NOVI TALAS

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
248
I Firci :tbumb:........Orgazam i Brejkersi su mi bili agresivniji,jaci,inspirativniji......jace ideje....EKV se pogubio..smorili su ljude oko sebe :'( :'( :'(zato su i otupeli od raznih derivata i otisli u aut :blush:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
PROTA71 je napisao(la):
I Firci :tbumb:........Orgazam i Brejkersi su mi bili agresivniji,jaci,inspirativniji......jace ideje....EKV se pogubio..smorili su ljude oko sebe :'( :'( :'(zato su i otupeli od raznih derivata i otisli u aut :blush:
Orgazam i Brejkersi su bili samo agresivniji,mnogo veći uticaj na mnoge bendove iz devedesetih su imali Milan i ekipa oko njega,čak je Milan projektom ANGEL'S BREATH, koji je uradio neposredno pre smrti,opservirao i analizirao društveni i mentalni aspekt naše sredine mnogo bolje nego što je to ikada mogao da uradi Cane,ili Gile.Svi albumi EKV-a su hronologija petnaestak godina,petnaestak kažem jer su se kroz ovaj bend provlačili ljudi koji se svirali zajedno još krajem sedamdesetih,a njihova muzika i tekstovi svoj potpuni uticaj dobijaju tek sada,i jačaće u budućnosti, siguran sam,kao i kod svih velikih bendova.Na žalost, nisam siguran da muzika druga dva benda ima tu dimenziju,izvini Proto ali ja tako mislim.

Z

Zakula

Guest
EKV - Magija,koja nikada nece da nestane!!! EKV,pa nekoliko praznih mesta,pa 'Brejkersi,pa Orgazam,pa..... Nesto neponovljivo!!! Milan je neponovljiv ustvari!

Zvezdane,svaka cast!!! :respect:

Ako nekog zanima nesto u vezi EKV-a,imam celu njihovu diskografiju,textove,koncerte,spotove,neka se javi...
Tacnije imam sve Milanove projekte,od Sharla,preko Katarine II i EKV-a,do Angel's Breath-a i Rimtutituki-a.

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
248
Naravno svako ima pravo na svoje misljenje i super je sto je tako....mada mala ispravka,Sarlo nije Milanov projekat....vec Kojin!!!Moja prica je samo zasnovana na krugu ljudi sa kojima sam se kretao u pokusaju da sto pre odrastem i primim se na tim muzickim daskama sto je zaista bila smesna ideja jer je postojao preteran generacijski jaz :doh:
Katarina je super start i ideja bila ali posle toga.....narkomanija i bescilje,filozofija i crne rupe,depresija bez imalo startnog otpora i bunta,mladalackog poleta i entuzijazma :-Xcrkli su kao gladni i bolesna pseta,to nisu zasluzili ali su sami tako izabrali....Margita posebno...toliko sam je puta vidjao naduvenu od hemije kojom se trovala,prazna i providna....sve je rasprodavala za mic dopa koji bi zatim delila sa covekom sa kojim sam odrastao,koncerte obilazio i koji je zavrsio isto kao cela ta ekipa....njihov saplemenik.....mnogo su trazili a vrlo malo su davali,pogubili su se u svojim brljotinama,samo su prljave fleke ostajale za njima...dostojanstva i MUZIKE,nigde!!!
Koji bendovi u 90-tim???????Nesto sa Gitarijade?????Neki DEMO(iliti demode bendovi)??????
90-te su izrodile ili definisale nekoliko bendova koji su prasili protiv Slobe i "Bande crvene..."
Brejkersi i Orgazam........ma naravno da su uvek imali mnogo veci broj pozitivaca van Srbije,zato i jos uvek postoje....matori pankeri :tbumb: :yeswink:Opstali su jer postoji jos uvek tog kvaliteta na duge staze.....nekazem da su to nasi Stonsi ali :hammer: :hammer: :hammer:
Sta je tek Kamenje izdalo u proteklih 10 i vise godina????Jel bilo kojeg hita mozda?????Pa kad krene turneja.......i Ceca na koncertu u Bgd-u(karikiram)... :whistle:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
PROTA71 je napisao(la):
Naravno svako ima pravo na svoje misljenje i super je sto je tako....mada mala ispravka,Sarlo nije Milanov projekat....vec Kojin!!!Moja prica je samo zasnovana na krugu ljudi sa kojima sam se kretao u pokusaju da sto pre odrastem i primim se na tim muzickim daskama sto je zaista bila smesna ideja jer je postojao preteran generacijski jaz :doh:
Katarina je super start i ideja bila ali posle toga.....narkomanija i bescilje,filozofija i crne rupe,depresija bez imalo startnog otpora i bunta,mladalackog poleta i entuzijazma :-Xcrkli su kao gladni i bolesna pseta,to nisu zasluzili ali su sami tako izabrali....Margita posebno...toliko sam je puta vidjao naduvenu od hemije kojom se trovala,prazna i providna....sve je rasprodavala za mic dopa koji bi zatim delila sa covekom sa kojim sam odrastao,koncerte obilazio i koji je zavrsio isto kao cela ta ekipa....njihov saplemenik.....mnogo su trazili a vrlo malo su davali,pogubili su se u svojim brljotinama,samo su prljave fleke ostajale za njima...dostojanstva i MUZIKE,nigde!!!
Koji bendovi u 90-tim???????Nesto sa Gitarijade?????Neki DEMO(iliti demode bendovi)??????
90-te su izrodile ili definisale nekoliko bendova koji su prasili protiv Slobe i "Bande crvene..."
Brejkersi i Orgazam........ma naravno da su uvek imali mnogo veci broj pozitivaca van Srbije,zato i jos uvek postoje....matori pankeri :tbumb: :yeswink:Opstali su jer postoji jos uvek tog kvaliteta na duge staze.....nekazem da su to nasi Stonsi ali :hammer: :hammer: :hammer:
Sta je tek Kamenje izdalo u proteklih 10 i vise godina????Jel bilo kojeg hita mozda?????Pa kad krene turneja.......i Ceca na koncertu u Bgd-u(karikiram)... :whistle:

Koje......ne s'iraj qrcu Proto :D

Sramotno je porediti Caneta i Gileta i njihove gay limunadice sa Milanom i EKV BREEEE! A kazi mi sta su to oni izdali posle Milana a da vredi 5 para? Traju? Gde traju, kome traju? Sto sviraju za Novu Godinu  po BG trgovima? Sto im se pustaju pesme kad izadje Novak Djokovic na balkon skupstine grada? Muzikanti bre i svakako foliranti. Tu su jer nista drugo ne umeju da rade, pocrkali bi od gladi. Ovako se nekako i kotrljaju. Gile od '87 nije izdao nista vredno spomena. Poslednji hit Debela devojka pre dvaes' godina.

Devedesete su u Srbiji a pod debelim uticajem Milana Mladenovica, izrodile dve izvanredne Rok grupe a to su Block Out i Bijesovi.

http://www.youtube.com/watch?v=D3OoYP3Ne6Y&feature=related

Ko je to nastao pod uticajem Gileta ili Caneta, mozda oni fegeti Vampiri :D? Cak je i veliki Sarlo imao debeo uticaj na mozda najcenjeniji Rok bend trenutno KK&N

Da se razumemo ne pljujem ja ni Caneta ni Gileta sasvim su mi OK ali je neozboljno reci ko je ostavio dublji trag na nasoj Rok sceni. Ipak je porazavajuca cinjenica da nista priblizno tog kvaliteta nije nastalo vec skoro 20 god.
Milan je legenda, ulica u BG ce bre da se zove po njemu, a gadro...jebiga. I mnogo veci su stradali od te iste bolesti, oni ciji je trag neizbrisiv. Dobro je sto su Janis, Morrison, Hendrix, Kurt i ostali, jeli pepermint :D

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Volim Orgazam... čak i električni :D + za Protu
EKV... sad mi više prijaju, nekad su me nervirali. Ne volim pretencioznu muziku, klavijature, mutne poglede... :p
Kako bubanj kažeee....  :blues:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Treba pogledati film "Pejzaži u magli" (kompletan je na Youtube), pa ćete vrlo brzo shvatiti da je poreklo "urbanog" i rokerskog načina razmišljanja i samog žargona zapravo svet uličara i konzumenata opojnih droga. Opasan film, bez ikakve lagarije. Sve je prikazano kao da je dokumentarac, a ubeđen sam da se baš u njemu prikazuje srž "Novog talasa".

[flash=400,400]http://www.youtube.com/v/pSVEmYOkZoo[/flash]

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Mixmaster je napisao(la):
  zapravo svet uličara i konzumenata opojnih droga.

Jeste slazem se potpuno, ali ovi drugi koje ti radije slusas pripadaju svetu dilera tih istih opojnih droga :D

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Proto,parafraziraću Hesea koji je napisao da možemo komentarisati i imati mišljenja o drugima, ali samo sami sebe možemo potpuno poznavati.Njihov život je bio njihov izbor.Šarlo Akrobata nije bio Kojin projekat nego zajednička kreacija Vda,Milana i Koje. 

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Samo da dodam,Simpson je već napisao,KKN su stvarali  pod direktnim uticajem Milana i ekipe,postoji intervju na sajtu B92 sa Oliverom u kome čovek govori o svojim uzorima,Playboy takođe,u dokumentarcu "Kao da je bilo nekad" Roman priča o poznanstvu sa Milanom,neću ni da pominjem sa kakvim pijetetom o Milanu pričaju upravo Gile i Cane.Čuveni Dado Topić je obradio pesmu "Jesen" i posvetio je njenom autoru.
Mixe,osamdesete su za bivšu SFRJ bile ono što su šezdesete bile za ostatak modernog sveta,samo što su se nezaštičeni klinci našli na udaru velikih političkih previranja posle godina autoritarnog vladanja.Čobanski rok su konzumirali ljudi koji su pandan današnjim narodnjacima,dok se gradsko intelektualnoj eliti, koja je bila u povoju,samonikli,kako su voleli da se nazivaju, servirao besplatan horse.Jedan prilično čudan fenomen koji je uništio čitavu drugačiju generaciju.   

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
248
simpson H je napisao(la):
PROTA71 je napisao(la):

Koje......ne s'iraj qrcu Proto :D

Sramotno je porediti Caneta i Gileta i njihove gay limunadice sa Milanom i EKV BREEEE! A kazi mi sta su to oni izdali posle Milana a da vredi 5 para? Traju? Gde traju, kome traju? Sto sviraju za Novu Godinu  po BG trgovima? Sto im se pustaju pesme kad izadje Novak Djokovic na balkon skupstine grada? Muzikanti bre i svakako foliranti. Tu su jer nista drugo ne umeju da rade, pocrkali bi od gladi. Ovako se nekako i kotrljaju. Gile od '87 nije izdao nista vredno spomena. Poslednji hit Debela devojka pre dvaes' godina.

Devedesete su u Srbiji a pod debelim uticajem Milana Mladenovica, izrodile dve izvanredne Rok grupe a to su Block Out i Bijesovi.

http://www.youtube.com/watch?v=D3OoYP3Ne6Y&feature=related

Ko je to nastao pod uticajem Gileta ili Caneta, mozda oni fegeti Vampiri :D? Cak je i veliki Sarlo imao debeo uticaj na mozda najcenjeniji Rok bend trenutno KK&N

Da se razumemo ne pljujem ja ni Caneta ni Gileta sasvim su mi OK ali je neozboljno reci ko je ostavio dublji trag na nasoj Rok sceni. Ipak je porazavajuca cinjenica da nista priblizno tog kvaliteta nije nastalo vec skoro 20 god.
Milan je legenda, ulica u BG ce bre da se zove po njemu, a gadro...jebiga. I mnogo veci su stradali od te iste bolesti, oni ciji je trag neizbrisiv. Dobro je sto su Janis, Morrison, Hendrix, Kurt i ostali, jeli pepermint :D

Vrlo inspirativno,tebi su te stvari ROK!!!!!?????
Vidis Ja pominjem alternativu,punk i rok'n rol........ne pominjem riblju corbu,Kerber i Nesu Galiju koji su tvoj ROK!!!!!Sta mi tu pominjes Bjesove,KKN,Block Out............pratis njihove muzicke opuse,koliko si puta slusao uzivo Bjesove????De su Ti momci?????Znas li koliko je takvih bendova bilo u Srbiji?????Propali!!!!!Jedan albumcic,2.3 pesme i nestali......KKN???Osetio si neki filing,vajpic,boju glasa,poeziju.....heteroseksualnost???

Znas li sta su DEVEDESETE.......Goblini,Logopedi,Atheist Rap,Ritam nereda,DARKWOOD DUB,LOVE HUNTERS,Dzukele,Pleyboj naravno... :tbumb: :bye:
Koja???//Disciplina Kicme..........nema tu sta da se prica protiv,tip je genijalac,muzicar ispred vremena koji nije hteo da koristi dop zarad pomanjkanja inspiracija....muzickih inspiracija!!!
O Orgazmu i Partibrejkersima stobom nemam sta da polemisem,jer mogu da rade  decije pesme,humane su i lepe stvari u pitanju....makar nisu suicidne,depresivne i SMOR!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=cZk9eh87GbI
http://www.youtube.com/watch?v=33RVy_fkyiQ
http://www.youtube.com/watch?v=Z1C574mkfnc A sta kazes na ove deckice,fegeti aaa???umetnici..
http://www.youtube.com/watch?v=iZBKXqp8z3k
http://www.youtube.com/watch?v=IPPSaObr5Uc
http://www.youtube.com/watch?v=EBl_n6SPRD4
Uz ove stvari sam muvao gomile gotivnih cica krajem 80-tih pa do sredine 90-tih,mnogo lepih koka je palo za slobodu :bleh: :bleh: :bleh: :bleh:Antologijski mega hitici :smoke: :hammer: :hammer:
http://www.youtube.com/watch?v=BbaxAk-wC_8

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Proto vidim da dosta toga imas u krvi sto se EKV-a tice.
Ali nemoj zaboraviti KRUG koji moze da se stvori,osmisli,raznese, a  i moze da te razbije...
Salim se KRALJU fantasticno od tebe  :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
PROTA71 je napisao(la):
Vrlo inspirativno,tebi su te stvari ROK!!!!!?????
Vidis Ja pominjem alternativu,punk i rok'n rol........ne pominjem riblju corbu,Kerber i Nesu Galiju koji su tvoj ROK!!!!!Sta mi tu pominjes Bjesove,KKN,Block Out............pratis njihove muzicke opuse,koliko si puta slusao uzivo Bjesove????De su Ti momci?????Znas li koliko je takvih bendova bilo u Srbiji?????Propali!!!!!Jedan albumcic,2.3 pesme i nestali......KKN???Osetio si neki filing,vajpic,boju glasa,poeziju.....heteroseksualnost???

Znas li sta su DEVEDESETE.......Goblini,Logopedi,Atheist Rap,Ritam nereda,DARKWOOD DUB,LOVE HUNTERS,Dzukele,Pleyboj naravno... :tbumb: :bye:
Koja???//Disciplina Kicme..........nema tu sta da se prica protiv,tip je genijalac,muzicar ispred vremena koji nije hteo da koristi dop zarad pomanjkanja inspiracija....muzickih inspiracija!!!
O Orgazmu i Partibrejkersima stobom nemam sta da polemisem,jer mogu da rade  decije pesme,humane su i lepe stvari u pitanju....makar nisu suicidne,depresivne i SMOR!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=cZk9eh87GbI
http://www.youtube.com/watch?v=33RVy_fkyiQ
http://www.youtube.com/watch?v=Z1C574mkfnc A sta kazes na ove deckice,fegeti aaa???umetnici..
http://www.youtube.com/watch?v=iZBKXqp8z3k
http://www.youtube.com/watch?v=IPPSaObr5Uc
http://www.youtube.com/watch?v=EBl_n6SPRD4
Uz ove stvari sam muvao gomile gotivnih cica krajem 80-tih pa do sredine 90-tih,mnogo lepih koka je palo za slobodu :bleh: :bleh: :bleh: :bleh:Antologijski mega hitici :smoke: :hammer: :hammer:
http://www.youtube.com/watch?v=BbaxAk-wC_8

Hahahah nasmejao si me do suza :D :D Pogotovo sa ovim bendovima imena "kad porastemo bicemo Sex Pistols" :lol: :hammer: Mozda, ali u crtanim filmovima kada se zavrsi opus pesmica za decu.

Sticajem okolnosti kum mi je jedan od osnivaca i prvi gitarista Bijesova pa sam imao prilike da ih slusam nebrojeno puta sto na koncertima sto na probama. Tu su zivi i zdravi, u Milanovcu, sviruckaju pomalo i zale sto Beograd slusa Cecu.  Proto problem je pricati o srpskoj muzickoj sceni iz pozicije "guznje" koji se nije mrdnuo iz BG.
Problem je sto ti sve sto nije tralala zoves depresivne i suicidne. A kako nam je to bilo osamdesetih i devedesetih? Lepo? Cvetale ruze? E brate to je realna slika hteo ti to ili ne, to je nesto nase kako kazu, autohtono i prepoznatljivo. Sumorno...jeste ali tako je bilo u svim sferama zivota. Nisu se prodavala muda umesto bubrega.

Pominjes neku alternativu koja ce uvek biti alternativa samo nemam pojma kome. Najbolje od svega je sto su se srecom kod nas uvek prepoznavale blede kopije zapadnih trendova i zapadne muzicke kulture. Brate nase karanje je onakvo kakvim ga je opisivao Kusturica, svidjalo se to tebi ili ne. Nema romantike u nasim filmovima, nismo Holllywood. Nema kod nas 9 1/2 nedelja! Prepoznaje i svet to isto.

Idi slusaj alternativu, Vladu i Bajku kud ces alternativnije od njih. :doh:

Vrh Dno