Plotica

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
spominjes alge, vec dugo u kutiji sa muvama nosim dve imitacije algi. Prije sam se raspitivao kako se radi ta umetna i nisam bio nešto posebno oduševljen sa receptmia. zašto? iskreno nemam pojma...kako god, kada sam došao do maslinastog cdc-a probao sam napraviti od njega tu umetnu algu za škobalja a i ploju također. U vodi izgleda fantastično ali nisam imao još priliku da ju ponudim spomenutim ribama.

index.php

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
39
E to je tzv prljava trava sa kojom se peca u ovo doba godine. Mislim da ces se dobro namuciti dok ti uzme to. Jer znam da su ljudi kupovali vestacke algde za obicne bolonjezerske sisteme i slabo su prolazili. Skobalj i plotica zele onu lepu prirodnu algicu u kojoj ima i poneki "plankton" (neka nimfica).

Mislim da bi to delovalo bas lepo u vodi. Mada sta znam sta bi bilo. Sumnjam u uspeh sa tim.

Kazes samo  malsinacti CDC si koristio? Telo je od obicnog crnog konca?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
iskreno ni ja sam nemam neko poverenje u te imitacije, više dajem na nimfe, no kada odem na ploju ili skobu onda cu da vidim...telo je od maslinastog konca i malo olova. Cdc maslinast i nista vise...to je neki moj experiment pa kako se pokaže pokeaže...

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
39
Ja sam sad u rasulu totalnom. IDem u subotu u Grcku, pa ne mogu da se skoncetrisem na lov ove ribe.
Bas sam nesto sjeb*n  jer odavno nisam izasao na vodu.

Mada, jel ima plotice u Grckoj? :lol: :D

Al.

Junior member
Učlanjen(a)
11.03.2009.
Broj reagovanja
0
Ovi Mixmasterovi Potamophylaxi bili bi prava poslastica za plotice. Ulovljene mušičarskim priborom, prilično su žilave i borbene. Od proljeća pa sve do sredine jeseni se mogu dobro loviti.

2uzv1ts.jpg

5btsmg.jpg

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Kao što se vidi sa Al-ove slike ona prva GOCIJEVA nije bila s ploticama nego sa Skobaljima :nowink:

brankoogi

Senior member
Učlanjen(a)
06.08.2008.
Broj reagovanja
0
ako je onaj bosanac one plotičetine uhvatio na mušicu ja sam Oliver Edwards!!!!!A tek sam počeo da mušičarim.Sebastijane takve plotice u limu možeš naći samo u viru dubokom iznad 2 metra sa veoma jakim protokom vode.Pa ti razmisli kako da spustiš nimfu na tu dubinu a ona ti se neće podići za površinskom sa te dubine.Znači zaključak je ˝tirolce˝!Inače znam da je na tirolce love na Drini,pouzdani izvor mi je najveći krivolovac na drini a ja mislim da svi znamo ko je taj.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
  Ljudi procitao sam vas post i odusevio se..jednom prilikom sam sa ortakom isao na Brentu da pecamo skobalja mislim da je bio 2 novembar prosle godine nikada to necu zaboraviti..u jednom trenutku covek je poceo da se dere..potrcao sam ka njemu i imao sam sta videti jedna uvala tisak dubine jedno 1,5 m sirine 30 sa 20m i jedno 50tak plotica preko 1,5 kg koje iskacu i kupe na povrsini...zanemeo sam..nismo im mogli nista..kukali smo sto nismo poneli musicarski pribor...bilo je nestvarno da smo na kraju odlozili stapove i sedeli jedno sat vremena i samo posmatrali..voleo bih da mi se ta situacija opet ponovi a da pri sebi mama svoj Sage i da uzivam..A sad nek mi neko kaze gde bih ja mogao da nabavim te tularose treba mi jedno 5 kom i neka mi posalje cenu na p.m. Ako kanis pobediti moras bar pokusati,hahah..

brankoogi

Senior member
Učlanjen(a)
06.08.2008.
Broj reagovanja
0
tularoš ti je najprostiji za motanje,žuti,beli,maslinasti,sivi itd dabing kod glave zec ili paunovo pero i eto_Otežaš olovnom žicom ili mesinganom kuglicom,što ja ovde pametujem ima majstora za motanje na ovom forumu koliko hoćeš a ja tek počeo.

brankoogi

Senior member
Učlanjen(a)
06.08.2008.
Broj reagovanja
0
dok ne uhvatiš ribu na svoju muvu nemaš kompletan doživljaj

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Zadnjih smo se dana krasno nalovili plotica pa sam se sjetio ovog topica. Ribe teske cca 1,5-2 kile bez problema su se lovile na obicne zlatne tungstene. Slikali smo jednu na brzinu, ostale nismo zeljeli maltretirati. Dakako, sve su vracene u vodu.

http://www.youtube.com/watch?v=oGAXEX4dv_E

Prilozi

• plotica-2.jpg
    plotica-2.jpg
    54,7 KB · Pregleda: 1.614
  • plotica-1.jpg
    plotica-1.jpg
    42,5 KB · Pregleda: 972

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Pa ovo je za mene plotičetina a ne plotica u Neretvi i njenim pritokama narastu do max 30dg a ove mi više na šarana liče stvarno komadine nema šta a plotica je i solidan borac, nema šta svaka čast Alp :tbumb:

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Hvala ti lijepo na cestitkama, ali u Neretvi nema plotice, Rutilus pigus virgo. Vrlo slicna riba je babur(a), Rutilus rubilio rubilo , cija bioloska vrijednost je slicna kao mekousnoj pastrvi. Kao i svalu...

Vrh Dno