Pomoć ugroženima poplavom

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Malo pre dođoh iz Crvenog krsta, trenutno su najpotrebnije pelene i garderoba za bebe i malu decu, pre svega čarapice, majice i dukserčići. Pelenama su se najviše obradovali.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
sad tek dobih detaljnije informacije.... :'( :'( :'(

tuga I jad...

I iz Slovenije krece pomoc a I vec je dosta ljudi otislo za Srbiju da pomognu....

iskreno zelim svima koji su zahvaceni svom tom tragedijom da se sto pre oporave...

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
263
Tragedija je da moram na hrvatskim vestima da citam o mrtvima koji plivaju Obrenovcem a ovi nasi kriju... Na par mesta se provukla ta vest ali jako sturo i vec ne mogu da je nadjem... Malopre su ljudi iz Voda Srbije objasnili situaciju, nema mira jos nedelju dana, nadolazi Dunav koji ce da podigne Savu za pola metra, za Obrenovac i Sabac nema mira jos nekoliko dana, opasnost je prosla za ostale gradove na manjim tokovima koji zavise iskljucivo od padavina...

Objasnili su da je Obrenovac bukvalno tepsija koja je sa tri strane okruzena tokovima a apsolutno nezasticen bedemima... Kamera je u jednom momentu uhvatila lice coveka iz Voda Srbije kada je voditelj pitao da li je sada Sabac bezbedan i njegovo lice mi uopste nije izgledalo prijatno... :'(

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
248
Mitrovica je TAKODJE problematicna....Moja koleginica je danas ostala bez rodjake, ispala je iz camca tokom evakuacije z Obrenovca i udavila se...Ljudi iz prizemnih kuca, kiceraka na obodu Obrenovca, dosta ljudi u romskim naseljima...malih ljudi, previse mladih...UZAAAAAAAAAAASSSSS!!!!Losa organizacija, previse ljudi na nekim mestima dok dosta lokacija koje nisu branjene...TENT je vrlo problematican...Kostolac...uhhhhhhh, Mlava probila koliko sam cuo malopre..ZLO!!!!!!!!!

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Ovi novokomponovani politikolozi su se smejali Titu i civilnoj zaštiti a sad kukaju kako nam to očajnički nedostaje.

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
248
Za sledecu inf. ne mogu 100 % da garantujem posto nisam licno bio nego je potekla od sluzbenika ove drzave koji je ucestvovao u pomoci poplavljenima u Obrenovcu...Sa velikom dozom neverice aliiiiiiiiii.....preko 100 zrtava u Obrenovcu  :( :( :( :( :( :( :( :( 

Iskreno se nadam da je greska.....da u strahu....nadam se da je greska i da ima manje zrtava  :(

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Kum mi je tamo, kaže da je situacija na ivici beznađa.

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Obrenovcani su sami sebi krivi... Na vreme su dobili upozorenja i poziv na opstu evakuacuju. Neobrazovani smo i svi prepametni, a nikom nije jasno da u ovakvim situacijama samo treba slusati i postupati po naredbama kordinatora i sluzbi za zastitu. Ljudi su gubili glave jer su sedeli i cekali ni oni ne znaju sta.

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
To je istina...ali sta vredi moje glave ili glave nekog iz moje porodice. Nista na ovom svetu, nema te gomile blokova. Ljudu sve se popravi vrati napravi ali jedan je zivot ne kockati se sa njim ako niste dobri(stvarno dobri) kockari...

Brutallis

Junior member
Učlanjen(a)
07.03.2008.
Broj reagovanja
0
Ovako je kod mene

Према незваничним информацијама, током протекле ноћи опљачкана је Медицина рада, Дома здравља у Смедеревској Паланци.
Полиција још увек врши увиђај после кога ће се приступити утврђивању укупне штете.
Ово није први пут да се пљачка ова установа, али забрињава то што постоје људи који су спремни да и овакве ситуације користе за личну корист.

Saša B. (42) se sumnjiči da je čamcem došao do kuće svojih komšija, starijeg bračnog para, i rekao im da su ga poslali njihova ćerka i zet da ih čamcem prebaci na bezbedno mesto. Nakon što ih je prevezao, vratio se u kuću i ukrao 3.000 evra i 10.000 dinara

http://palankadanas.weebly.com/1041105110541043/90

http://www.kurir-info.rs/smederevska-palanka-opljackao-komsije-tokom-evakuacije-clanak-1372577

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
jutros sam dosao iz obrenovca, da nismo organizovani-nismo. civili rade,kvase se, pomazu. policija i sve spec jedinice uglavnom greju ruke u dzepovima. jedine specijalne jedinice koje stvarno rade su Hrvati kojima se ovom prilikom zahvaljujem, jer je i njima ljudima potrebna pomoc a dosli su kod nas. takodje Crnogorci su ljudi isto dosli i ispostovali nas....al zato nasi bilmezi samo jedu.

mrtvih ljudi nisam video,cuo sam jotros oko tri od jednog pandura da imaju oko 30lpkacija gde su ljudi poumirali.

zivotinje nisaam video da plutaju mrtve... al svi su se trudili da pomognu svakom i svacemu zivom.....

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
baki tvoji pancevci su bili medju najbrojnijima sa camcima u obrenovcu...svaka vam cast

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Organizovali su se preko MUP-a, ako se ne varam, mada su i njih vozali gore-dole dok im nisu našli gde da pomažu.

Vrh Dno