simpson H vs. Šone

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
I ja navijam sa brata Soneta ali kintu stavljam na "Simpsonovu" ekipu.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Simpsone,previše favorizuješ te beogradske mesare!Pa ne lovi se bucov valjda samo u Beogradu!Postoje situacije u kojima je varalica u prednosti u odnosu na klasičan mušičarski pribor,a i sasvim obrnute situacije!Ako je situacija zaista takva,da toliko krupan bucov ulazi u sam plićak,uopšte ne vidim razlog zbog kog je varaličar u prednosti u odnosu na mušičara.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
simpson H je napisao(la):
Ljudi koje dovodim Shonetu ne poznaju termin C&R to su kasapi u pravom smislu reci i ljudi koji zive od prodaje ribe kaficima.
auuu simpsone sa kim se ti druzis  :doh: a posle ja nevaljam  :(

na zapadnoj moravi u lovu beluna musicarski pribor nema nikakve sanse u odnosu na varalicarski . svi koji pecaju na ovoj reci slozice se samnom . za mirne ravnicarske reke i jezera neznam i nemogu da sudim ...

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
zvezdan je napisao(la):
Simpsone,previše favorizuješ te beogradske mesare!Pa ne lovi se bucov valjda samo u Beogradu!Postoje situacije u kojima je varalica u prednosti u odnosu na klasičan mušičarski pribor,a i sasvim obrnute situacije!
Joj opet me uvlačite u off topic  :doh:  :D
Zvezdane neiskusan je naš Simpson u bucolovu ( u opet kojem igra veliku ulogu poznavanje samog terena i navika ribe na tom terenu )pa zato favorizuje  korisnike tih sredstava ,a na Adi i varaličari sporadično imaju ulove bucova koliko sam čuo  i to obično slučajno pri lovu drugih grabljivica kao što je štuka ,frknu kašiku koliko god mogu daleko od obale i nekada se na nju zaleti bucov-obično krupan .Nisam još čuo da je neko ciljano tamo lovio bucova.
Ada je jezero sa  bistrom vodom i velikom dubinom ,mislim da je bilo kakav ciljani lov bucova teška muka ,o tome bi i Sebastian mogao da kaže koju sa iskustvima sa Bleda ,mada mislim da se o tome toliko već pisalo.

Hvala svima koji navijaju za mene  ;) ako dodje do meča potrudiću se da skinem osmehe sa lica Simpsonovoj ekipi  beskrupuloznih mesara i krvopija  :D  ,neće mi biti prvi  :whistle:

skroz smo otišli ..u out :)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Ne smeta ovaj out uopšte,malo smo se udaljili od teme ::)
Inače,varaličarski pribor je svakako prednost na vodama gde je bucov daleko,to je neminovno.Tamo gde krupne ribe ulaze u obalu,mušičarska tehnika nikako nije podređena.Ja sam pre petnaestak godina lovio na mestima gde ga je zaista bilo mnogo,mnogo više nego danas!Tada sam krao zanat od nekoliko opasnih varaličara,a jedan od njih je bio ubica za bucova.Klasičan vaser-kugla sistem sa 4-5 mušica.Ubijao ga je,nije imao merku.Međutim,kako bi sezona odmicala takav sistem je postajao gotovo neupotrebljiv,posebno kad bi voda krenula da se bistri,kako ovde zna da bude.Puno sam puta gledao kako mu je bilo teško da prevari ribu na takav sistem.Tu bi klasičan mušičarski pribor dolazio do izražaja svojim mekim i nečujnim karakteristikama.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Šone je napisao(la):
Hvala svima koji navijaju za mene  ;) ako dodje do meča potrudiću se da skinem osmehe sa lica Simpsonovoj ekipi  beskrupuloznih mesara i krvopija  :D  ,neće mi biti prvi  :whistle:

skroz smo otišli ..u out :)

Sone crni nema osmeha na njihovom licu a u ocima im je samo kinta, istersce te iz gaca neces ni shvatiti sta se zbilo i sa ribom i sa tobom :D
Ali lepo je biti samouveren. Problem sa musicarenjem bucova je evidentan i nikakav Shone to ne moze da porekne. A to je sto si ogranicen na specificna mesta. Sone na tvojih 3-4 mesta za bucova u 50km oko BG pokazacu ti 30 mesta gde im musicar ne moze nista. I onda pricamo o produktivnom pecanju?
Drugim tehnikama tih ogranicenja nema, evo javljaju mi da na "Malim vodama" pobise krupne bucove na sedove i glave 18g. Kazu decica se brckaju a roditelji zakovani za dno jedu samo Draskove glavinare i sedove.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
Sone crni nema osmeha na njihovom licu a u ocima im je samo kinta, istersce te iz gaca neces ni shvatiti sta se zbilo i sa ribom i sa tobom :D

:D Znači toliko su dobri da im ne pravi problem ako se organizuje meč na lokaciji koju ja odredim .pretpostavljam..

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Nek vlast  :) samo prebaci ovaj oft na http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=2348.120 zajedno i sa mojim komentarom :D
Sasa konstatacija ti je tacna ali dopunjuje je Zvezdan "Inače,varaličarski pribor je svakako prednost na vodama gde je bucov daleko,to je neminovno" Reke Z. Morava i J. Morava su poprilicno slicne kako sam moga da primetim. Na ovim rekama nema koliko je meni poznato musicara koji cesto i ciljno jure bucova zato sto im je cesto van domasaja. Ali vecina njih ide stapovima duzine 8-9' i klase #4-6 . Za nase Morave je switch ili klasicni DH stap mnogo bolje resenje u 95% situacija. Odlican primer je kolega Alp koji peca na Savi koja je u tom delu takodje slicna Moravama po velicini i toku. Gledam da ni varalicari iz tog kraja ne hvataju ni po velicini ni po broju takve bucove :nowink:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
u pravu si gringo  :) potpuno sam smetnuo sa uma da single hand nije jedina musicarska tehnika .  :tbumb: ali klasicnim musicarenjem jednorucnim stapom juriti beluna po moravi je zaludan posao i svodi se na retke i vecinom slucajne ulove . problem je uglavnom daljina i nepristupacan teren ...nemogucnost da se baca bez ulazenja u reku kada je riba pri obali. a svako gazenje belun oseti i u trenutno se povlaci na pola reke ili prekida aktivnost.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Šone je napisao(la):
:D Znači toliko su dobri da im ne pravi problem ako se organizuje meč na lokaciji koju ja odredim .pretpostavljam..

Znaci ti u startu trazis help domaceg terena? Sta bi Sone, gde nestade samouverenost u tehniku i znanje? Sto da bilo ko odredjuje lokaciju? Valjda je najnormalnije imati nekoliko izlazaka na terene raznih profila, izmeriti ribu u kilogramima i na taj nacin dokazati koja je bolja i efikasnija tehnika za lov bucova.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
ja dajem 20 evrola na soneta protiv bokijevih drugara  :)

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
Znaci ti u startu trazis help domaceg terena? Sta bi Sone, gde nestade samouverenost u tehniku i znanje? Sto da bilo ko odredjuje lokaciju? Valjda je najnormalnije imati nekoliko izlazaka na terene raznih profila, izmeriti ribu u kilogramima i na taj nacin dokazati koja je bolja i efikasnija tehnika za lov bucova.
Pa da eto taman da tvoji drugari promene lokaciju pa sa Ade da predju na neko drugo mesto gde ima ribe u izobilju  :D i dokažu nadmoć varaličarske tehnike ili koje već sve upražnjavaju  .Toliko sam samouveren da mogu da predložim i njih 2 vs me ,da sabiraju komade ulovljene ribe ..eto a da duel bude na mom terenu ,pošteno?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
A ko je uopste predlagao da se lovi na Adi? I Shone bre ovi ljudi love ribe a ne mladj sa Tamiskih brana, nemoj da si toliko neozbiljan.  I kakvo brojanje komada brate kod kasapa nema toga :), samo suve desetine kilograma. Tebi za to treba 200 onih tvojih komada :D Stvarno sam u jednom trenutku pomislio da si ozbiljan sagovornik, ovo ispade komedija.

I molim admina koji je vec promenio temu (koja jeste off) da izabere neki prikladniji naziv teme, jer nema simpson nista protiv Shoneta, pomislice narod svasta.

Vrh Dno