Ritchie3 je napisao(la):
Pozzz! Naručio sam dvoručni spey štap 13' aftma 7 i složio bih neki sistem za lov bucova na dravi . Dubine su od pola metra pa do 6 metara a drava je široka i do 250 m.treba moći izbaciti strimere daleko.nemam uopće ideju koji line koristiti , koju glavu. Molio bih da mi netko malo pomogne da sastavim nešto iskoristivo. Daju se neke vrijednosti u greinima a ja ne kuzim gdje tu spada moj budući štap :-( . Hvala unaprijed !
Nek je sa srecom kolega!
Ono sto bih ti preporucio, buduci da pecam na slicnoj reci, mada jacim priborom, je da uzmes neku glavu na kojoj stoji Float/interm ili Float/sink3. Tezina glave u gramima za tvoju klasu stapa je od 27 do maksimalno 30gr, a zbog duzine stapa. duzina glave moze varirati od recimo 10,5 do 11,5 metara.
Ovakvom glavom, sa plivajucim i tonucim delom, mozes pokriti dosta situacija na vodi i to samo menjajuci polilidere. Ako npr uzmes Float/interm glavu i dodas joj jedan Sink5 polilider ides veoma duboko. Menjajuci polilider i stavljajuci, recimo Sink2, vec pecas na preko pola metra dubine. I slicno....
Te glave, se zbog plivajuceg dela, lako podizu sa vode i lako je pripremiti sledeci izbacaj.
Dalje ti je potreban Running line. Oni se obelezavaju u lb i za tvoju klasu stapa bi se uklopio neki od 25do 35lb, mada bih ti preporucio malo deblji za pocetak jer ces imati bolju kontrolu zabacaja.
Moj ubedljivi favorit medju glavama, a probao sam ih mnogo, je Scientific Anglers-ov Atlantic Salmon. Savrsene glave. Problem je samo sto im je tezina u najnizoj klasi 7/8 od 30gr, pa bi najverovatnije morao da je kvrcnes nekih pola metra pozadi. Ako ti to nije problem, uzimaj bez razmisljanja.