[SPLITOVAN TOPIC] Offtopic

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

jankoj

Junior member
Učlanjen(a)
14.10.2007.
Broj reagovanja
0
Posle uvreda doticne individue, otisao je sa ovog foruma(nadam se ne zauvek) i nas poznati naucnik i istaknuti strucnjak Dr. Predrag Simonovic.
Covek se zalagao za zastitu varijeteta potocne pastrmke kojih jos uvek ima u nasoj zemlji i to je OK. Da nije bilo njega mnogi od nas nebi ni znali da takvi varijeteti uopste i postoje. Licno smatram da je moguc kompromis izmedju zelje ribolovaca za poribljavanjem i  zastite prirodnih dobara.
Svedoci smo kako jedan neuki, neobrazovani, nekulturni, uobrazeni, osrednji ribolovac(kazem osrednji, jer posle toliko staza, svako normalan bi bio mnogo bolji ribolovac od njega) rasteruje ljude koj bi nesto hteli da ucine u pozitivnom smislu. Nije rasterao samo one koj su bili na forumu, vec rasteruje i one koj bi mogli doci i zaista dati koristan doprinos. Musicarenje nije nauka, to je u sustini jedan veoma jednostavan i efikasan nacin ribolova i mnogo je ljudi koj bi mogli da doprinesu da i oni koj pocinju veoma lako savladaju musicarenje, ali takvi ljudi ne zele da uzmu ucesce na sajtu kada citaju o cemu se sve ovde pise.
Sa takvom individuom na ovom forumu nista se pozitivno ne moze postici(ne mislim ovde samo o zastiti varijeteta pastrmke, vec uopsteno o svemu sto se tice nas musicara). Dzabe se truditi kada on minira sve napredno. Postavlja teme o tome kako treba krsiti lovostaj i tako dovodi pojedine citaoce u zabludu, navodeci ih da cine prestupe, proglasava musicarske revire stetnima i.t.d.
Tako se ovaj sajt svodi na mozda svega dvadesetak aktivnih clanova umesto da zaista bude ono sto i treba(najvece okupljaliste musicara na balkanu). Ovako je sajt spao na sacicu Niskih musicara, par prijatelja i neprijatelja doticne individue i jos ponekog sa strane.
Ako se stvari ne promene, nemam ni ja ovde uskoro sta da trazim...

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
U postu takozvanog jankoja nema ni trunčice istine, osim u poslednjoj rečenici. Ovde bi trebalo pisati o poribljavanju pastrmskih reka, a ne o Mixmasteru, ali moraću da odgovorim na ove apsolutne neistine i zlo.
  Osvrnuću se samo na jednu neistinu, koju smatram najdrskijom. To je podela na "napredne" mušičare i Mixmastera, koji im "smeta".
To je za mene najveća uvreda. Ja ne poznajem ni jednog čoveka iz svog grada koji je učinio mrvicu od onoga što sam ja uradio za razvoj i napredak mušičarenja u Nišu. Ne poznajem čak ni jednog koji će u budućnosti uraditi više od onoga što ću ja uraditi dok sam živ i zdrav.
Lupetanja jankoja i sličnih su krajnji bezobrazluk.
Tvrdim da je svako ko kaže da je napredan mušičar koji prvo treba da se otarasi mene, teška budala, koja ne zna šta govori.
Da li ti, jankoj, neko brani da ispuniš ovaj forum "naprednim" idejama ili svojim veštačkim muvama, tehnikama, fotografijama insekata i reka koje poznaješ. Kako si postao napredan? Tako što si napred?  ???
Kada je neko istaknut u nekoj delatnosti ili sportu, počne da smeta. Želja da ga se ukloni i omalovaži  sve je jača, što je on istaknutiji, aktivniji i produktivniji. Bezobrazluk drugorazrednih se pojačava kako im strpljenje pada. Nekolicina misli da, ako hoće da izbiju u prvi plan bar na tren, moraju da omalovaže Mixmastera. Zajednički interes ih zbližava i oni se množe i udružuju. Prirodno.
HOĆU I JA MALO DA BUDEM MIXMASTER, odzvanja u glavama janka, marka, kurca, palca i poletarca.
A be, momci, lečite se, jer to je nemoguće. Čitajte ovaj forum i ćutite, ne lupetajte uludo. Ima jedan forum specijalno formiran za to što vas muči, da ne bude Mixmastera na njemu- "NAPREDAN"  :hammer: :hammer: :hammer:

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Evo pa pljujte ovde. Offtopicovanje tolerisem jos par dana, a onda dolazi jedno iznenadjenje sa novim pravilima i funkcijama foruma. Ovakve nebulozne postove jankoj necu da tolerisem. Ako imas nesto protiv odredjene individue kazi to samo njemu. Nas postedi tvojih misljenja. Svaki naredni post koji ne bude vezan za temu, a bude postovan van ovog foruma bice momentalno obrisan!

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Najiskrenije... ja sam zblanut!!! :'( :'( :'( :doh:

Neznam za ranije, ali unazad mesec dana, ovaj forum popularise i tolerise sve osim musicarenja. Ejjjjj.... a zove se MUSICARENJE!

lazza je napisao(la):
Evo pa pljujte ovde. Offtopicovanje tolerisem jos par dana, a onda dolazi jedno iznenadjenje sa novim pravilima i funkcijama foruma. Ovakve nebulozne postove jankoj necu da tolerisem.

Lazzo, A jel mislis da su Miksovi postovi BULOZNI?

Vrlo izgledno mi se cini da dve struje, a one se jasno vide, bespovratno cepaju forum... definitivno i nazalost! ...A ja mislio da su ovde ljudi malo ozbiljniji!  :mad:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Sjekloca je napisao(la):
Najiskrenije... ja sam zblanut!!! :'( :'( :'( :doh:

Neznam za ranije, ali unazad mesec dana, ovaj forum popularise i tolerise sve osim musicarenja. Ejjjjj.... a zove se MUSICARENJE!

Lazzo, A jel mislis da su Miksovi postovi BULOZNI?...A ja mislio da su ovde ljudi malo ozbiljniji!  :mad:

Specijalna tema za pljuvanje. Pljuvanje se uglavnom svodi na pljuvanje Mixmastera, a za to već posoji  mesto i tema. Aaaa, ovde i ja treba da pljujem. Dobro. :tbumb:
Pa, evo, da prokomentarišem Sjeklocinu brigu za forum i zalaganje za pisanje o mušičarenju. Pratim njegove postove (sve sam pročitao) od kad se pojavio. 99% je o nečemu što nije vezano za mušičarenje. Od toga, 50 % je o Mixmasteru, a ostatak je otišao na smajlije i lupanja gluposti i to, pod naslovima koji jasno ukazuju na mušičarsku temu.
Po meni on nije "hero member", kao što mu piše, jer je na brzinu ispisao 500 postova bez ikakvog sadržaja, već anonimni posetilac koji se trudi da uništi ovaj forum. Takvih ima nekoliko, ali on je najpodmukliji. Pametno radi i "poživeo" je najduže od svih njemu sličnih.
Ako neko ne veruje u ovo što sam napisao, neka proveri povijest njegovih postova.

http://www.musicarenje.org/index.php?option=com_smf&Itemid=26&action=profile;u=337;sa=showPosts

Molim i članove i moderatore da mi među ovim postovima nađu bilo šta što je Sjekloca napisao o mušičarenju.  ??? Voleo bih da vidim komentare ove čudne pojave.

jankoj

Junior member
Učlanjen(a)
14.10.2007.
Broj reagovanja
0
Sjekolice imas plus od mene, Lazzi i dotticnoj individui po minus!

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Sjekloca je napisao(la):
Lazzo, A jel mislis da su Miksovi postovi BULOZNI?
Blozni ili ne - on iznisi svoje misljenje. Moje je da odlucim da li cu da ga podrzim, kritikujem, savetujem ili pak ignorisem kao clan ovog foruma, kao moderator nece da mi padne na pamet da kritikujem njegove postove ukoliko su musicarski. U mnogim stvarima se ne slazem sa Mixmasterom ali nikad nisam napisao da je on budala i da cu da napustim sajt zbog njega. On je ustvari u zadnje vreme jedini clan koji pise o musicarenju na ovom musicarskom forumu.

jankoj

Junior member
Učlanjen(a)
14.10.2007.
Broj reagovanja
0
Lazzo branis jedinog sa negativnom karmom na celom sajtu. Njegovi postovi su zaista nebuloze, reviri su stetni, lovostaj je glupost, budale su svi koj se sa time ne slazu(a blagonakloni prema C&R su najvece budale od svih)...
O musicarskim temama pisu svi, mnogi i bolje nego on. Za sajt nije bitan kvantitet, nego kvalitet. Za musicarske teme se nikad ne moras brinuti...
Stojim iza svake reci koju sam napisao, prisustvo takve osobe na ovom sajtu-unistava ovaj sajt. On zaista nije kriv sto rasteruje ljude sa sajta – krivi ste vi moderatori sto mu dozvoljavate da iznosi nebuloze.
Ode sad verovatno i Pedja, jedini pravi naucnik koj je bio clan foruma. Takvi ljudi su ovde potrebni, a ne iskompleksirani hvalisavci, koj doprinose musicarenjeu samo u svojim glavama i glavama onih koj zive u zabludi...
Koliko jos ljudi, pored onih koji su vec otisli ce otici... Koliko je onih koj bi mogli doci, a nikada nece doci(ukoliko nesto ne promenite).
Razmislite o ovome drugovi moderatori...

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Ako sam moderator, admin, clan tima ne znaci da sam sudija druze jankoj. Nije na meni, a ni na tebi boga mi da presudjujemo ko pise pametne, a ko glupe stvari. U mnogim stvarima se ne slazem sa Mixom. Toga je i on svestan. Ne samo na forumu vec se raspravljamo i kada se sretnemo. Ali koliko znam naziv ovog foruma je musicarenje, a ne Mixmaster. Sta je on? On je samo jos jedan clan koji ima pravo da napise sta zeli i nije na meni da mu sudim. Nek pise bre covek! Mogu samo da se da se slozim sa njim ili ne, a da udaram nekom restrikcije na ono sta misli? Ne...
Ukoliko si odlucio da napustis forum samo napred prijatelju. Ne osudjujem te jer svako ima pravo na to - to je ona demokratija o kojoj sam malopre pricao i na osnovu koje se zasniva ovaj forum. Nije mi jasno zasto sada to javno pricas? Pa idi bre druze... nek ti je srecan put.

Amos

Senior member
Učlanjen(a)
20.03.2006.
Broj reagovanja
0
Bilo je mnogo pokusaja da se ovaj "nas" sajt resi zle krvi i da se komunikacija  dovede na (neophodno) uvazavanje licnosti i misljenja clanova, pa cak i ako su dijametralno razlicita. Posto to nije uspelo, sajt je postao OVO sto jeste i jedino sto nam je preostalo je da se uzdamo u "diskreciono pravo" moderatora da razdvajaju "zito od kukolja" (mislim na postove, ne na clanove). To je mozda udarac na Lakijevu ideju o "slobodi misljenja", ali mozda je bolje malo skresati demokraCiju nego sajt svesti na jednog Člana, moderatore i citaoce. Ocigledno je da je dosta "plodnih pera" otislo odavde, neki za stalno, a neki se javljaju sporadicno, ali brzo bivaju ponovo oterani. Sve je to posledica trenutno postojeceg nivoa komunikacije koji dozvoljava da se omalovazi sve sa cime se neko ne slaze ili cak iz ciste dosade, a najcestce zbog sujete (koja je veca nego na internoj klinici). Tako su prisutna vredjanja svake vrste, od omalovazavanja zvanja i obrazovanja do nazivanja neistomisljenika pogrdnim imenima (dno).
@Mixmaster
mislim da je tvoja bojazan da ces da izgubis primat na sajtu dosta zasluzna za stanje na istom. Dzaba ti jedan vrhunski post, kada je sledecih 10 cisto nametanje misljenja, od kojih su mnoga laicka i pausalna.

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Gospodo,ako ste to i ako se prepoznajete,Nije mi jasno ovo što se dešava.Zar da moderatori dozvole ovakvo stanje na sajtu?Nije tu kriv ni Peđa ni Mix,krivi ste vi gospodo moderatori ili kako se već zovete.Ja smatram da nije dobro za razvoj sajta dozvoljavati bilo kome ,pa makar to bio i prijatelj,uzor i zvijezda vodilja u životu ili riboliovu,da radi stvari koje onda branimo drugima.Provokatora (kako ih već zovete) će biti uvijek,al mi smo mušičari,neka elita među pecarošima.Pa ajde onda da se tako i ponašamo.Neko me keca,bole mene,neka ga,sitne duše brzo završe.Ko to ima pravo da se trudi da izbaci nekog sa sajta zbog neslaganja mišljenja,Mix?Budimo relalni.Šta je konkretno postavljeno ovdje u zadnjih 15 dana a d je vezano striktno za mušičarenje,sem Sebastijanovih postova?Koja dobra ideja?Samo svađa i prepucavanje!Alo,kud to vodi?

Ako se prepoznajete u prvoj mojoj rečenici,molim vas da se tako i ponašate,ne samo ovdje,nego u svakoj prilici.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
lazza je napisao(la):
Offtopicovanje tolerisem jos par dana, a onda dolazi jedno iznenadjenje sa novim pravilima i funkcijama foruma.
Ajde i to da vidimo... Inače off topic komentari su u manjoj ili većoj meri prisutni na svim forumuma. To nije glavni problem ovog foruma. Već sam rekao gazda Lakiju da je pravilnik bitan, ali on reče da od toga nema ništa. Neću da mu se mešam u posao, ali i dalje tvrdim da greši. Ako slučajno odluči da me posluša, evo par smernica. Ni ovo nije idealno, ali završava posao.

Dva pravilnika sa jednog prijateljskog foruma. Jedna opšti, jedan o postavljanju fotografija:

Pravilnik foruma

Pravila postavljanja fotografija

Uz želju da musicarenje.org forum ponovo postane prijatno mesto za ćaskanje o mušičarenuju, pozdrav od Gocija!  :bye:

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Hvala na primedbama Goci. I treba ukazati na greske u vodjenju foruma. Koliko vidim teorija o tome da su musicari gospoda bez obzira iz kog sloja drustva poticu mit i morace to da se skrese.
Hvala i tebi Zeko. Prihvacene kritike.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Nije loš ovaj pravilnik. Evo šta mi se najviše dopalo:

"Pišite tako kao da će vaša deca jednoga dana isti ovaj forum čitati i u njemu učestvovati.
Akcenat stavite na kvalitet, a ne na kvantitet postova.
Pojedinci koji "pumpaju" broj postova u svom profilu biće opomenuti od strane moderatora ili administratora, a verovatno i ignorisani od strane ostalih forumaša."

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno