o ovakvim pajkama ja sanjm

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
E kada krenem u ribolov i u mislima imam potočnu pastrmku maštam o ovakvim ribama http://s278.photobucket.com/albums/kk103/flyman01_photo/New%20Zealand%20Mousing%20Nitefeeding%20Browns/

Eh................. ::) :drool: neki možemo samo maštati o takvim pastrmkama.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
Bogamu vidjao sam slike pajki sa Meže ,nisu ništa lošije od ovih ...

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
263
Meni je bitna kompletna prica jer svaki ribolov mi je poseban dozivljaj za sebe...
Drustvo, reka, putovanje ali naravno i neka lepa pastrmkica ili neka druga... ali ne mora da bude onolika  ;)

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Pa ovoga i ima samo u Novom Zelandu i nigdje drugo!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Čuo sam od jednog poznanika da ima i u Njemi, privat revir gde pecaju besplatno ali samo retki prijatelji vlasnika. Ima toga ja si mislim, čulo se također, ali treba to izčeprkati.

Strašni, i meni je cela priča važna ali mene ponajviše zanima borba sa ribom, to je vrhunac, ako je borba žestoka i bar malo duža od 10 minuta onda je to prava stvar...ako potraje i duže još lepše...to su slatke patnje  ::)
Prije kakvu godinu bio sam zadovoljan sa sitnišom i prirodom, ma zadovoljan sam i sada ali i ne potpuno zadovoljan. Velike ribe brzo osvoje čoveka, otvore ti oči  ;)

Da ne bude zabune, i dalje ja rado lovim pajkice i lipljencice, kao i bodorkice i crvenperkice, i takovu siću...ali pogledaj onakvu pajku, pa to ništa nije nerealno...nekome je to riba života a nekom nešto sasvim uobičajeno...večinu nas mući samo daljina i financije...ali, sve je moguče, možda jednog dana  ::)

Veliki problem je u našim rekama i hrana za ribu, ne samo ribolovački nemar, riba da tako naraste mora da ždere, i što je voda veća i što je više hrane u njoj ona će više i brže da raste. Ja bar tako mislim, ako grešim ispravite me.

Joj, joj, pogledajte kakve su to lepotice od pastrmki. Što ih više gledam sve me više muči pitanje, ima li takvih pastrmki  kod mene u slo i ako da, gde?

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Jesi primjetio da nemaju crvene pjege to je ova Atlanska linija Brown Trout sad je polako lovimo u Neretvi zadnjih par godina ali zato one stare potočare Jadranske linije s puno sitnih  crnih i crvenih pjega nema ni za lijeka a liniju koju sam prije znao s vremena na vrijeme uloviti samo s crvenim pjegama nisam vidio ima sigurno 5g.
Mislim da ove Atlanske rastu brže jer su proždrljivije napadaju sve što se miče tako ponašanje su zadržale i u Neretvi.
Ovo što kažeš definitivno stoji:
Razmjerno velika životna sredina + dovoljno hrane + dovoljno vremana da narastu= ogromne pastrve :yeswink:

Vrh Dno