Najlovnija musica ove sezone?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Kratak odgovor, ali nadam se da će ostali članovi foruma nastaviti u okviru teme.

Ovo je, Milanče, zaista izvanredna strimerska udica. Kum Ho 115 N , veličina 3/0

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Nastaviću ja:
1. Najlovnija - 2 su mi bile najlovnije, Maslinasta CDC biots jednodnevka (krejica) No.19 i
                    braon matica mrava No.16
2. Najkrupnija riba - gore pomenuta krejica
3. Klena 2007 ne uhvatih :D , za pastrmku Elk Hair Caddis No.14, za smuđa Umpqua Gummi Minnow              a za lipljena vidi pod 1.
4. Nimfa Fazanov rep No.18 sa bronzanom tungsten glavom. Proslavila se na Ribniku 2007.

P.S. Ima slika po forumu svih ovih muva!!!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
2007

1. cdc biots jednodnevka (lipljani, pastrmke, i najveci klen do sada od 53cm koji je poalavio za jednodnevku na udici #17).
2. F-Fly sa telom od biotsa (klenovi, lipljani i pastrmke).
3. Bambula (klasična i mrav) klenovi od 35 do 47cm
4. Zečije uvo i killer bug (klenovi, lipljani i pastrmke). Zadnjeg klena ove godine od 49cm koji je bio prava mrcina (gledano na debljinu i težinu) sam dobio na zečije uvo (#14) povlačenjem. 
Lovio sam i sa ostalim tipovima ali ove su mi favoriti.
Najviše uspeha sam imao sa malim f-flyima sa telom od biotsa (crni i maslinasti su rešavali skoro sve slučajeve). Od nimfi killer bug i zečije uvo su nezaobilazni, za ribu  :naughty: ;).

radezamora

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2011.
Broj reagovanja
96
Ako napisemo ime musice a ne i ribu onda to za strogo orijentisane musicare nema smisla, osim vise informativnog. Predlazem makar ovako: 2010., Z.Morava, crna bambula, ... i detalji, klen 1.5 kg, koriscena 15 posto musicarske sezone-moj primer. Naravno moze da se sacini i visegodisnja statistika. Internet sluzi i za opustanje, ja npr. kad se zadovoljim jednom musicom iz nekog inata prelazim na drugu, ili drugoj ribi posvecujem vecu paznju.
Ovakav izvestaj  o bambuli stukarosu koji lovi samo stuku  samo donekle nesto znaci-mada ce se neko naci da pravi i zabacuje nesto u vidu bambuletine.

boban.velickovic

Senior member
Učlanjen(a)
09.09.2010.
Broj reagovanja
0
Potpuno se slažem.  Početnicima bi zaista bilo korisno, samo ako ne mrzi nekog od admina da jednom mesečno napravi statistiku. Po teritoriji/reci, vrsti ribe i sl... Posle može lako i godišnja da se napravi...

Vrh Dno