NOVA MUŠIČARSKA EMISIJA - BALKAN FLY

lazic998

Senior member
Učlanjen(a)
06.02.2015.
Broj reagovanja
417
Pozdrav ljudi,

Želeo bih da vam svima predstavim moju novu emisiju o mušičarenju - BALKAN FLY
Dugo sam se lomio oko ovog projekta i konačno sam rešio da probijem led i snimim prvu epizodu na mojoj najomiljenijoj reci na svetu - Drini.
Koncepcija emisije će se svoditi isključivo na mušičarenje na svim rekama Balkana, a nadam se u budućnosti i šire.
Nisam uspeo da snimim Drinu u svom punom sjaju kada je sunce i kada vodra bukvalno bude tirkizno plava i mirna, to ostavljamo za sledeću godinu.
Hvala puno mom bratu Stefanu Danilović i njegovom ocu koji su takodje učestvovali u emisiji!

Ispod vam ostavljam link i voleo bih da čujem vaše utiske i kritike!

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
130
Bravo momci, više nego odlično.
Svaka čast, podrška s moje strane.
Koliko mogu da primetim koristite BL udice za Drinu?

stefan 031

Newbie
Učlanjen(a)
09.12.2024.
Broj reagovanja
70
Hvala svima. Licno vise koristim udice sa kontra kukom, mada sve vise upraznjavam barbless. U jesen se desi da dodje do masovnijeg rojenja jednodnevke, tada bez pogovora trazi savrsenu imitaciju, koja je napravljena na tankim i lakim udicama. Naravno, zbog bolje i prirodnije plovnosti. Odlicno su se pokazale TMC 102Y i 112Y. A barbless TMC 103BL. Pozdrav i hvala svima na lepim recima.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Bravo momci, više nego odlično.
Svaka čast, podrška s moje strane.
Koliko mogu da primetim koristite BL udice za Drinu?
Ja ih koristim vec par god. Isti klinac kao sa kontrakukom. A sto se tice kontrakuke po meni TMC 112TR neprevazidjena udica na velicinama #17 i #19

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
130
Hvala svima. Licno vise koristim udice sa kontra kukom, mada sve vise upraznjavam barbless. U jesen se desi da dodje do masovnijeg rojenja jednodnevke, tada bez pogovora trazi savrsenu imitaciju, koja je napravljena na tankim i lakim udicama. Naravno, zbog bolje i prirodnije plovnosti. Odlicno su se pokazale TMC 102Y i 112Y. A barbless TMC 103BL. Pozdrav i hvala svima na lepim recima.
Prepoznao sam na jednoj muvi TMC 103bl, dopalo mi se što njih koristite jer lipljena svakako vraćate. Svaka čast još jednom.

lazic998

Senior member
Učlanjen(a)
06.02.2015.
Broj reagovanja
417
Hvala svima na lepim recima, drago mi je da vam se svidja ceo ovaj projekat.
Sto se udica tice, konkretno ja 90% muva vezujem na barbless udicama, ali ima par izuzetaka gde se odlucujem za udicu sa kontra kukom.
Kacio sam u prethodnim postovima u sekciji za Drinu sve muve kojima sam lovio ove godine na Drini i skoro sve su barbless, tako da ko je voljan moze da ode tamo da pogleda.
Kod ovih TMC102Y i TMC100B mi se svidja sto je kontra kuka mnogo manja od vecine proizvodjaca, samim tim mnogo lakse se skida udica, bez da razvalimo usta ribi.

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
381
Одлична емисија. Свака част 😉👍

Можда би само, у некој од следећих емисија, требало напоменути да се липљан, а и пастрмка у тој величини, мора држати у води све док му не изађе сав ваздух који је удахнуо изван воде.
Треба испустити све мехуриће и тек тада га пустити. Тај ваздух некако утиче на његову оријентацију и зна да га окрене тј, да му стомак дође горе те угине на крају.
То се можда не види у првих неколико секунди после пуштања јер се може десити и касније.

neba

Hero member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
124
Lepo, nema šta, uz dva komentara
Meni je Drina uvek bila tirkizno zelena, nikad plava
TMC 112TR je bolji izbor, jača je udica i bronzane boje, iako deblja samim tim i sigurnija, jednodnevke na crnim udicama imaju mnogo manju uspešnost od onih na bronzanim.

lazic998

Senior member
Učlanjen(a)
06.02.2015.
Broj reagovanja
417
Pozdrav ljudi,

Upravo je izasla druga epizoda emisije BALKAN FLY.
Emisija je snimljena pre 2 dana na reci Gradac, lovili smo prave divlje potocne pastrmke.
Hvala svima koji su podrzali prethodnu epizodu sa Drine, verujem da ce vam se svideti ova nova epizoda.
Celu epizodu mozete pogledati na linku ispod:

Vrh Dno