Prodaja preko Ebaya

Xfactor

Senior member
Učlanjen(a)
09.08.2010.
Broj reagovanja
0
Ne znam da li vec postoji ovakva tema negde, ako postoji, prebacite ovo kao odgovor...

Zanima me da li je neko odavde nekada prodao nesto preko Ebaya? Ako imate iskustva sa tim, pricajte, objasnite... Imam par stvari koje bih prodao mnogo brze u inostranstvu, pa me bas zanima kako to funkcionise. Ako je neko vec prodavao nesto neka mi posalje PP da mi objasni ili da proda umesto mene, nije problem, casticu  ;)

P.S. Citam po netu da iz Hrvatske i Slovenije to mnogo lakse ide, pa ako je neko od forumasa iz ovih zemalja voljan da mi ucini uslugu neka mi javi... Pozdrav!  :bye:

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
185
Na Ebay-u se forsira plaćanje PayPal-om, većina prodavaca (verovatno i kupaca) jedino to i koristi. U Srbiji je nemoguće primati novac PayPal-om (dozvoljena je samo opcija plaćanja/slanja) tako da ne bi mogao da prodaješ na taj način. Sigurno postoje neki alternativni načini, ali verujem da su previše komplikovani.
Za Sloveniju znam da funkcioniše "dvosmerni" PayPal, mi smo dobili samo opciju kupovine.

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
129
Ima li neko neku informaciju vezanu za pocetak mogucnosti primanja novca
putem pay-pal koji su najavili od 08.10. ili je to samo jos jedna od lepih zelja u ovoj zemlji?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Ne zavisi to od nas ili nase vlade vec iskljucivo od Pay Pal-a. Koliko znam mi smo skinuli gace nacisto i uradili sve sto se od nas trazilo.

smoker13

Senior member
Učlanjen(a)
10.09.2012.
Broj reagovanja
23
Jel je moguce nesto prodati preko Ebay-a, jesu li pokrenuli stvari napokon?

Mix46

Newbie
Učlanjen(a)
01.02.2015.
Broj reagovanja
0
Moze se prodati mislim da je odobreno za Srbiju, stim da moras platiti za biznis paypal racun 5 dolara i mozes prodavati, registrujes se kao firma... Stim kad proizvod prodas pare ti legnu na paypal racun, i onda ga mozes trositi preko neta kupis opet nesto od opreme sa ebay... Do duse tako rade kod nas u Bosni, mada ima fora da se pare podignu sa paypala posalju ti cek na kucnu adresu pa to odes sa cekom u banku pa tamo traje provjeta od 15 do 30 dana i onda ti banka isplati... Evo licno ja kupujem non stop preko ebay i dedi mi se da proizvod nije stigao u odredjenom roku ja se zalim i oni mi vrate novac i zamole me ako proizvod dodje da ponovo uplatim ( znaci vrate mi pare na paypal racun i ja onda opet trosim...

Sent from my iPhone using Tapatalk

smoker13

Senior member
Učlanjen(a)
10.09.2012.
Broj reagovanja
23
Ok, hvala za obavestenje... pokusacu nesto da izmuvam...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Nije ti istinito obavestenje mixa46. U Srbiji Ne mozes DA primas novac preko pay pala, mozes samo DA ga saljes.

Mix46

Newbie
Učlanjen(a)
01.02.2015.
Broj reagovanja
0
Ja sam iz BiH i mogu sigurno, sledeci put cu ti slikati pa da vidis...

Sent from my iPhone using Tapatalk

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
129
:hammer: :hammer: :hammer:
Mix46, ovaj post je Simpson napisao pre vise od godinu dana, i tad to nije funkcionisalo u Srbiji... sad radi i kod nas :D

Vrh Dno