Sport se polako profesionalizuje i to se zna već godinama. Poenta priče je da se ne dozvoli milion malih klubova, poput naših stranaka, koji će vući pare iz nekog opštinskog ili bilo kog budžeta. Ako ih već vuku, onda to mora da bude organizovano kako valja i profesionalno. Nažalost, to ne odgovara malim klubovima, jer budimo realni, kako očekivati da npr Pančevo ima 200 članova mušičarskog kluba kad nas ima desetak u celom gradu. Manja mesta su u još nepovoljnijem položaju.
Što se tiče te licence, ona je opšta koliko znam, i priznaje se u svim granama ribolova. Da li će se ona ubuduće odnositi na svaku granu posebno ili ne, to ćemo da vidimo. Lično sam skeptik što se toga tiče, ali ne lezi vraže.
Valjalo bi za ovu godinu probati sa FF instruktorima kao trenerima. Po meni to ima više logike. Jedino što i njih u Srbiji nema ne znam koliko. Hteli smo u Evropu, polako je dobijamo. Problem je što bi mi hteli u nju ali da ostane anarhija koja je do sada vladala a to neće da može. Sve mora da se uredi, pa i sportski ribolov, između ostalog. Problem je lako rešiv, treba se pripremiti za 2018.