Sta vise volite?

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Relativno moralno, sportsko... ali i prakticno pitanje:
Da li vise volite da ulovite 3-4 krupna komada ili 50-60 sitnijih komada ribe? Kad biste morali da se odlucite, sta biste odabrali?

Ja licno, vise volim 3-4 krupnija komada: klenovi 800gr - 1 kg., pastrmke 500gr-800gr, lipljena 500-800 gr.... od salmonida... ostale ne racunam.

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
3
Lepo pitanje.
Menjao bi 100 klenova, pastrmki i slicnih vrsta (po velicini) od 300 g za 3 od 1 kg. Odmah!

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
:D I jedno i drugo, ako moze istog dana.  :D
Najcesce (skoro iskljucivo) pecam na Gradcu. Ima dana kad se krupna riba ne dize, ali se zato "deca igraju" preko celog dana, cesto i bez podnevne pauze, ritmom suva-nimfa-suva, da bi predvece krenule i roditeljke i roditelji. U skladu s tim se ujutru svojski trudim da se upisem, pa kad to uradim mogu da se opustim i preko dana se do mile volje i ja izigram s tom "decom" (12 - 15 - 25 cm), a onda uvece probam da se istaknem (> 25 cm). I taj ritam postoji stalno, sem kad je jaka sijera ili umereno mutna voda, tad idu ili ceo dan nimfe ili predvece krenem i sa strimerima. Ako se i ne istaknem, bilo je lepo i uzivao sam, a ako se istaknem, onda sam za naredna tri dana postigao "oooooooommmmmm". :yeswink: ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
ja razmišljam uglavnom u cm  :) tako da meni je uvek namera da uvatim od salmonida one 40+, velika želja 50+ a san 60++ :D uglavnom padne barem jedna od 40cm ako do 40ke ne mogu trudim se na minimum od 30cm (salmonidi) one manje su slučajni prolaznici koji udare dok ciljam največu...meni je draže imati jednu od 2kg nego 100 od 300 gr. Ja kada uočim veliku ribu za ostale postanem slep i samo nju ganjam dok imam snage i šanse.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Svaki ribolovac teži krupnijoj, kapitalnoj, ribi. Jedini slučaj kada ja priželjkujem veći broj sitnih riba je kada su mi za nešto potrebne, najčešće za jelo. Ja ponekad ciljano lovim sitnog klena, jer volim da ga jedem. Nadam se da neće poskočiti lažni moralisti zbog toga, jer je klen riba kojoj nije ograničena dužina, a i retko me hvata glad za sitnim klenovima. Dakle, u skladu sa propisima, ponekad poželim sitnu belu ribu. U ostalim situacijama (99%), ciljano lovim krupne primerke i čitav sistem prilagođavam tome (bambula, strimeri, krupne muve....).

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Mixmaster je napisao(la):
... Dakle, u skladu sa propisima, ponekad poželim sitnu belu ribu. U ostalim situacijama (99%), ciljano lovim krupne primerke i čitav sistem prilagođavam tome (bambula, strimeri, krupne muve....).

:tbumb: :tbumb: :tbumb:

asader

Senior member
Učlanjen(a)
08.10.2007.
Broj reagovanja
0
Mix rece "Svaki ribolovac teži krupnijoj, kapitalnoj, ribi" istina ali nekad mi prija i konstantno bockanje sitnezi prvenstveno kad mi se macka okoti :D :D :hammer:

Sreca pa moj Njemacki Ovcar ne jede ribu :nowink:

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
39
Npr: par lipljena od 40+ i dovoljno je jedna pastrmkica da da malo lepe boje za oci i ja sam zadovoljan. :D

Vise volim vece komade, e dok krkusa mi je omiljena mala riba. :tbumb: :drool:

V

vaga

Guest
    Ljutu od 10 s lukom u lepinju+ prilozi i paprice da gori grlo i ladno pivo za ribolovni dan kad nece da pipne. :whistle:

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
Zavisi od okolnosti kad ne radi bolje i sitne da čvokću makar da se zanimam. A kad radi onda naravno bolje da udari nesto krupno sa cim imas mogucnost odmeravanja snage, a ne samo da ga  izglisiras napolje i vozdra. :D

asader je napisao(la):
Sreca tvoja sto nemas haskija ili čau-čaua! :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
vaga je napisao(la):
    Ljutu od 10 s lukom u lepinju+ prilozi i paprice da gori grlo i ladno pivo za ribolovni dan kad nece da pipne. :whistle:
eeeeeeeeeeeeee to je ono pravo  :yeswink: :tbumb:

asader

Senior member
Učlanjen(a)
08.10.2007.
Broj reagovanja
0
asader je napisao(la):
Sreca tvoja sto nemas haskija ili čau-čaua! :D
[/quote]

Odoh u off ali jednom prilikom sam lovio u pratnji komsijskog psa neki mjesanac terijera i ko zna cega lud ko struja kad bih zakacio komad on pocne da laje kao blesav i pravac u vodu da ga uzme tako da sam vukao i ribu i psa koji bi je uhvatio zubima e sad ga vise ne vodim na vodu  :doh:

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Pas na pastrmskoj reci...
Samo jednog, onog Joce Memedovica, mogu da pohvalim.
Svi ostali poplase svako mesto gde se pojave.

Vrh Dno