Slinky Fiber i slični materijali

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
bio bi iznenađen, ali prijatno iznenađen  :yeswink:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
ovo izgleda super....još bolje čini mi se od onih učkura sa ukrasne kese... :tbumb: probaj na udici...mada je to više za manje strimere po mom mišljenju...za ove veče strimere od 10cm pa dalje, ja mislim da je slinky fiber ono pravo jer bi se ovaj previše uvijao, petljao, posebno kod zubatih predatora...

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
374
Kontam za bucova neki strimer smotati.Za štuku nema dovoljno volumena.Uzak je poprilično.A kada se rasplete i rasčešlja baš je mekano pod prstima.Hvala vama na ideji  :tbumb:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
main.php

ovaj Slinky fiber me sve više oduševljava ,moram si nabaviti ..

Seb ,da li ih dodatno otežavaš po telu ?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Kako koje, na neke namotam olovnu trako, na neke stavm dumbell okice pa preko njih i ove pa se ni ne vidi da sam stavio otežanje a ovi sa slike su potpuno neotežani....lakše mi je staviti ispred sačmu ako mi je otežanje potrebno....za jezero više volim bez otežanja mada ga ponekada i tamo koristim. Ovakvima mogu da podešavam otežanje kako mi volja a ja ne vidim da mu kakva sačma ispred kvari rad ili bilo šta drugo. Tako možeš staviti veču ili manju sačmu, regulišeš po potrebi. Inače sam ljubitelj neotežanih strimera mada moram priznati na nekim vodama i brzotonuća struna nema nekog posebnog efekta ako strimer nije otežan....tako da imam i ovakvih i baš otežanih. Neke sam otežao sa dve sačme od kojih sam uradio pomoču žice te dumbell oči, preko dao epoxy pa kada se sve skoro stisne onda još kombinirkama malo spljoštim to olovo pa preko dam ove epoxy oči...ma ima sto načina na koje se da to uraditi....sada mi več pomalo ponestaje materijala ali mislim probati još nešto. Inače za tubice najbolje je otežanje uraditi na samoj tubici i onda to prekriti sa nečim svetlucavim da li je to maylar ili lameta pa preko svega tanak sloj epoxya i dobiješ lepu pošteno otežanu tubicu na koju vežeš materijal kako ti volja.

Evo pogledaj ova dva gore sa ove slike:
index.php

Ta dva su urađena na tako otežanim tubicama koje sam prekrio posle epoxyem, tube ljašte kao donji deo ribice a meterijal nesmetano radi svoj posao.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
danas sam slucajno (konacno) pronasao tu sivu boju slinkija a da mi nije bilo potrebno narucivati preko bare, dapače nisam morao uopšte naručivati, proseto' do trgovine i kupio  :D Uzeh još i Slinky Flash (Slinky Fibre +Gliss 'n Glow) belu i maslinastu i navezao nesto sto vec dugo planiram navezati po uzoru nekih austrijskih ff-mladicara. Dve udice kratkog vrata. Jedva čekam da ga probam. Sad mi se ga ne da slikati ali uglavnom izgleda ovako, oblik - "farar bunker škola"(naravno  :D), stomak bela slinky flash, leđa sivi slinki f. a sam vrh leđa do repa maslinasti slinky flash. Dugačak je 20 cm a druga udica je pričvrščena (sw) sajlom i dođe na sredinu strimera. Oči su zveckajuće. Ovi bunkerasti strimeri u tekućoj vodi vijugaju kao i prava riba, opet sam se prisetio fantastičnih osobina ovog materijala. Slinky Fiber je neverovatan materijal za konktetne imitacije ribica  ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
evo slikao sam to novo strimerče od slinky n' flasha.

Boje: Maslinasta, siva i bela.
Dve udicepo uzoru nekih strimera namenjenih mladici. Tako to rade naši susedi austrijci.

main.php

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Lep je ovaj strimer,a i materijal izgleda vazdušasto!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Slink fiber je takav, bolja zamena bucktaila i od njega se da raditi izdrzljivi i vazdusasti strimeri ako se ne preteruje materijalom.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
evo da osvežim temu  :D

e što volim taj Slinky Fiber materijal. malo pre sam probao ovoga mališana (7cm) u potoku, ko' malo klenče...fantastično izgleda i radi pod vodom.

Ovoga srednje velikog (12cm) ne treba probavati jer več znam kako radi i lovi  :D

Prilozi

• small slinky baitfish.jpg
    small slinky baitfish.jpg
    141,4 KB · Pregleda: 123
  • medium slinky baitfish.jpg
    medium slinky baitfish.jpg
    112,4 KB · Pregleda: 114

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Odlični strimerčići,a posebno je dobra fora sa obojenim repićime,i ja imam jednu garnituru takvih,samo sam dodao i crvenu boju!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Imam i ja tri ovakva sa crnim repićem a ovome samaslinasto sivim leđima sam hteo dati crveno ali na kraju sam odustao, ko zna možda se do kraja dan i predomislim pa mu i repić ofarbam  :)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
več sam više puta nešto ovakvo ali (znatno manje) vezivao od drugih materijala ali nikada isprobao...još od maja planiram uraditi nešto ovako i uvek si govorim kako ču to polako uraditi kada budem imao vremena i tako  trt, ništa ne beše od toga. Onda prekjuče iako nisam imao baš nešto vremena i to prije nego sam krenuo na posao uvati me neka luda želja i inspiracija da navežem to što sam si zacrtao još pre 4 meseca. I eto, na brzaka sam to sve smotao  :doh: ali još je ispalo ok i mislim da ču uraditi još par komada samo sa malo drugačije završenom glavom. Otežan je olovnim očima.

Prilozi

• DSC09956.JPG
    DSC09956.JPG
    178,7 KB · Pregleda: 158
Vrh Dno