Prve muve za klena

ZoffmaN

Junior member
Učlanjen(a)
23.06.2016.
Broj reagovanja
0
KLENAROS je napisao(la):
Hvala

Imam jedno pitanje za sve članove. Planiram da svratim do komšije pa da malo tumaram po kokošinjcu i sakupim neka pera ali pitanje je koja i kako da ih prepoznam.
Pored toga, još ne znam ni koje ću mušice praviti i za šta će mi trebati, ali svakako planiram neke za klena i eventualno pastrmku, pa se nadam vašim savetima.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Perje od morke nije najsrećnije rešenje. Jeste jeftino, ali ne radi posao. Ono ima svoju primenu kod nekih mokrih muva. Da si stavio CDC umesto toga, to bi bila ozbiljna,dobra muva.  :tbumb: Drugo rešenje je neki kvalitetan hakl, koji je poprilično skup. Što se repa tiče, to uvek možeš skratiti na vodi.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
710
Baki-Pa je napisao(la):
Perje od morke nije najsrećnije rešenje. Jeste jeftino, ali ne radi posao. Ono ima svoju primenu kod nekih mokrih muva. Da si stavio CDC umesto toga, to bi bila ozbiljna,dobra muva.  :tbumb: Drugo rešenje je neki kvalitetan hakl, koji je poprilično skup. Što se repa tiče, to uvek možeš skratiti na vodi.
Što Baki ne radi pisao? Ja cenim da ima da lovi garant. Probao sam.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Pa reci mu gde si i kako lovio muvama sa perjem od morkinje.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Radi, razmutiš jaje, pa tim istim perom, premažeš testo i staviš u rernu da se peče.  :D

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
pero misirke je upotrebljivo za musice za klena . najbolje je za repove i krila a ko ume moze ga navezati i kao noge . ko ne ume pise svasta po forumu  :D
jedino se slazem da nije najsrecnije resenje jer je mnogo lakse navezati noge na musici od pera petla , kokoske , jarebice ...
evo dve muve od misirke iz vec sada davne 2010. godine  :)

whjr0g.jpg

30ix1mo.jpg

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
zaboravio sam i ovu  :) svako pero je upotrebljivo za vezivanje  ...

adi0bk.jpg

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Joooj saleeeee, vrh :) ova poslednja ubiva...samo ja jos nisam zadovoljan kako lovim sa mokrim muvama, down and across tehnika mislim da je nedovoljno dobra....

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
sasats ti je dao lep primer MOKRE muve koja se može napraviti od morkinje.  :tbumb:

ZoffmaN

Junior member
Učlanjen(a)
23.06.2016.
Broj reagovanja
0
Da, da, hvala. Ja eksperimentišem sada malo, pa joj stavljam parčence balze, jest' da će telo biti malko deblje, ali će valjda biti na površini :)

Nego, šta bi sa kokošinjcem? Da uzimam kakvo perje, il' da u gluvo doba noći pokupim neku kokošku? :D

Vrh Dno