Prve muve za klena

ZoffmaN

Junior member
Učlanjen(a)
23.06.2016.
Broj reagovanja
0
jesko78 je napisao(la):
Dok cekas potrazi negde kako se tretira skalp.Bolje je kad dobijes parce koze  nego onako "rinfuz" pera u kesi

Hvala druže, ja neka pera koja sam dobio su kao što si rek'o, rinfuz u kesi. Imam brdo nekih za koja ni ne znam čija su, pa ih koristim kao krilca nekih insekata na način koji je prikazan na slici (crveno) recnem, pa nekako vežem i liči na krilce, mada nije neka verodostojna imitacija, ali ume da posluži i da prevari po kojeg klena :)

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    17,4 KB · Pregleda: 99

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Jr je napisao(la):
Gde li si ti video da podjebava???  ???

Pa ko danas kolje domaće pevce i štavi kožu, kad to ima da kupi za dve paklice cigara mnogo boljeg kvaliteta nego što će mu ispasti? O čemu Jr pričaš? Domaće kokoške su jedino upotrebljive za repove muva.

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
157
Ko kolje kolje, njegova stvar šta ga loži. Čovek se uči i sasvim normalno pita šta ga interesuje. Ako se nečije mišljenje razlikuje od tvog,to sigurno ne znači da on "podjebava".
O upotrebljivosti domaće kokoške su ti već napisali koliko se sećam. Ja samo mogu da dodam da teško da ćeš naći pero koje ne možeš da iskoristiš za nešto.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Zašto da kolje kad ima upotrebljivo perje za male pare, koje neće napasti moljci?

http://www.timeflyfishing.com/prodavnica/neck-saddles/wapsi-dry-fly-rooster-necks-13

Najbolje će naučiti ako počne da uzgaja kokoške, pa posle 5-6 tura, shvati da je najjeftinije kupiti neki solidan hakl.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
374
Ovo je best by varijanta i miran si ihahaj!
Ja sam htjeo da ogulim jarebicu ili šta je već i grdno sam se pokajao!

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
2
  Zofman,izbegavaj sam da odradjujes skalpove. Petao treba da ima oko dve god.,a marta mu se sece vrat. Posle obrade usoljavanja itd.,

radio sam to nekada davno,imas sad u svakoj radnji skalp za 550 din.

Zamna me je jaako  zainteresovala, a inace citav  taj kraj je prelep i put do njega, pa planiram uskoro da svratim na jedno klenarenje.

Kako mozes da ''cugas'' dok cekas povoljno vreme za FF ? Ja bi se ubalavio do 18 h samo tako i nista od pravog ff-a  :D

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
157
Ja nigde nisam rekao da je za mene ispravno majati se sa domaćim perima u današnje vreme. Poenta je da ako ga to interesuje i da želi to da radi i pored saveta drugih, ima puno pravo da pita sve na ovom forumu bez da ga neko prozove da podjebava.

Zac

Senior member
Učlanjen(a)
26.11.2007.
Broj reagovanja
0
Mafke Fly je napisao(la):
Zamna me je jaako  zainteresovala, a inace citav  taj kraj je prelep i put do njega, pa planiram uskoro da svratim na jedno klenarenje.

Mafke, mogao bi gadno da se razocaras. Zamna je jako nepristupacna i gotovo prazna reka a put do nje je u ocajnom stanju. Ali da oko nje ima lepih mesta, ima.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Jr je napisao(la):
Ja nigde nisam rekao da je za mene ispravno majati se sa domaćim perima u današnje vreme. Poenta je da ako ga to interesuje i da želi to da radi i pored saveta drugih, ima puno pravo da pita sve na ovom forumu bez da ga neko prozove da podjebava.

Poenta je da se Zoffman, ako je početnik u mušičarenju, ne bavi nepotrebnim stvarima, već onim koje će mu uštedeti vreme i trud, da bi došao do njemu potrebnih rezultata, u ovom slučaju, pecanju klena. Pitati, pored svega napisanog na ovom forumu, kako se čerupaju kokoške je neozbiljno.

ZoffmaN

Junior member
Učlanjen(a)
23.06.2016.
Broj reagovanja
0
Evo ovako, jedno po jedno:

Jr i Baki-Pa: Prvo se izvinjavam vama jer sam svojim pitanjem (za koje i dalje mislim da nije neozbiljno i da nije čin podjebavanja) stvorio ovoliku pometnju i diskusiju. Mislio sam da to nije toliko težak i iscrpan poduhvat, pa sam zato pitao, a kao što većina vas zna, početnik sam i kao početnika me zanima sve i svašta. Mislio sam da je dovoljno samo očerupati pevca, pošto ljudi to rade pre no što ga stave u zamrzivač i pokupiti perje, a ne da to iziskuje mnogo širu proceduru soljenja i čega sve ne. Zato još jednom, izvinite na mom "glupom" pitanju.

Mafke: Zamna jeste interesantna, vrlo lepa i u nekim predelima gotovo netaknut deo prirode. Svojim tokom od 41km, uliva se u Dunav baš kod mog sela, Mihajlovca. Ja sam do sada, kao početnik lovio najviše do 2km uzvodno od ušća, a pre nedelju dana sam sa ocem išao dalje. Klenove koje sam lovio, imali su oko 30cm. Nema velikog klena u ovom delu jer je to već krajnji deo reke i gotovo sav veliki klen završi u Dunavu. Međutim, u tom delu gde su izmešani Zamna i Dunav, ima finih komada, i ima prostora za FF dok je idući uzvodno od ušća sve manje prostora za to, da li zbog granja ili zbog vrlo plitke vode u kojoj ne obitavaju krupni komadi. Takođe, red je napomenuti i to, da sam pre nekih desetak dana, u onom bazenu ulovio jednu malu pastrmku, što je svakako lepo jer nisam verovao da je ima u Zamni. Da je Zamna čista, govori i to da sam pre par dana naleteo na jednog raka, baš ispod onog bazena. :)
A za cuganje su me zeznuli burazer i drug, došli mi u goste u nedelju kada sam planirao da idem na FF pa sam izuo par komada i poneo još neko, ali ih nisam popio jer sam gledao da što više vremena provedem u mahanju. :)  Sve u svemu, nije se pokazalo kao dobro, pošto gazeći po peskovito - muljevitoj podlozi, uz par piva, tlo postaje nestabilnije no obično  :D
Ako budeš dolazio, obavezno se javi :)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Zoffmane, slobodno cerupaj pevca domaceg i to kad god. Dok se malo izvestis sa tim percima videces sta ti tacno treba. Kupi od djola npr par pera genetskih, da imas da uporedis sta domaci nudi a sta genetski.

Posle par pevaca, skapiras kako se sve radi. Nije tesko. A moljce lavandom teraj. A sva krzna i pera rokni malo u mikrotalasnu. To ih ubija na mestu. Samo na malo blazi program...

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

neba

Hero member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
124
I rakovi ti nisu nikakav pokazatelj ciste vode  ;)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Ima raznih vrsta. Potocni jeste. Recni nije. Mada su meni isti

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Mislim da nije. Tako mi nesto u secanju. Rak koji zivi i dunavu i rak u npr gradcu nisu isti. Cak i ne rastu isto....ili sam ja lose zapamtio.... Al o raku kao indikatoru ciste vode sam slusao od detinjstva. Na dunavu kad sam ga video nista mi nije jasno bilo....tad su mi rekli da ima razlike

Vrh Dno