobalja. Ugledacu se na Francuze.

HITNA

Senior member
Učlanjen(a)
04.12.2005.
Broj reagovanja
0
Sumadinac je u pravu sto se mene tice vecina ribolovaca ribu vidi kao hranu ili kao trofej koliko je se izvadilo i odnjelo doma kod nas se Neretvi tirolsko drvce koristi i koristi

sto se tice francuza evo primjera godisnja dozvola je 150 eura i imas pravo izici na vodu 24 puta za godinu dana i to mozes da lovis samo sa stapom (jednim) iz ruke nema da se zabaci pa ceka stap mora da bude uvjek u ruci sa tom dozvolom mozes da lovis po cijeloj Francusko osim na revirima gdje se treba nadoplatiti....dalje-i oni su prezasiceni kalifornikama pa ilovljavaju auktotone vrste potocara da bih onda prenosili u mrijestilista i onda mladj vracali u potoke i onda opet kad dojde vrijeme kupili ih strujom i vracali u rijeke takve potocare se nesmiju ni uzimat....
sto se tice kvalitete obrade slike talijani (sky italia) i spanjolci imaju izvrsnu kvalitetu....jedni od naj bolji

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
jos nesto imam da kažem protiv toga što se prikazuje na tom kanalu. kao neki c&r...ribu vataju suvom rukom, stiskaju je ko blesavi, ispada im po tlu love ju, gnjave, onda bace u reku, ne puste lepo sa nežnim oživljavanjem, nego bace... kakav slab primer mlađima! no, samo u par navrata sam vidio kako francuski šaranaši pravilno postupaju u c&r.

HITNA

Senior member
Učlanjen(a)
04.12.2005.
Broj reagovanja
0
http://perso.orange.fr/michelflenet/moucheetmontage/mouchetemontage.htm

http://www.jpdessaigne.com/

evo malo Francuski muha

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
no, mozda slika je ok. ali snimanje je bez veze...covek nesto objasnjava kako se veže neki čvor, ili namešta sistem, i kamerman umesto da to snima on ga snima u obraz....

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Dobri su samo sto se tice vezivanja muva,ostalo je sazvakano milion puta.
Reprize koliko hoces,hvatanje u lovostaju na zive mamce STRASNO
Ne zelim da ga imam u paketu

Vrh Dno