Pomoc...

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
Primio sam prvu platu (da se pohvalim :) ) i vec razmisljam sta da kupim ali kada zavrsim sa poslom i nakupim jos para :) To ce biti u septembru, bukvalno pred sami kraj sezone. E sad, da li mi je pametnije da uzmem stap, cekrk, kanap... ili fly tying opremu jer preko zime kod mene nema ribolova??? I za koliko para bih mogao uzeti neki neku solidnu stegu i to sve uz ft sto ide + materijale za neke osnovne nimfe i suve, za pocetak...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Ako uzimas materijale, nemoj to stihijski da radis. Prvo vidi sta pecas, koje muve zelis da radis, itd... dobra stega nije jeftina ali vredi je imati. Druga stvar su dve vrlo kvalitetne keramicke bobine, kontra pinceta, finiser, dubbing twister-kao cigra da izgleda, makazice.... od materijala obavezan fazan, zec, par dabinga, udice, tungsteni....cdc... ima tu lom. Ja materijale kupujem petnaestak godina pa nemam dosta toga. Zato moras dobro da porazmislis sta kupujes i koliko. A na alatu ne stedi.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
500-ak € bi trebalo da te pokrpi za početak, što se tiče stege, alata i materijala. I to da budeš sasvim solidno opremljen.

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
Ihaaa, ne no iljadu brate :D Od musica bih vezao za sad, za prvu godinu, fazana, zeca, princa i gamarusa. Od suvih 2-3 jednodnevkice i to je to. Sto se strimera tice mozda samo woly bugger... A valjda se stega i tako ti potrebni alati mogu naci za 120-150 evra + 50ak za materijale za gore navedene musice i to je to???

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Može da se nađe neki krš od alata koji ćeš vrlo brzo promeniti. 50-ak € za materijal je premalo. Samo nemoj dva puta da kupuješ, kao ja.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
U principu moze. Al na stegi nemoj stedeti ostalo polako skupljaj

vrana

Hero member
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Broj reagovanja
445
Ovde u alatu fali dubbing twister, ali za 11 evra vezuj i pevaj! Moja ti je preporuka uzmi kod Ive stegu na rasprodaji... 70 evra

http://www.kupujemprodajem.com/za-musicarenje-stalci-alat-stega-itd-20213810-oglas.htm

PredragUE

Senior member
Učlanjen(a)
09.12.2014.
Broj reagovanja
110
Prvo ti opremi za pecanje....korak po korak...neces poceti da trcis pre nego prohodas.....

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
288
Od materjala za sam pocetak bih ti preporucio:

Konaco za tela musica: Crni,crveni,zuti i zeleni.
Osnovni konac: Crni i svetlo zuti  (sa svetlo zutim uz markere mozes da dobijes glavu musice bilo koje boje.. ;) ;)  )
Crno parce policelona.
Pero:Fazana,pauna
Perje:Jarebice
Kozu:Jelena po mogucstvu (ili ako nadjes srnu da se vezbas,pre nego sto pocnes da trosis jelenju).
Skalp:petla u crnoj,braon i beloj boji..
Dabing: u crvenoj,crnoj,zutoj i mozda nekoj boje rdje..
Za rebra mozes da koristis zice iz kablova,upredeni osnovni konac itd..

To je nesto sto ce ti omoguciti da pocnes da vezujes osnovne musice i da krenes u ludacko putovanje fly tyinga.

Na ovo gore trebace mnogo toga..kada shvatis u kom pravcu ces vezivati i za koje ribe..Ali kao i svi..u pocetku ces malo da lutas i pravis musice koju nemaju nikakvu vrednost na vodi,ali ce tebi licno biti cool da uspes da je vezes..i da zamisao pretocis na udicu..

Eto .. :tbumb: :tbumb:

Dexa89FLY

Full member
Učlanjen(a)
24.04.2014.
Broj reagovanja
5
Nemoj da zaboravis olovnu zicu da otezavas nimfe ili olovnu foliju,imas mesingane glave da kupujes jeftinije su od tungstena,ali su lakse ..
Neki cdc ..

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Baki al ti umes da motivises :)
Druze ne mora 500 al 150 ce otici lagano

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
374
150-200 evra taman za početak.Pogotov ne mora kupovati skalpove imaju pera na "komad".
Paun pod obavezno.
Sve zavisi koje muve hoćeš da praviš!

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
56
Ma zajebi ribolov, koj ce ti to... Stavi pare u dzep.
:lol:

Vrh Dno