Rio gold elite ili sa amplitude smooth infinity ili sa amplitude smooth mpx, slatke muke…

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
331
Naravno. Na manjim rekama uzmem bilo koji DT u klasi i pecas bez problema. Citava prica se vodi oko Drine. Npr ja kos nisam nasao strunu za CTS affinity x #5. Uzeh sad SA Trout textured pa cu da vidim. Ali gledajuci tanak running line strune mislim ni da to nece biti ok za Drinu.
DT je za početnike ;)

Nikola_m87

Senior member
Učlanjen(a)
28.06.2015.
Broj reagovanja
122
Na malim rekama tipa Gradac mozes da pecas cime hoces. A sto se opreme za Drinu tice, ne palamudim puno, vidim sta koriste puno bolji od mene i idem tim putem.

neba

Hero member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
124
Za Drinu generalno imam SA Standard Trout zato što je true to weight, dok sam imao i faze uz mekše štapove da koristim strunu #5 na klasi #6
Podelio bi par tipova:

-ne birajte teže strune, biće vam lakše da dignete koji metar više sa vode ako je struna lakša, skraćujete broj zamaha i olakšavate sebi

-lakša struna daje mnogo bolju kontrolu u vazduhu uz manje napora, postiže veću brzinu

-lakše pada na vodu, bolja prezentacija
-meni lično najbolje leže strune sa srednjom glavom 14-15.5m (MED mi iz tog razloga nikad nije legao)... podignem 18m sa vode i u drugom zamahu vratim na mesto

-kraća glava daje bolji osećaj, lakši hendling, bolje ispucavanje, ali zahteva bespotrebno veći broj zamaha, što je na Drini generalno frustrirajuće i po meni često ne baš precizno
-što tanji presek strune, to je nestabilnija u vazduhu.

Vrh Dno