MUSICARSKA LIGA ZMK SSRS 2017

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Tihi83 je napisao(la):
...
Mi smo 2015god. pre pocetka lige imali ispravan, legalan, i apsolutno primenjljiv pravilnik koji je usvojen u Savezu sportskih ribolovaca Srbije
...

Ne bih da se osvrćem, ali moram, problem je nastao baš zato što je ova stavka tadašnjeg naravno legalnog i usvojenog Pravilnika:

"- Предвези могу бити са једним чвором, конусни или једнаке дебљине;"

APSOLUTNO NEPRIMENLJIVA u bilo kakvom vidu ribolova pa i u mušičarenju!!!

neba

Hero member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
124
Ako pecaš na plovak sa mašinom i prve namotaje na mašinu samo zategneš,da vidiš i može nešto da se završi  :hammer: ostaje samo čvor na udici ,aaaaha  :hammer:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Samo sto nebo ovo se odnosi na musicarenje i na PREDVEZ

A tada je receno da se cvor koji spaja kanap i predvez ne racuna. I koliko se secam svi smo tad rekli da je taj deo pravilnika los. Zato je i doslo do prepravki na licu mesta. Tj na moravici. Svi smo slusali. Bili smo pitani ima li nejasnoca....

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

neba

Hero member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
124
Ovo je bila šala na konto neprimenljivosti jednog čvora u bilo kom vidu ribolova  :hammer:
Zar je toliko komplikovano shvatiti ?

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Baki-Pa je napisao(la):
Tihi, opet klasična zamena teza. Ako je prerađen stari pravilnik, to znači da je nov.

Ako uzmes polovna kola uradis im generalnu jesu to nova kola ili idalje polovna?

Ovde sam stavio akcenat da se zna da pravilnik nije menjan ceo vec dopinjen, 99% pravilnika je ostalo isto! A sad ti to mozes zvati kako god zelis ja sam objasnio sta sam imao, svako neka sudi kako smatra da treba. On se i u savezu vodi pod "izmenjen" ne nov, sto mozete i samo proveriti!!!

Baki-Pa je napisao(la):
Drugo, ako si mislio da pokušavam da otvorim neko "novo poglavlje" u dijalogu s tobom, opet si se zeznuo.S tobom mogu samo "službeno" što upravo i radim.

Nisam se ja uopste zeznuo, posle toliko ruznih i bezobraznih postupaka prema meni i ne mozes imati drugaci odnos nikada! Pod "novim poglavljem" sam mislio da uopste hoces da se udostijim da ti odgovorim jer to nisam radio pedhodnih meseci. A vidim da si vec u drugom postu meni upucenom pogubio konce i poceo da polako provociras i vredjas, ali progledacu ti kroz prste!

Baki-Pa je napisao(la):
Gde je bila greška 2015? U ne poznavanju pravilnika od strane takmičara, što je dovelo do toga da GLASATE ZA IZBACIVANJE TAKMIČARA IZ LIGE. Kako mogu takmičari da izbace nekog iz lige? To radi FORUM SSRS-a. Da je dotični takmičar hteo da to istera do kraja, bilo bi u njegovu korist ali bi bio suspendovan do okončanja procesa, što znači da bi mu ta sezona propala. Vi tu niste imali ni jedan osnov da ga kaznite, pogotovo da mu izbrišete rezultate prethodnih kola. Ajde u tom kolu kad je uslikan još i nekako, mada nema nikakvog osnova.

Ja lepo kazem da ne raspolazes pravim informacijama ti mi ne verujes. Necu pomisliti da onu gore ne istinu plasiras namerno!

Nije bilo nikakvog "GLASANJA ZA IZBACIVANJE TAKMICARA IZ LIGE" od strane takmicara i clanova musicarske zajednice to je klasicna spinovana izmisljotina kojom si obmanut a i veci deo javnosti jer je to neko lose preneo slucajno ili namerno!!!
Na tom takmicenju su zbog ne adekvatnog sudjenja i povrede pravilnika takmicari i predstavnici klubova iskoristili svoje pravilnikom utvrdjeno pravo i pisali primedbu, dostavili dokaze i izjave TAKMICARSKOM FORUMU SSRS, koji je po dostavljenim dokazima i izjavama postupio i takmicara kaznio! Znaci kaznio ga je FORUM SSRS ne neki klan iz musicarske zajednice!!! Ovo je pravi splet dogadjaja iz 2015godine. Ko misli ili prica drugacije ili je debelo obmanut ili sam izmislja i laze, a ja bih voleo da mi neko DOKAZE da je bilo drugacije i da ja ispadnem lazov i svima se javno izvinim!!!

Baki-Pa je napisao(la):
Pravilnik se tumači baš onako kako sam napisao, što nije zabranjeno, dozvoljeno je. NE MOŽE NIŠTA DA SE PODRAZUMEVA. Da bi nekoga kaznio, moraš imati uredbu ili član u pravilniku po kom ćeš to uraditi i to na kraju obrazložiti FORUM-u.

Pravilnik i nema podrazumevanih pravila sva su jasno definisana samo su neka iskazana opstim tackam!

Ako u pravilniku pise da indikatori nisu dozvoljeni onda se podrazumeva da se to odnosi na sve vrste indikatora ma kog porekla oni bili, ne bitno je da li su to fabricki, kucne radinosti ili je to detalj na samoj opremi koju je takmicar smislio ili skinuo sa neke drustvene mreze. Ako u pravilniku pise da su indikatori zabranjeni ne mora biti definisano sta se sve misli pod tim vec sve sto sluzi kao indikator smatra se ne dozvoljenim, i ako nije u pravilniku navedeno kako izgleda!

Da naprimer u pravilniku pise "neki indikatori nisu dozvoljeni" onda bi se moralo jasno definisati sta je to sve ne dozvoljeno i mogolo bi se smatrati da su sve ostale stvari dozvoljene. Ali posto to nije slucaj sa nasim pravilnikom onda tvoja tvrdnja nema osnova! Ili da u pravilniku pise "dozvoljeni su neki intikatori" pa navedeni oni koji su dozvoljeni moglo bi se smatrati da su svi ostali zabranjeni!

Ali u nase pravilniku jednoj opstoj recenici su obuhvaceni svi indikatori kao nedozvoljeni!

E sad ako takmicar na svom sistemu napravi detalj koji nije krsten(nazvan) kao indikator a isti sluzi za to on se podrazumeva i spada pod opstu tacku. Jer se zna kako treba da izgleda svaki deo musicarskog pribora.

Uzecu primer iz 2015godine kad je doslo do propusta jednog takmicara(Mito ne zameri uzecu tvoj slucaj samo kao primer), na samom sistemu kod vezanja cvora su ostavljeni viskovi od 7-8cm kojima je namena da pecarosu signaliziraju neko desavanje na sistemu pod vodom, i ako je to kod nas krsteno kao "brk" a ne kao indikator, opstom tackom se podrazumeva da zbog njegove namene nije dozvoljeno!!!

Baki-Pa je napisao(la):
Kad smo već kod forum-a, dobar deo njega su moji dobri poznanici, neki od njih i prijatelji, pa te molim da više ne brboćeš o tome kakve informacije posedujem.

I ako te ispostovah i u lepom maniru ti odgovorih u predhodnom postu ti ovde mene vredjas i pises kako "brboćem", ja ne brboćem vec sam nasao za shodno da na tvoje normalno obracanje meni licno odgovorim isto tako fino, iznosim svoje misljenje i tvrdim tamo to mogu. Molio bih te da ovakvu retoriku vise ne koristis inace ces opet upasti period mog kuliranja i nekonstatovanja. Da bidem kratak i jasan prestaces da postojis kao sto je bio slucaj predhodnih 9 meseci!!! A jasno sam obrazlozio da u vise navrata ne raspolazes pravim informacijama, kao u predhodno postu tako i u ovom! Namera mi kao sto napisah nije bila vredjanje vec samo signal tebi da se presabere i prestanes da tvrdis tamo gde nevladas informacijama i materijom!

Baki-Pa je napisao(la):
Ako ima "bušača", kako ih nazivaš, objavi njihova imena. Ovo uopšteno pričanje me navodi na sumnju da oni postoje samo u tvojoj glavi. Ko su ti ljudi čiji je lični interes da sruše ligu? Šta je tu njihov lični interes? Ko uopšte može da ima interes u mušičarskoj ligi?

Protiv takvih se ne bori na forumu nego tamo gde je to potrebno, napisah ti vec da nikoga neci imenovati i optuziti. A interes postoji, a ako te zanima istrazi sva desavanja oko musicarske lige od prvih pocetaka do danas pa mozda zakljucis nesto. Ne zelim da ovde pricam na tu temu.

Baki-Pa je napisao(la):
Što se tiče pomoći ligi, ako očekuješ da neko polaže sudijski ispit pa onda odsudi ligu ili deo nje, onda si dobrim delom u zabludi. Radne obaveze mnogih od nas nam ne dopuštaju takav luksuz da odvojimo dva-tri dana za takmičenje. O finansijskom momentu neću ni da pričam.Ako si očekivao neku donaciju u smislu novca, to opet pada u vodu iz više razloga. Mogu da dođem, i verujem da ću uspeti ove godine, da budem sudija merač na Gradcu ili negde bliže i to samo jedan dan. Dva teško da ću sastaviti, možda ako budem na godišnjem odmoru.

Ja licno ne ocekujem nista, jer se do sad pokazalo da su ljudi na distanci iz raznoraznih razloga. Trazio si moje misljenje i predloge i dobio si ih, da li ti se svidjaju ili ne to je nesto drugo i mozes govoriti samo u svoje ime!!!

Tvojom prvom recenicom si govorio u ime svih sto nije dobro jer ne predstavljas nikog drugog ovde sem samog sebe, eventualno mozda mali broj ljudi koje poznajes i pricao si sa njima na ovu temu, ali u tom slucaju naglasi u cije ime sve pricas! Ne znam zasto mislis da takvi ljudi ne postoje, ja sam ubedjen da ih ima!!!

Za takve aktivnosti nije potrebno 2-3 dana po reci vec po 1 dan za dve reke i 2dana za jednu reku, ako neko zeli da pomogne i uzme ucesce na bilo koji nacin nece mu predstavljati problem da u toku jedne kalendarske godine(365dana) odvoji ta 4dana za pomoc i ucesce u musicarskoj zajednici, ima i onih koji nemaju takve mogucnosti i njih izuzimam iz ove recenice, ali svakako to nisu svi. Drugo ne mora se doci na svaku reku nego shodno mogucnostima na odredjene reke koje po daljini ili finansiskim mogucnostima pojedinaca to dozvoljavaju!

Ne znam odakle ti ideja da pomislis da od nekoga ocekujem da donira nesto i da ulaze u tamo neke klubove ili tamo neke takmicare! Ovo je stvarno bilo veoma ne promisljeno od tebe! Trazio si predloge dobio si jasne predloge, zasto meni pripisujes svoja nagadjanja???

Jedini deo u kom ja pominjem novac je onaj da se odreknu nadoknade koja sleduje glavnom i sektorskim sudijama kao nadoknada na ime angazovanja i troskova prevoza i nocenja, znaci ne daje nista iz svog dzepa vec samo ne uzima ono sto mu sleduje kao sudiji a to se isplacuje od nasih kotizacija i kao visak bi se prelilo za medjinarodna takmicenja musicarske reprezentacije!!!

Jasno sam stavio akcenat na najbitniju stvar u proslom postu, omasovljenje tog takmicenja na bilo koji nacin je itekako velika pomoc, sam odlazak na vodu i davanje podrske tim takmicarima je mnogo bitan segment, da li samim ucescem ili samom pojavom na vodi mnogo znaci!!! Taj dan i ne mora biti promasena investicija, svako je slobodan da u vreme takmicenja moze pecati na slobodnom delu reke i moze sebi tako upotpuniti dan! Da ja sad ovde ne tupim kako mozete da se organizujete i sta su mogucnosti, to prosudite sami. "Ko hoce nadje nacin, ko nece nadje opravdanje."

I sad bih te jos jednom zamolio da ne pravis onakve ispade kao za "brbocem", i da izbegnes da nagadjas sta ja mislim kao sto je ovo za "novac"! Sve sto mislim ja napisem gde ne napisem precizno i detalji lepo pitaj dobices odgovor!

Pozdrav Tihomir,

Sent from my iPad using Tapatalk

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Milanče je napisao(la):
Ne bih da se osvrćem, ali moram, problem je nastao baš zato što je ova stavka tadašnjeg naravno legalnog i usvojenog Pravilnika:

"- Предвези могу бити са једним чвором, конусни или једнаке дебљине;"

APSOLUTNO NEPRIMENLJIVA u bilo kakvom vidu ribolova pa i u mušičarenju!!!

Apsolutno primenljiv sam rekao jer nam je od strane strucnog osoblja objasnjeno sta se tim podrazumeva, niko nije bio u nedoumici sta taj jedan cvor predstavlja. A Clanom 43. pravilnika je jasno navedeno da delegat moze na licu mesta resavati sve nedoumice vezane za pravilnik i rekularnost takmicenja!!!

Ali ne mogu da se ne slozim sa tobom da je taj deo mogao biti bolje interpretiran!!!

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Tihi83 je napisao(la):
...
Ako u pravilniku pise da indikatori nisu dozvoljeni onda se podrazumeva da se to odnosi na sve vrste indikatora ma kog porekla oni bili, ne bitno je da li su to fabricki, kucne radinosti ili je to detalj na samoj opremi koju je takmicar smislio ili skinuo sa neke drustvene mreze. Ako u pravilniku pise da su indikatori zabranjeni ne mora biti definisano sta se sve misli pod tim vec sve sto sluzi kao indikator smatra se ne dozvoljenim, i ako nije u pravilniku navedeno kako izgleda!

Da naprimer u pravilniku pise "neki indikatori nisu dozvoljeni" onda bi se moralo jasno definisati sta je to sve ne dozvoljeno i mogolo bi se smatrati da su sve ostale stvari dozvoljene. Ali posto to nije slucaj sa nasim pravilnikom onda tvoja tvrdnja nema osnova! Ili da u pravilniku pise "dozvoljeni su neki intikatori" pa navedeni oni koji su dozvoljeni moglo bi se smatrati da su svi ostali zabranjeni!

Ali u nase pravilniku jednoj opstoj recenici su obuhvaceni svi indikatori kao nedozvoljeni!

E sad ako takmicar na svom sistemu napravi detalj koji nije krsten(nazvan) kao indikator a isti sluzi za to on se podrazumeva i spada pod opstu tacku. Jer se zna kako treba da izgleda svaki deo musicarskog pribora.

Uzecu primer iz 2015godine kad je doslo do propusta jednog takmicara(Mito ne zameri uzecu tvoj slucaj samo kao primer), na samom sistemu kod vezanja cvora su ostavljeni viskovi od 7-8cm kojima je namena da pecarosu signaliziraju neko desavanje na sistemu pod vodom, i ako je to kod nas krsteno kao "brk" a ne kao indikator, opstom tackom se podrazumeva da zbog njegove namene nije dozvoljeno!!!

Rekoh da neću, ali evo šta je pisalo u Pravilniku 2015-te...

- На предвезе и канапе није дозвољено додавати додатке отежања ни пливајуће индикаторе;

A moji "brkovi" su se mogli protumačiti svakako ali sigurno ne mogu kao plivajući indikator... I, da, naravno, i dan danas su dozvoljeni svuda osim naravno u zemlji Srbiji i u našem Pravilniku... samo što to pre 2 godine niko od prisutnih na državnom nije ni video dok nisu videli fotku mog predveza  :bye:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=RkcusbYagEA[/youtube]

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Milanče je napisao(la):
Rekoh da neću, ali evo šta je pisalo u Pravilniku 2015-te...

A moji "brkovi" su se mogli protumačiti svakako ali sigurno ne mogu kao plivajući indikator... I, da, naravno, i dan danas su dozvoljeni svuda osim naravno u zemlji Srbiji i u našem Pravilniku... samo što to pre 2 godine niko od prisutnih na državnom nije ni video dok nisu videli fotku mog predveza  :bye:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=RkcusbYagEA[/youtube]

Opet cu te podsetiti da sam od cetvrtog coveka FIPS-a dobio jasnu i preciznu unformaciju da to nije dozvoljeno, cisto da idalje ljudi ne budu u zabludi. Kao dokaz prilazem mail koji sam dobio kao odgovor!!!

Evo celog odgovaora:
"That would in fact be considered and addition to the leader and therefore prohibited.  I have personally used a number of "tags" like this, some straight some curly cues in years past.  What we found very successful with Team USA Youth when I was coaching was simply using green tub mucilin or other floatant to float our sighters on the water when fishing light nymphs.  It works very well.  And provides less drag.  I did ask the Fips board and they all agreed that it would be a leader addition. 

Thanks, let me know if you have any other questions."

A ti sad priceni da li si upravu i da li se brkovi smatraju plivajucim ili ne! :)

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Ako ti ni ovo nije dovoljno mozes odgledati film "Modern Nymphing" u kom Devin Olsen i Lance Egan jasno pokazuju kako mnogo manje brkove(svega oko 2cm) od tvojih koriste u slobodnom pecanju kao plivajuce indikatore za lov na manje nimfe!!! I taj deo filma mogu da ti prilozim kao dokaz, ako idalj ne budes verovao!!

A zamolio bih nekog clana foruma koji odlicno zna engleski jeziko da prevede gore citirani tekst jasno i precizno, jer ja nisam dovoljno strucan!

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Uz dužno poštovanje to je samo slobodno tumačenje. Po trenutno važećem Pravilniku FIPS-MOUCHE ne postoji stavka po kojoj bi se moglo dovesti u pitanje korišćenje ovakvih "brkova" tj. koja je dozvoljena dužina ostataka pri vezivanju čvorova na sastavnim delovima monofilnog predveza. I, kao što verovatno i znaš, se masovno koristi na takmičenjima uključujući i poslednje WFFC2016 Vail, Colorado, USA. Molim te pronađi mi po kom članu FIPS-MOUCHE pravilnika je to zabranjeno?!?
Samo se mi pravimo pametni i uvodimo restrikcije u naš Pravilnik - uključujući tu i zabranu squirmy worm-a kao i  korišćenje 2 udice na takmičenjima...
Ja ako budem nosio narandžasti Sage kačket na takmičenju i on će biti zabranjen kao indikator  :D

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Tihi83 je napisao(la):
Ako ti ni ovo nije dovoljno mozes odgledati film "Modern Nymphing" u kom Devin Olsen i Lance Egan jasno pokazuju kako mnogo manje brkove(svega oko 2cm) od tvojih koriste u slobodnom pecanju kao plivajuce indikatore za lov na manje nimfe!!! I taj deo filma mogu da ti prilozim kao dokaz, ako idalj ne budes verovao!!
...

Hvala na pitanju odgledao poodavno... Ako misliš na deo kada peca uzvodno na mirnom prelivu i masti predvez - kaži mi šta je tu zabranjeno?!? I po kom članu FIPS-MOUCHE pravilnika?!?
I, da, kakva je razlika između brkova od 2cm i 5/7/8/10cm ?!?

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Mito koliko se secam,  zabranjeni su dodaci na predvezu.... Ja sam tad protumacio kao da je zabranjeno mascenje predveza. E sad mozda gresim. Moracu da procitam engkesku verziju...

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Pročitaj... I napiši nam svima po kom članu je zabranjeno ostaviti produžene krajeve na čvoru monofilnog predveza i po kom članu je zabranjeno mastiti delove monofilnog predveza...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Oko brkova se necu mesati iz prostog razloga sto necemo doci do dogovora. Jer pre svega problem brkova je ubnasem pravilniku nastao. Kad odemo na svetsko koristi brkove kolike zelis i postujem to.
A sto se tice mascenja pogledacu

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Evo, article 28. Clan 28.3
"Neither sinking nor floating devices may be added to the leader"

A Mito, clan 28.5 mi objasni ti ako mozes.
"Droppers may only be used to attach flies whenever more than 1 fly is used by the competitor during that competition."

Vrh Dno