Mozda u slucajevima kada je jako osetljiva nece pasti na muvu koju je probala ali vise pura i cesto mi se desilo da sam istu paastrmku ubo istom muvom u razmaku od svega kakav minut. Zadnji put na jezeru. Udarila i odmah spala. Ponovo istoj ribi bacam istu muhu i napada je sa svom agresijom. Takve stvari su mnogo cesce. Tako da ta tvrdnja iz bahusovog posta ne stoji kao pravilo.
To iskustvo je sa divljim ribama
U svakom sluvaju, Bahus hvala za sav tekstualni doprinos jer to doprinosi kvalitetu foruma i ko sto si tekao moze nekome da koristi.
To iskustvo je sa divljim ribama
U svakom sluvaju, Bahus hvala za sav tekstualni doprinos jer to doprinosi kvalitetu foruma i ko sto si tekao moze nekome da koristi.
Moja uglavnom se svode na pastrmke odrasle u divljini ili su tamo barem par sezona vec i su poprimile cud divljine. Tako da iykustva sa tim ribama vec mogu da sluze u daljnjem razumevanju istih. Nekad su te iste ribe u istim voidama a u razlicitim vremenskim uvetima kao neke sasvim druge ribe. Mala i bistra voda ili malo visa i zamucena...prolece, leto, jesen i zima...nekada su oprezne, nekada gramzive, nekada radoznale, nekada apaticne itd. Sve su to iskustva koja treba doziviti na vodi. Krasno je i koristno procitati tudja iskustva ali licna su neprocenjiva.