Sage 2050 ili Vision KOMA preporuka!?

core.graphic

Newbie
Učlanjen(a)
25.06.2009.
Broj reagovanja
0
dakle , zeleo bih da uzmem neki od ova dva cekrka Sage 2050 ili Vision KOMA preporuka!? zanima me kakva je Sage 2000 serija , i kakav je cekrk Vision KOMA?

sage imam za 160 USD , a vision koma za 90 USD.

hvala na razumevanju

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
157
Po meni ta dva čekrka ne spadaju u istu klasu tako da se ne bi dvoumio. Ako razlika u ceni nije problem, uzmi Sage. Btw, ja sam pazario pre 2 meseca 2050, i za te pare čekrk je fenomenalan. Large arbour, lagan, potpuno zatvoren mehanizam koji odlično radi, izgled po mom ukusu...

core.graphic

Newbie
Učlanjen(a)
25.06.2009.
Broj reagovanja
0
e, super.... hvala ti na odgovoru!
i meni se svidja sto je large arbour, i dizajn je prelep :) ali , neki su mi rekli kao da je taj Vision KOMA strava , ali 90% cu uzeti SAGE , sto ti kazes dizajn je stvarno extra.... a verovatno i mehanizam. Jedino sto mi se ne svidja je to sto se kotur samo svlaci , a dihtuje neka gumica pa mi to malo sumnjivo..... nema nikakva zakacka..... bojim se da se to ne rasklima!

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
core.graphic je napisao(la):
... Jedino sto mi se ne svidja je to sto se kotur samo svlaci , a dihtuje neka gumica pa mi to malo sumnjivo..... nema nikakva zakacka..... bojim se da se to ne rasklima!

Godinama trošim Sage 2560, kao i ukupno 3 Lamsona sa potpuno istim mehanizmom... Nijedan se nije rasklimao. Vision Koma je čekrk niže klase sa mnogo slabijom konstrukcijom i mehanizmom nego Sage 2050. Doduše i jeftiniji, pa biraj sam!!!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
SAGE uzmi! Nisam probao ali SAGE ima visoko kvalitetniju opremu a i VISION koma se ne da porediti sa SAGE 2050...ja koristim dva cekrka (Vosseler) koja nemaju zakaculjak koji spominjes  pa nema sanse da spadnu, to je malo novija tehnologija i pokazala se kao odličnom...evo moj takav čekrk sam ove godine pošteno testirao na ribama od 10-16kg pa i onim malo manjim od par kila...šaran od desetak kila kada potegne u prvoj rundi čekrk samo zapeva i ubrzo se pokaže backing a špulna je ko prikovana a opet kada hočeš da ju skineš samo ju potisneš...to je super a jednostavna stvar. Verujem da je i taj sage tako dobar.

core.graphic

Newbie
Učlanjen(a)
25.06.2009.
Broj reagovanja
0
hvala Milance i sebastian

Vision KOMA necu uzimati sigurno , uzecu Sage 2050 jel mi je ok cena ,a i kolko sam video na netu ok je ....takodje i vi potvrdjujete .... nego sam se samo brinuo oko te gumice, da ako pukne (pesak ,kamencici, ogrebotine...) nece imati sta da pravi vakum te bi "kotur" spadao....  :eek:  inace sve je ok! i uzimam SAGE 100%  i fina je cena....

a ovo cu za 2 godine , mozda padne cena..... mnogo mi se svidja , imao sam priliku da je vidim uzivo .... havarija od dizajna!
http://newtownbaitandtackle.com/store/images/prod_litespeed.jpg

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
hvala Milance i sebastian

Vision KOMA necu uzimati sigurno , uzecu Sage 2050 jel mi je ok cena ,a i kolko sam video na netu ok je ....takodje i vi potvrdjujete .... nego sam se samo brinuo oko te gumice, da ako pukne (pesak ,kamencici, ogrebotine...) nece imati sta da pravi vakum te bi "kotur" spadao....  :eek:  inace sve je ok! i uzimam SAGE 100%  i fina je cena....

a ovo cu za 2 godine , mozda padne cena..... mnogo mi se svidja , imao sam priliku da je vidim uzivo .... havarija od dizajna!
http://newtownbaitandtackle.com/store/images/prod_litespeed.jpg

nema na cemu, a sta kazes na ovo http://www.fishingmegastore.com/acatalog/vosseler-s3-reel.jpg to ja mislim pazariti kada budem mogao (Vosseler S3) ali prvo moram nabaviti rezervnu spulnu za moj DC4 koji je isto perfektan a S3 mislim staviti na neki dvorucni mahac kada si ga budem mogao priustiti. Mene su totalno odusevili svi vosselerovi cekrci, sve koje sam isproba su cista perfekcija Made in Germany a cena ima je mnogo prihvatljivija od nekih drugih slicnog kvaliteta.

core.graphic

Newbie
Učlanjen(a)
25.06.2009.
Broj reagovanja
0
odlican je cekrk , ali misim da se pravi za 7/8 i 9/10 meni je to veliko , ja uzimam 5/6..... Vosseler mi i deluje kao odlicna firma , a jos su iz Nemacke....  ;)

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
odlican je cekrk , ali misim da se pravi za 7/8 i 9/10 meni je to veliko , ja uzimam 5/6..... Vosseler mi i deluje kao odlicna firma , a jos su iz Nemacke....   ;)

Vosseler uzmi ako imas prilike i predlazem ti pre njega nego ova dva. Vredi svake "MARKE"  :)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Djole je napisao(la):
odlican je cekrk , ali misim da se pravi za 7/8 i 9/10 meni je to veliko , ja uzimam 5/6..... Vosseler mi i deluje kao odlicna firma , a jos su iz Nemacke....   ;)

Vosseler uzmi ako imas prilike i predlazem ti pre njega nego ova dva. Vredi svake "MARKE"  :)

i jos malo vise  :yeswink:

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Zasto citiras  :D Znas li pravila  :D Sale nikad dosta

Pa rece drug da mu deluje ozbiljnija ta firma al i ti si dobro dodao, neka MARKA vise  :yeswink:

Vrh Dno