Milanče je napisao(la):
Evo naših članova u pravilniku 2016:
28.3 - - На предвез није дозвољено додавати додатна отежања ни пливајуће индикаторе;
28.5 - - бочни подвез („dropper“) се може користити само за везивање додатне мушице када је то дозвољено (лов
на језеру, тада је дозвољен трећи чвор на микро прстену).
Razočarao si me... gde ti vidiš paralelu sa ostavljenim viškom monofila na čvoru...
Sve lepo i paralelno objašnjeno... Ne mogu da verujem da ti pojam "device" nije jasan...
Mito, prvo, rekao sam da me nas pravilnik ne zanima. A drugo nr budi toliko iskljuciv i bukvalan u prevodu. Device moze znaciti i metod.
Dropper je bocni patrljak koji strci sa predveza i koji sluzi da se na njega veze udica. Kako tvoj patrljak nema tu namenu zabranjen je. Jer lepo pise da je droper dozvoljen samo u cilju vezivanja vise od jedne muve. Da sam ja prevodio nas pravilnik tako bih preveo.
U filmu njihov patrljak je za bar 50% kraci od tvog, ako se dobro secam i kod nas moze brcic od jedno 5mm da se ostavi, bar je bilo price o tome.
I na kraju, najbitniji argument,
dovoljno znas engleski da mozes da razumes ovog lika iz fipsa koji kaze da je zabranjeno. Video sam mejl licno i nije fora. Pa ko hoce da veruje hoce ko nece briga me.
Pogresio si i sta je problem? Kazes ljudi izvinite pogresno sam razumeo.... I kraj problema. Nemoj mi reci da si strucniji od coveka kome je tumacenje pravilnika posao. Pri tome nije na poziciju dosao po babine linije nego zato sto zna.
I posto me smara cela ova forumska diskusija ja se odjavljujem.
Pravilnik postoji, sudije ce biti obucene nadam se.... Svak nek cita i tumaci kako zeli pravilnik, sudije su tu da rade svoj posao. A na svetsko kad se ode opet isto. I milina. Cemu sva sranja ovde vise.
Za slucaj da nekom nije jasno nesto ibmisli da mu treba dodatno pojasnjenje sa moje strane.... Viber mi je i dalje isti, whatsapp, we chat, mail.....
Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk