Mefisto018
Hero member
Zasto da im saljemo bucova,posaljemo im Soneta i THE END....

ali bolje išta nego ništa. Njih sam dobio na brzom toku Save Dolinke. Tih par je palo u rano jutro a posle "gluva tišina". Nisam ih slikao jer sam se nadao nekoj velikoj ali ne beše ništa. I tako sam se našetao, namenjao muva ali ništa nije više davalo rezultata. Onda sam nakon sat vremena pauze otišao na mesto na koje sam najviše hteo i da idem a to je tzv. "gacka" deo save dolinke koji je ogroman i izgleda kao jezero i voda jako polako teče mada uglavnom miruje. Tu se ribe i ponašaju kao jezerske. Od zabačaja su moguči kojekakvi svičevi i rolevi i ništa više osim ako se ne lovi iz belija. Na večini mesta je uz obalu mulj u koji se obavezno morate pogreznuti tako da je najbolje za takav teren koristiti gumene čizme a ne cokule i skupe kombinezone. No, tamo plivaju ogromne pastrmke i ima ih dosta ali nisu uvek raspoložene za klopu i mnogi govore da se tu isplati loviti samo u kasno popodne a u to sam se i sam uverio. Tu sam se nadao nekoj velikoj kalifi ali nisam imao tu baš sreče. Jedva sam opazio veliku senku na dnu i odmah navezao neku zelenu nimficu sa zlatnom glavom. Nakon par zabačaja mi je uspelo navesti nimfu toj ribi u njeno vidno polje i senka zapliva i nestane...odjednom isetih snažan otpor na štapu i uskoro iskoči baš velika i debela kalifa...dosada največa i najteža kalifa koju sam ikada bocnuo...jurcala je ko sumanuta tamo vamo ali pred kraj se podvukla pod granje kojega je svuda uz samu obalu u vodi i tu je predvez puko...
:'( samo me je oblio hladan znoj od muke...a sam sam si kriv kada sam probao da je lovim i izvučem na nemogučem mestu. Nema veze, znam mesto i tamo je još dosta takvih pa i ta ista...možda se sretnemo drugi put