Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Počinjem da provaljujem polipropilen,i zaista,sa vrlo malo materijala dobija se mnogo!Posebno je dobra fora što ovaj materijal ima sličnu osobinu kao jelenska dlaka,pod jačim pritiskom konca širi se,dok se prilikom laganog namotavanja bobinom dobija finija silueta,ne širi se mnogo.
Ove oči odlično izgledaju ali po sunčanom danu znaju da bace neprijatan blesak,pa često bucov odustane u poslednjem trenutku od napada!Ja ih zato malo "zamutim" pritiskom prsta!
Ove oči odlično izgledaju ali po sunčanom danu znaju da bace neprijatan blesak,pa često bucov odustane u poslednjem trenutku od napada!Ja ih zato malo "zamutim" pritiskom prsta!
Slazem se s ovim. Previse sareno, previse sjajno nije dobro. Mat, prozirno, ne prezivahno daje bolji rezultat. Na terenima gdje lovim dosta se varalicari. Boleni, osobito veci, su vremenom razvili 'alergijsku reakciju' na bilo sto bljestavo sto bucno klepi i zatim brbolji i bljeska vodom. Recimo, jedan jedini prolaz 'castmastera' ili neceg slicnog i jato se povlaci u dubinu ili mijenja poziciju.
slazem se sa ovim ali ne mora da bude ultimativno pravilo. narocito ne pri tmurnom vremenu ili ne previse bistroj vodi.
makar su takva moja zapazanja sa Morave
ja sam se ove godine malo igro sa velikim (predimenzioniranim ) ocima,malim ocima i streamerima bez ociju.nisam vidjeo nikakvu prednost ociju osim mane da zatvore luk udice kao Zvezdanovi na slici,produze vrjeme izrade,i kao sto ste spomenuli da negativo bljeskaju.
Ne znam Hunter gde vidiš da je luk udice zatvoren!Kao što se da primetiti na ovim udicama je luk dosta širok,pa oči nemaju nikakvih tragičnih posledica po napad ribe!Kuzma je potpuno u pravu,fleš materijali imaju svoju primenu po oblačnom vremenu,posebno u zoru ili sumrak!Kad je sunčan dan važi sve ono što alp napisao,po slabim svetlosnim uslovima iznenadni blesak može itekako da isprovocira i obrati pažnju ribi!
opet su na vratu kratke udice,vise volim kad je unutarnji dio udice "cist" i da moze ljepo sjesti ribi u usta do kraja.
to je naravno samo moje misljenje,a ne primjedba!
Sasvim se slažem sa Zvezdanom bucov (čak i omanji primerci) gutaju moje surfing candy'je na ovakvim udicama sa kratkim vratom do balčaka iako su dugački i po 10 cm ,takodje i sa tim bunkerima imam slična iskustva..
Hunteru, ako bar malo vrh udice zakaci usta ribe ta riba ima da se kaci. Jedino ako ima veliku kilazu moze ispasti. U uporedjenu ranije sam koristio udice duzeg vrata ali istog otvora kao i kod kracih udica. Jedno je bucov a drugo je stuka, bar kod stuke sam imao promasaje jer su hvatale za rep zonkera ili strimera, ili ko zna mozda sam ja ranije kontrirao!?!