nespetro je napisao(la):Sebastianove vise vrede jer su na jednorucni![]()
Ja bih sve njegove menjao za ovu tvoju
nespetro je napisao(la):Sebastianove vise vrede jer su na jednorucni![]()
Mozda tema nije najadekvatnija ali bas si me pogodisebastian je napisao(la):hvala druze na komplimentu ali ne budi toliko skroman![]()
ulovi i na dh su itekako za poštovanje jer i to zahteva određenu spretnost i umeće. Nije to tek tako, fiju fiju i bum riba. Drugo su ribe ubačene pre par dana iz bazena koje još mesecima ima da kupe bilo šta što upadne u vodu, posebno glo bugovi koji ih podsečaju na briketeali kroz koju godinu i te bazenske ribe podivljaju i počnu da se ponašaju kako treba...ali ove moje pastrmke koje su od malena preživile u reci navikle samo na prirodnu hranu i narasle preko 50cm su druga priča :yeswink: To su vredni ulovi. One druge pre spomnute, one su ok za zabavu i lokalni turizam. Zato ja u zadnje vreme (zadnjih par godina) više volim loviti na nekomercijalnim delovima reka. Nekada se lovi slabo, nekada dobro ali to i jeste pravi ribolov. Na takvim vodama se stvarno učimo loviti.
zato ja ako vec mora da placam dnevnu idem tamo gde znam da je riba divlja....i kalifa divlja je druga prica od one koja je jucer pustena iz bazena. Lepo je sve to, pecati i takve ubačena ali daleko je od nadmudrivanja divljom ribom. Kalifa je meni super riba, ali divlja kalifa, i ona je plašljiva i oprezna. Ako ne pobegne onda te ignorira Milanče je napisao(la):Ja bih sve njegove menjao za ovu tvojuNego mi se čini da je Sea Trout ???
:lol:
ali tu zato žive prekrasne, jake i zdrave ribe. Voda je uvek ledena i ribe se nakon zamaranja brzo oporave i šmugnu nazad u vodu. Kada pastrmka od 60 ili više cm zašprinta po samoj površini, trese glavom kao sumanuta, vezano iskoči po 3-4 puta za redom, ili jednon i oko 1m u vis....živi rusvaj na vodi....to je ono pravo.Pa ova mesta i ne deluju tako ruzna?! Bas zdrave ribe! Kako si ih opisao..pomislio bih da pricas o stilhedu..gde iz nekih knjiga procitah o njihovim iskakanjima i begovima! Ja nazalost kalife sam lovio samo na Vrelu i nesto manjih primeraka na Ribniku,...jos ih nisam lovio negde gde su "podivljale"!sebastian je napisao(la):nema na čemu kolega....moja želja je da bi ovakve pastrmke mogle da se love na svim našim balkanskim vodama koje imaju potencijal za takve ribe.... ovo nije komercijalna voda i u nju nije uložen neki poseban trud da je postala ovakva več je sreča u nesreči ta da je taj deo te reke ružan, blatan, prljav, sve samo fabrike okolo, Idealno mesto za gubljenje živaca i uništavanje kompletne opreme![]()
ali tu zato žive prekrasne, jake i zdrave ribe. Voda je uvek ledena i ribe se nakon zamaranja brzo oporave i šmugnu nazad u vodu. Kada pastrmka od 60 ili više cm zašprinta po samoj površini, trese glavom kao sumanuta, vezano iskoči po 3-4 puta za redom, ili jednon i oko 1m u vis....živi rusvaj na vodi....to je ono pravo.
Ali kada dođeš tamo a prethodno si navikao da loviš na lepim i čistim terenima gde nama blata itd. vidiš da si kao u svinjcu. Tu ti je pristup do vode svuda samo blato i kada uđeš u vodu blato...na nekim mestima moraš da paziš jer je blato malo živahno, jednom sam jedva živu glavu rešio
Sada več bolje poznam teren i gledam da ne idem tamo sam. To su naši "stilhedi"
Ni ja ih ne vidimGogo je napisao(la):Seb nevide se fotke iz zadnjeg posta