Najlovnija musica ove sezone?

Bogdan

Senior member
Učlanjen(a)
28.05.2007.
Broj reagovanja
1
Hajde da teramo kao Englezi...

1. Koja vam je najlovnija musica ove sezone?
2. Sa kojom ste uhvatili najkrupniju ribu?
3. Koja se pokazala ubitacna za klena, pastrmku, itd...?
4. Koja vam je nimfa bila favorit, a koja suva muva?

Dajte sve detalje, velicinu udice i sl...Svima ce nam biti od koristi

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Ja ću odgovarati postepeno, u najmanje 4 posta.
"1. Koja vam je najlovnija musica ove sezone?"
Najviše sam ribe ulovio, ko zna koju sezonu za redom, na bambulu.

Drina

Senior member
Učlanjen(a)
20.12.2006.
Broj reagovanja
0
Najvise ribe sam ulovijo na zecije uho sa zlatnom glavom .Na suhu muhu Superpuppa mi se pokazala najbolja i ove godine.Najkrupniju pastrmuku sam ulovijo na crnog strimera.

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Nisam se mnogo napecao ove sezone zbog privremenog rada u Americi ali pre nego sto sam otisao na nimfu v. kamenjarke sam odlicno prolazio na Moravici, dok po povratku za klena bambula je kao i uvek bila nenadmasna.

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
1. Profesor (suva varijanta)
2. Muddler Minnow
3. Stimulator
4. GRHE i Ritz od nimfi, Elk Caddis (modifikovan) od suvih

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
16
  1. Bambula No 12
  2. Bambula no 10
  3. Bambula No 12/ mrav sa telom od oguljenog pauna+epoksi lepak preko tela, parashute varijanta, noge cokoladna boja sedla
  4. Gamarus /Bambula
Da pecam i muvama koje nisu Bambula :smoke:

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
1. Renegade (daleko ispred svih)
2. Princ
3. Elk hair Caddis
4. Adams

pa onda redom.....

eurofish

Senior member
Učlanjen(a)
01.10.2006.
Broj reagovanja
0
jel ovo topic najlovnija musica ili najlovnije musice?
ako je to najlovnija musica onda je to u mom slucaju krem tular ,
ako su najlovnije musice , onda su tu jos jednodnevka boje rdje i plivajuca nimfa od kudelje

najvecu ribu ulovio sam na maticu mrava svetlije braon boje ,udica 14

krem tular je bio na udici 14 krajem juna i ceo jul , a 16 u avgustu a bogami i u septemru poneki put
jednodnevka boje rdje na udici 16 septembar i deo oktobra na udici 14
plivajuca nimfa od kudelje na udicama 18 i 20 , avgust i septembar ( slucajevi kad nije bilo rojenja insekata a riba se javljala u filmu)
ovu muvu je iskljucivo uzimala kad se okvasi pljuvackom i vodi u filmu i onda zadrzavanjem kanapa oponasa njeno uzdizanje ka povrsini
toliko od mene

Z

Zakula

Guest
1.BAMBULA - U razlichitim bojama (crna,zuta,braon,osa bambula,...) od #20 do #8...Takodje sam eksperimentisao i sa oblicima bambule,i dobio mnoooooooooogo riba... :respect: poklon za BAMBULU i Mix-a!

2.Nishki Nort Country Spideri - U velichinama od #16 do #6.Naravno u mnoooogo varijacija i kada su u pitanju materijali,a i kada su u pitanju nijanse...Takodje sam ih "nivelisao",sa manje ili vishe olova! :tbumb: :tbumb:

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Bogdan je napisao(la):
1. Koja vam je najlovnija musica ove sezone?
2. Sa kojom ste uhvatili najkrupniju ribu?
3. Koja se pokazala ubitacna za klena, pastrmku, itd...?
4. Koja vam je nimfa bila favorit, a koja suva muva?
1. Bambula 14 - 10
2. Zecije uvo 10
3. Za klena bambula, za pastrmku badrljice raznih velicina i boja
4. Velika zuta kamenjarka, bambula

Bogdan

Senior member
Učlanjen(a)
28.05.2007.
Broj reagovanja
1
ZNACI ODRASTE VI KLENA NA TE DRVENE MUVE

Ja sam prisustvovao "dranju" klenova tako da mogu samo da im zavidim jerbo sam pocetnik u musicarenju i pravilna upotreba bambule ce zahtevati mnogo vise vezbe...

Nesto i nije jasno - da li je iko od ovih "bambulasa" uhvatio ijednu pastrmku sa njom? Da li pastrmka ludi za njom kao i klen?

Drago mi je da vidim da se nimfe dobro kotiraju jer sam i ja sa njima imao najvise uspeha jer je tu moje neznanje najmanje dolazilo do izrazaja :doh:

Moj dodatak na sve ove vase liste je Montana nimfa sa kojom sam jedan dan razvalio najkrupnije pastrmke na Gracu, usred bela dana, po maloj i bistroj vodi...E sad da li su samo ove sa Graca alave na Montana nimfu (velika, ja mislim velicina udice 8!) ili bi se i neke druge polakomile na nju to ne znam...

Sad mi pade napamet: da li je iko od vas iskusnijih primetio da ribe sa pojedinih reka preferiraju pojedine muve koje na drugim rekama nece ni a pipnu?

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
3
Ajd da dam i ja doprinos ovoj temi, mada nisam iskoristio dobar deo sezone, pocetak...
1. bambula, mahom sam isao na klenove. Nije razocarala ni ove godine. Aposolutni favorit za klena.
2. opet bambula, klen bilzu kilograma
3. bambula, za klena neprevazidjena. Medjutin sledece godine pravim musicarskki experiment. Ulaze i druge muve u kombinaciju. Da li ce bambula da ostane na prvom mestu, vreme ce pokazati. Za pastrmku, wullfovi i qullovi.
4. Ove godine sam se malo ozbiljnije posvetio nimfarenju. BH zecije uvo, apsolutni favorit.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
"2. Sa kojom ste uhvatili najkrupniju ribu?"

Najkrupniju i "vice-najkrupniju" ribu ove godine sam ulovio na istu muvu. Ne na isti model ili na isti način, identično, napravljenu, već baš na jednu-istu muvu.
Na slici je strimer kojim sam prvo ulovio svoju najveću mušičarsku štuku od 4.5 kg, pa par meseci kasnije i najvećeg soma od 5 kg. Slike ulova su ovde http://musicarenje.org/galerija/main.php?g2_itemId=499

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Mixmaster je napisao(la):
"2. Sa kojom ste uhvatili najkrupniju ribu?"

Najkrupniju i "vice-najkrupniju" ribu ove godine sam ulovio na istu muvu. Ne na isti model ili na isti način, identično, napravljenu, već baš na jednu-istu muvu.
Na slici je strimer kojim sam prvo ulovio svoju najveću mušičarsku štuku od 4.5 kg, pa par meseci kasnije i najvećeg soma od 5 kg. Slike ulova su ovde http://musicarenje.org/galerija/main.php?g2_itemId=499
OFF TOPIC - nikada te ne pitah koja je to udica, izgleda vrlo ozboljno?

Vrh Dno