The King Of Rock

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Možda bi ovaj naslov, na našem mušičarskom sajtu, privukao pažnju nekog entomologa, koji bi pomislio da se ovde radi o kralju stena, nekom insektu iz reda Plecoptera. Biće, naravno, mnogo reči i o takvim stvarima, a ovde se radi o liku broj 1, u istoriji muzičkog pravca, Rock-a ili Rock And Roll-a, Elvisu Presley-ju.
Jutros me je naš domaćin, Dr. Lucky, pozvao telefonom i upitao kako da pronađe snimak legendarnog koncerta Elvisa, gde on sedi na stolici i nosi crnu kožnu jaknu. Tako mi je on opisao koncert. Naravno da mi je poznat taj događaj. Preporučio sam mu da potraži neki dokumentarni film o Elvisovom životu, gde će sigurno biti prikazan i taj koncert.
Završismo razgovor i ja se vratih ovde gde sam i sad. Slučajno pogledah na gomilu gramofonskih ploča koje su mi uvek na dohvat ruke (noge) i videh dupli album pod nazivom "Elvis In Person At The International Hotel, Las Vegas, Nevada * Back In Memphis". Ovu duplu ploču sam skoro zaboravio, a dobio sam je od svog oca, kada su gramofoni prešli u moje ruke. On ju je nabavio preko prijatelja iz Čikaga, dok je još bila "vruća" i zvuci sa nje su možda bili prva muzika koju sam ja slušao. Imam još nekoliko Elvisovih legendarnih albuma, kao i par singlova, od kojih su neki rezani još pedesetih godina prošlog veka. Sve Made In USA, tj. originali. Ko zna koliko vrede! Proveriću na Internetu.
Najvažnije je to, da je ovaj drugi deo albuma, "Back In Memphis", baš ono što Laki traži i da je baš to koncert na kome Elvis nosi crnu, kožnu jaknu.
Kao dobrom prijatelju, poneću sledeći put kad idem kod Lakija ovu ploču, da je zajedno slušamo sa njegovog gramofona. Poneću svoju zvučnicu (glavu) i iglu, jer njegova daje neki mutan zvuk, pa bi mogla da mi ošteti ovu dragocenost, koja još uvek daje kvalitetan zvuk.
Ma, mislim da imam i video snimak ovog koncerta, negde u fijoci, na divx-u. Idem da ga tražim.... :smoke:
Evo me!
Aaaaauuuuuu, šta sam sve pronašao!
Još jedan originalni dupli LP, sa još jednog istorijskog koncerta, na Havajima, koji je ceo svet, po prvi put mogao da gleda putem tek postavljenog satelita. Čak imam i Divx video snimak sa tog koncerta.
Evo još jednog Divx-a! Koncert čiji je snimak na onoj ploči, ali prvi deo, iz Las Vegasa, gde Elvis ne nosi kožnu jaknu i pantalone.
Laki, može li bez kože? :lol:
Evo i skeniranog omota

Prilozi

• Elvis Presley.jpg
    Elvis Presley.jpg
    36,5 KB · Pregleda: 98

piroman

Senior member
Učlanjen(a)
15.11.2005.
Broj reagovanja
0
ipak je Salama (Salma Hayek) dala najbolju definiciju zast je on kralj u Dogmi :)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Laki da ti čujem vrisak!

Prilozi

• Elvis peva a Laki vristi.mp3
    238,5 KB · Pregleda: 68

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
Ej Piromane nemoj da mi vredjas Selmu, teta je uh necu da pisem nista dalje bice vulgarno sta bih joj sve uradio. :lol:

Vrh Dno