prepariranje riba

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Još jedan trofejčić...
Evo jedne netipične ribice za Jadran, ali u zadnjih par godina sve češće se nalazi i kod nas, ova je ulovljena kod Pule.
Kostorog ( Balistes capriscus )

kostorogSmall2.jpg

kostorog2Small.jpg

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Da, al je i ova jadnica provela 2 godine u frizu čekajući na red  :D Imam još nekih 7-8 sasušenih na doradi i 2-3 u frizu. Nadam se bar do sezone dovršiti ovo što je suho, a onda u ribolov. Sad su mi već pomalo n vrh k... mrtve
ribe i da mi je doći malo do živih i umaranja, jes da me i ove mumije umaraju, al to nije to. :hammer:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
koliko se meni čini ti  češ ove godine najviše na bare da ideš barem u početku sezone jer kada počne sav ovaj sneg da se topi ima da se Dunav digne i da bude zla još i još :'(

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
vidim ja da je brko odsvirao svoje  :tbumb: sa ovima mališanima si se tek ogrejao  ;) onako za probu a ove godine "zaozbiljno" :)

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Pa da mjesto, vrijeme, camac, pribor sve je tu sad samo treba odraditi jednog postenog , da me glisira po Puskasu i ... to je to  :D :D Kome treba Rio Ebro kad i kod nas ima macana, a i jeftinije je. Kosta me samo gorivo do vode par eurica a i cesce mogu tamo nego do Ebra  :-[ tjedno bar 2-3 puta :hammer:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
A mene košta 300m do vode i 25€ za kartu  ;)  Vidio sam komade i preko 2m ali ne tako često. Znam ipak da ih ima  :yeswink: Tako da ni meni Ebro ne treba. Samo moram ozbiljno da si uzmem vreme da ih pronađem i pripremim se jer je moja voda dosta velika i duboka pa ga je malo teže pronači strimerom koji niti ima miris niti ima neku blesavu vibraciju (pošto me mrzi koristiti one diskove) ali uveren sam da ču mu ja več "dođem brka". Ja ču ga odmah "preparirati" na licu mesta ali digitalno  ;) Samo da vidiš kakvih kalifa ima na jednom mestu blizu mene, i preko 80cm a boje su im stvarno prekrasne, to bi ti bio garant izazov ;)

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Wood_carving
nedavno sam odlučio oprobati se malo u ovoj (meni) novoj tehnici prepariranja gdje u biti nema nanošenja štete ribi, jer riba pliva i dalje. Boljelo ju je tek ono malo vremena dok je pozirala,
a ovog mog malog bassa ni toliko jer je fotka rađena dok je bio u vodi. :blush: Ubrzo nakon poziranja vraćen je u prirodni ambijent.
Dakle sam riječ kaže da se radi o obradi drveta, a ne ribe. Reprodukcija manje ili više uspješna meni je čak i draža jer je u stilu C&R-a , imam ribu za trofej u sobi a i glavni akter pliva u vodi.
Možda se još i sretnemo negdje na terenu kad naraste...
Ok dosta priče, ovdje je uzorak, a u nastavku i moj prvi pokušaj obrade drveta u obliku ribe.
Utoliko je interesantniji što su boje ovog bass izuzetno svijetle, vjerojatno zbog prilagođenosti okolini.

Bassuzorak.jpg

Bass2012.jpg

Vrh Dno