Ja ne lupam. Siguran sam da uzavrela krv zrele žen(k)e, koja se sunča i kupa u blizini veštog mušičara, počinje da ključa kada joj ovaj, uz blagi osmeh, pokaže svoj ulov. "Kada je mogao da izvadi ovolike ribe, umeće da radi i mnogo prostije stvari."- prvo je što će da pomisli. Sve pokazuju gornje ilustracije, koje nedvosmisleno navode na jednostavan zaključak, da je mušičarenje vrsta udvaranja i seksualne predigre.
Kolege, trebalo bi to da shvatite. Nije mušičarenje zabacivanje muve i čupanje nedužnih životinja iz vode. To je sport kojim se dokazuje psihofizička nadmoć, neophodna za osvajanje ženskog srca.
Zamislite jedno izletište pored neke reke. Tu su momci i devojke. Devojke se sunčaju i merkaju najboljeg mužjaka. Jedan čita novine, drugi peče kobasice, a treći pije pivo uz glasan tranzistor. Onda, odjednom, nailazi stvorenje koje pripada prelepom prirodnom okruženju. On nešto lovi, i to sportskim tehnikama. Izgleda kao da se rodio u reci i kao da stanuje u obližnjoj šumi. Za razliku od običnih izletnika čija aktivnost u prirodi završava samo na dečijim igricama i glupiranju, mušičar je deo ovog ambijenta čiji svaki zakon odlično poznaje. On se poigrava sa rekom i njenim stanovnicima, oduzimajući ili im poklanjajući život. A kada devojka uđe u taj svet, svesna je da može postati lakši plen od prosečne pastrmke.
Zato ja volim da mušičarim blizu poznatih izletišta. Uzbuđuju me i stimulišu uzdasi učmalih supruga i devojaka dok vadim ribe. Osluškujem ih kako komentarišu moju veštinu i ulov, upoređujući me sa svojim debeljuškastim muževima i pijanim momcima, koji žvaću kobasice i šljokaju pivčugu. Vrhunac je kada nalovim ribe, pa im ih poklonim, da se zabavljaju ili krkaju. Kao mačor, koji poluživog miša pokloni mački, da se malo igra i pojede ga.
Em loviš i zabavljaš se, em hraniš tuđe žen(k)e, a i to radiš iz čiste zabave. Ubeđen sam da je sasvim normalno da me to čini srećnijim i samouverenijim, što se najbolje ispoljava u se...
Izgleda da me udarilo ovo Sunce, koje nemilosrdno topi sneg i najavljuje uspešnu sezonu 2008.