Evo i današnjeg ulova, 22kg ravno i oko 95cm. Bio je još jedan sat vremena nakon ovoga i težak je bio 11kg ali njega nisam slikao jer več imam takve slike. Tog drugog nisam ni vadio iz vode (osim na kratko za merenje) nego sam ga u meredovu oslobodio udice i pustio mu da otpliva odmah. Ovog od 22kg sam dobio u lokvanjima :yeswink: pratio sam ga, predividio kuda će i prezentacija mušice. Pošto sam predividio da če u prvom šusu da se vrati u lokvanje jer sam mušicu servirao na sam rub lokvanja opustim kočnicu na srednu. Srk, nestade mušica u onolikim ustima i naravno okrene se u trenu i direkt u lokvanje. Puštam mu na volju da vuče koliko god hoće. Jednom sam probao prošle godine da zaustavim i tako izgubih dva predivna ljuskaša. Ovo sam vidio da če biti velika riba i reko neka on vuče. Prošao je kroz lokvanje, struna se lepo oslobodila lokvanja, on je vukao ka sredini i dubini, baking je več na polovici a imam ga oko 150m. Puštam mu da vuče koliko hoče ali izgleda da tu neče biti kraja još uskoro, jednakomerno i brzo skida metrebakinga. Vidim da mi se baking več pošteno topi, 10m....5m još gore i tu mu pokazujem da je došlo vreme da i ja pokažem snagu. To što sam mu dozvolio da izjuri kroz lokvanje i daleko u dubinu je bio deo taktike da ga umorim što prije i da ga što prije vratim nazad u vodu. Teška je to riba i ne želim da mi se valja po podu jer meka trave i nama baš u tok okolici. Tako da je vrlo brzo bio izvađen i bez ikakve ozlede brzo vračen nazad. U jednom trenutku borbe sam mislio da ču ga izgubiti jer je odvka iza nekog svoda i podvodnih stupova ali tu je več imao kratko pa se nije mugao omotati...tu sam ga čvrsto držao i čekao, napravio je grešku jednom je krenuo ponovo na meni povoljnu stranu i stuna je počela da struže i popušta pa sam ga naterao da krene opet na otvoreno ali je onda ubrzo kroz koji minut

došao do obale...kod mene

Koliko je trajalo, hmmmm pojma nemam, možda 15minuta. Jak predvez i nema tu mnogo bojazni

A da, evo i fotke
Onog drugog sam ulovio na žutog woolly bugera a ovog na glo-buga. Onog od 11kg nisam planirao uloviti nego jednog manjeg ljuskaša (divljaka) ali ovaj bio brži i gladniji pa mu ovaj pokupio umesto ovog. Kada god želim ljuskaša uvek me nešto zafrkne. Ili su to znatiželjni turisti, ili telefon, ili nešto sasvim treće. Oko šarana se i nisam baš mnogo trudio nisam to forsirao, tražio sam štuku ali sve bila neka sića. I baš kada bi bacao strimer meni pod nosom propliva par predivnih ljuskaša i tako to... ako, doći če i oni na red...ok. ulovio sam i njih ali sve neki malecni.