simpson H vs. Šone

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Da sam na tvom mestu Simpsone,ja bih prijavio te krivolovce.Znam da i ovde varaličari prodaju ribu,ali ovi tvoji izgleda preteruju!

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
263
Forum je bas dobio na dinamici od kako se ponovo aktivirao simpson H... :tbumb:

ja navijam za bata Shoneta jer mislim da ne postoji univerzalno dobar nacin ribolova za jednu vrstu, mnogo zavisi od terena, iskustva ribolova na tom terenu i navika riba...sve je stvar inteligencije i kvaliteta ribolovca (citaj iskustva) da se snadje u novoj situaciji, garantujem da na mestima gde mi hvatamo klena na Velikoj Moravi varalicar nebi znao ni gde da ga nadje a kamoli da ga uhvati...

svako od ova dva protivnika bi odneo pobedu u odredjenim okolnostima i tu se nebi mogao odrediti definitivan pobednik  :nowink: Ti kasapi su se specijalizovali za par terena sto ne znaci da bi se snasli tako dobro na nekom drugom, Shonetovom npr... ;)

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
E da ,naravno nemam ni ja ništa protiv Simpsona H  ,čak mislim da se Simpson i šali u većini poruka no nema veze ako stvarno postoje ti neki likovi kako god ih mi nazvali da bi sabirali suve kilograme ribe na nekom mestu prvo moraju da ih nalove da bi se to desilo moraju da imaju neko predznanje ili  debelo iskustvo sa lokacije gde love .Iskreno ja nisam video nikada nikog da se nalovio tako bucova ovde ,najčešće dodju slome se par sati ,nemaju ni čvrk dok im bucov tuče ispred nogu ,pokupe stvari i odu kući ..a u slučaju da sam ja prekoputa pokupe stvari i malo brže ha ha ha  :D

Hvala drugari na  podršci protiv simpsonovih mesara  ;)

p.s drago mi je sto forum opet dobija na dinamici  :D

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
710
Ja navijam za obe ekipe samo da neka lovne većeg bucova od onog Zvezdanovog  :yeswink: ako može  :D

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
374
Na velikim i otvorenim vodama spin ima prednost,i ja navijam za fly ali poražavajući rezultati i to baš od strane "mesara" nam govore šta je najučinkovitije "oruđe" u lovu bucova.

U Zvorniku ispod HE,vaserka i dva strimera.Satrianje se svodilo na đžakove ove ribe.U ovom krvavom piru nošene su ribe od 0.5Kg do nekih 6Kg.

Na Fly nisam video nikoga da ga je "satro".
Kada bucov provali neprijatelja tu je svaka priča završena!

Šonetu želim jednog maconju,ja bih se zadovoljio i sa kilašem na fly  :tbumb:

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
Strelac je napisao(la):
Ja navijam za obe ekipe samo da neka lovne većeg bucova od onog Zvezdanovog  :yeswink: ako može  :D
Jes vala...nervira me njegov avatar vise  :D  :D  ;)

boban.velickovic

Senior member
Učlanjen(a)
09.09.2010.
Broj reagovanja
0
Samo zovite, da dođem i da se divim, ko god upeca više svejedno..

Ja sam samo u nekoliko prilika, na južnoj moravi video kako bucov juri ribe, na nekoj meni nedostupnoj daljini... ko gladan aligator... voda pršti na sve strane... lep prizor...  i jednom sam imao vađenje kompletne strune sa varaličarske mašinice klase 1000...  nije bilo šanse da ga zaustavim... :(  :)

Da ih ima više... il da znam da ih lovim... :)

boban.velickovic

Senior member
Učlanjen(a)
09.09.2010.
Broj reagovanja
0
Šone je napisao(la):
Bobane a da to nije mozda bio som ...

Nemam pojma, Južna morava, bacio sam vobler najbliže što sam mogo raubu (ako trag na vodi od dva metra može da se nazove raubom), jak udarac, mašinica počela da zuji, štap 15-gramac se savio doobro, a riba jurnula nizvodno. Skoro bez zaustavljanja...
Zatezao lagano kočnicu, ali džaba...  pozdravio sam kidanje sa osmehom kad je izašla struna..    Za mene neiskusnog, mogao je i krokodil da bude.. :)  Puno srce..  ako je pobego.. :)

Inače pošo na klenove, sa light opremom, malom mašinicom.... struna 0.16    (to prošle godine kad sam varaličario.. :) )
Za južnu moravu sam još i poneo jači štap, inače koristim 8-gramac.. :)

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
Ma jok to je bio som ,uzima on i po površini neretko ,ume da napravi raub kao bucov samo još malo veći recimo izgleda kao da poklopi vodu . Prošle godine sam vukao strimer za bucova ispod vodene površine u filmu i vidim talas kako se zaleće i ja po difoltu počnem malo brže da vučem da bi imitirao ribicu koja usplahireno želi da pobegne u trenutku mesto bucova do samog strimera primećujem čudnu tamnu siluetu a onda i somovsku glavu kako promašuje za delić sekunde - verovatno mu je strimer bio premali .Nije bio ne znam koliki ali tu oko 3-4-5 kg mi  je izgledalo da ima što bi bio pravi užitak da je pokupio strimer  :drool:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
i  ja bi rekao da je to bilo somče...još davno dok sam voblerima lovio bucova na Dunavu dešavalo mi se da pored bucova po nekada ulovim pod samom površinom i somče i to su uglavnom bile ribe od 4  do 6kg. Baš tako je kako šone kaže glede rauba  :yeswink:

Da je bio bucov ipak bi se on brzo umorio, nije on neki sprinter na duge staze...u prvih par minutica se istrese i onda ko' smuđ krpa.

Vrh Dno