MUSICARSKA LIGA ZMK SSRS 2017

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
maric je napisao(la):
...
Ako mogu oni i to im daje prednost sto mi ne bismo?? Ako tako ne radimo odma smo u startu osakaceni  i zato sam zagovornik da nas Pravilnik upravo bude od reci do reci Fipsov osim dela 2 i 3 udice.
...

A zašto bi se naš pravilnik uopšte razlikovao po bilo kom članu od onog koji se koristi na Evropskim i Svetskim prvenstvima?!?
Ove 4 stavke su izmislili i dodali ljudi koji su menjali Pravilnik

- Zašto se na rekama ne može pecati sa sistemima od 2 ili 3 udice ?!?
- Zašto se ne sme koristiti spiralni indikator (Curly Q) ?!?
- Zašto se ne smeju korsititi muve sa ekstrudiranim silikonskim materijalima (tipa Squirmy Worm) ?!?
- Zašto se ne smeju ostaviti dužim krajevi predveza ("famozni "brkovi")

Pitaj Mariću, ja sam već odustao. Doduše meni to baš ništa ni ne znači sa takmičarske strane, ali kretenizam je takmičiti se u zemlji pod jednim pravilima pa posle na međunarodnim po drugim. Mada izgleda neki tako ne misle....

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
ovo je  pravilo  za predvez  sto se tice FF  takmicenja, sto se tice broja musica  tu nema fixsno utvrdjenog pravila,, to je do organizatora takmicenja i  [
29ertyf.jpg
][/img]

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Džolix ovo je neka ranija verzija, evo ti citat koji se odnosi na predveze iz poslednje verzije...

ARTICLE 28: COMPETITION LEADERS
28.1. A single monofilament or poly leader, tippet included, may be used, with a maximum total length of twice the length of the rod used.
28.2. Leaders may be knotted or knotless, and continuously tapered down or level. A single loop of max. 10 cm length may only be used to connect a leader to a fly line. If the leader is knotted, the minimum distance between the knots is 30 cm, hanging freely.
28.3. Neither sinking nor floating devices may be added to the leader
28.4. A maximum of 3 micro rings (leader rings) of a maximum outer diameter of 3 mm can be used. A maximum of 3 knots can be joined at a micro ring, they are considered as 1 knot (tbc).
28.5. Droppers may only be used to attach flies whenever more than 1 fly is used by the competitor during that competition.

Ovde ga možeš skinuti http://www.fips-mouche.com/index.php?option=com_docman&Itemid=11

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
maric je napisao(la):
Tihi83 je napisao(la):
Svasta ja ne znam... Ali znam da Rambo nije stvarno postojao i da nikad nije sa dva okvira pobio 500 vijetnamaca, to smem da ti garantujem!!!

Sent from my iPad using Tapatalk
[/quotbe]

Al Walter jeste ;) Tihi druze odakle ti informacija da Ameri nisu pecali sa ovim sistemom? Vidim da posle pises da " otkud mi znamo sa kojom metodom keca". To ja vama pokusavam da objasnim svo vreme. Ako mogu oni i to im daje prednost sto mi ne bismo?? Ako tako ne radimo odma smo u startu osakaceni  i zato sam zagovornik da nas Pravilnik upravo bude od reci do reci Fipsov osim dela 2 i 3 udice. Ni jednog trenutka nisam hteo da miniram niciji rad ali ako hocemo rezultat to mora biti tako.

Ja netvrdim nista! Na tvrdnje postavljam pitanje o tome odakle informacije ili su to nagadjanja! Ne razumem sta ti nije jasno u spletu konverzacije!?

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Milanče je napisao(la):
A zašto bi se naš pravilnik uopšte razlikovao po bilo kom članu od onog koji se koristi na Evropskim i Svetskim prvenstvima?!?
Ove 4 stavke su izmislili i dodali ljudi koji su menjali Pravilnik

- Zašto se na rekama ne može pecati sa sistemima od 2 ili 3 udice ?!?
- Zašto se ne sme koristiti spiralni indikator (Curly Q) ?!?
- Zašto se ne smeju korsititi muve sa ekstrudiranim silikonskim materijalima (tipa Squirmy Worm) ?!?
- Zašto se ne smeju ostaviti dužim krajevi predveza ("famozni "brkovi")

Pitaj Mariću, ja sam već odustao. Doduše meni to baš ništa ni ne znači sa takmičarske strane, ali kretenizam je takmičiti se u zemlji pod jednim pravilima pa posle na međunarodnim po drugim. Mada izgleda neki tako ne misle....

A zasto se nista od toga ne koristi u zemljama regiona!?

Da li su i oni kreteni!?

Koliko razlicitih pravilnika ima u svetu i sto svi nisu uradili uskladjenje!?

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Ma Tihi jbt sve te zemlje ulazu u svoje reprezentacije mnogo novca. Ti bre ne mozes da odes 10 dana pre takmicenja i da pecas na tim rekama i prilagodis sisteme pravilima Fipsa da bi ostvario neki rezultat. Pa jbt ja ne bih mogao ni da zabacim sa usranog camca jer nikada nisam pecao na jezeru. Osakaceni smo u startu. Zasto stalno pisamo uz vetar da bi satro imali nesto svoje. Ako nam je cilj da se svake godine pojavljujemo na takmicenjima i glumimo ikebane onda jbg.

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
maric je napisao(la):
Ma Tihi jbt sve te zemlje ulazu u svoje reprezentacije mnogo novca. Ti bre ne mozes da odes 10 dana pre takmicenja i da pecas na tim rekama i prilagodis sisteme pravilima Fipsa da bi ostvario neki rezultat. Pa jbt ja ne bih mogao ni da zabacim sa usranog camca jer nikada nisam pecao na jezeru. Osakaceni smo u startu. Zasto stalno pisamo uz vetar da bi satro imali nesto svoje. Ako nam je cilj da se svake godine pojavljujemo na takmicenjima i glumimo ikebane onda jbg.
A ko nama brani da za svetsko vezbamo sa drinskim plovkom na sistemu???

Mozes i ti da odgovoris na gore postavljena pitanja!

Izvini ali napisao si klasicnu glupost!

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Tihi83 je napisao(la):
A zasto se nista od toga ne koristi u zemljama regiona!?
...

Molim?!? Izvod iz BiH Pravilnika:
V  TAKMIČARSKI PRIBOR -oprema

Članak 24.

Takmičenje se obavlja slijedećim priborom:

Štap – prut sa slobodnim  ne duži od 12 ft / 360 cm
Rola po slobodnom izboru
Takmičarska šnura po slobodnom izboru
Najlon-silk za predvez po slobodnom izboru, promjera po procjeni
Mušice po slobodnom izboru bez kontra kuke. Trup mušice ne smije prelaziti dužinu udice.Udica mora biti orginalna , a ne modificirana, to jest „stisnuta“ i da ne zapinje.
Čizme –hlače sa nogavicama
Prsluk sa mjestima za spremanje muha
Kutije sa muhama
Polarizacijske naočale
Kapa ili ribarski šešir
Meredov za iznošenje ribe na mjerenje

-Takmičari mogu imati rezervne štapove za mušičarenje, ali prilikom lova iz čamca , oni ne smiju biti  montirani niti rolna namontirana.
-Takmičari su osobno odgovorni za zaštitu osobne  opreme.
- Moguće je koristiti sve vrste tvornički proizvedene šnure: plutajuća, tonuća ili tonući prednji dio, osim  lead core strune.strune
-Takmičarska šnura za mušičarenje treba biti najmanje 22 (dvadesetdva) metra dužine.
-Šnurama za mušičarenje nije dozvoljeno dodavati dodatke za tonjenje ili plutanje. Shoting heads nisu dozvoljeni.
- Dozvoljen je samo jedan predvez, bilo koje dužine
- Predvezi mogu biti sa ili bez čvorova, sužavajući ili jednake debljine.
- Na predveze nije dozvoljeno dodavati otežanja niti plivajuće indikatore.
- Takmičari mogu koristiti plutajuće ili tonuće mušice
- Svaka mušica sastoji se od udice obmotane sa koncem i perjem i drugim materijalom, bez
  Ograničenja na veličinu.
- O dužini mušice odlučuje takmičar.
- Otežane mušice su dozvoljene, pod uvjetom da je otežanje skriveno unutar materijala za
  ukrašavanje mušice. Također je dozvoljena jedna vidljiva otežavajuća kuglica, ne veća od 4 mm.
  Sama farba se ne smatra ukrasnim materijalom.

Članak 25.

Takmičenje se obavlja samo sa tri mušice, koje moraju slobodno visiti najmanje 50 cm (pedeset centimetara) jedna od druge, mjereći od oka do oka.

Sve mušice moraju biti zavezane za predvez, tako da se ne pomjeraju niti klize.
Takmičar u tijeku takmičenja može vršiti izmjenu mušica po svom nahođenju, ali uvijek  mora pri zabačaju na predvezu vezana  do 3 muhe. Vrsta muhe takmičar određuje po slobodnom izboru. Mušica ne smije imati kontra kuku.Sudac mjerač obavezno nakon svake ulovljene ribe mora provjeravati kuku provlačenjem iste kroz za to pripremljenu spužvu. U slučaju da je udica sa kontra kukom, takmičar se diskvalificira,a riba vrača u  vodu ili ako je oštećena ostavlja van vode.

Gde ti ovde vidiš one 4 stavke iz našeg Pravilnika koje ste izmislili?!? JA vidim samo doslovni prevod FIPS-MOUCHE...

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
A da li je po fips-u ogranicena duzina tela imitacije?

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Evo odgovori ti Mita. Tihi opet to dozivljavas licno druze. Niko ne kudi ovde vas ili bilo koga samo se iznose misljenja zasto bi trebalo da bude doslovce prevedeno. tj usaglasen Pravilnik. Bice nam svima lakse. Mozda ne uradimo nesto za godinu -dve al mozda za 10 kad ne bude bilo ni tebe ni mene u takmicarskom delu neko od klinaca posle nas napravi rezultat.

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
maric je napisao(la):
Evo odgovori ti Mita. Tihi opet to dozivljavas licno druze. Niko ne kudi ovde vas ili bilo koga samo se iznose misljenja zasto bi trebalo da bude doslovce prevedeno. tj usaglasen Pravilnik. Bice nam svima lakse. Mozda ne uradimo nesto za godinu -dve al mozda za 10 kad ne bude bilo ni tebe ni mene u takmicarskom delu neko od klinaca posle nas napravi rezultat.

Kojim delom si ti ukapirao da ja ovo shvatam licno. Naprotiv uopste licno ne ulazim u ovo!!!

Opet nagadjanja, a ja samo lepo pokusavam da pricam sa vama, ali mi ne ide jer niko ne odgovara na pitanja koja imam zato sto su mi neke stvari nejasne!

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Pardoniram, imao sam stari BiH Pravilnik, evo važećeg i kod nijh je dozvoljena samo 1 muva na rekama... Onih nekoliko izmišljotina kao u našem Pravilniku nema...

5. NATJECATELJSKI PRIBOR - štapovi i oprema
Članak 26.
Takmičenje se obavlja slijedećim priborom:
 Štap – prut sa slobodnim ne duţi 366 cm
 Rola po slobodnom izboru
 Takmičarska šnura po slobodnom izboru
 Najlon-silk za predvez po slobodnom izboru, promjera po procjeni
 Mušice veličina po slobodnom izboru bez kontra kuke. Trup mušice ne smije prelaziti duţinu udice. Udica mora biti orginalna , a ne modificirana, to jest „stisnuta“ i da ne zapinje.
 Čizme –hlače sa nogavicama
 Prsluk sa mjestima za spremanje muha
-8-
 Kutije sa muhama
 Polarizacijske naočale
 Kapa ili ribarski šešir
 Meredov za iznošenje ribe na mjerenje
 Predvezi na šnjuri mogu biti maksimalne duţine 2 štapa.,
 Končana čuvarica (osigurava Savez ili domaćin)
-Natjecatelji mogu imati rezervne štapove za mušičarenje, ali prilikom lova iz čamca , oni ne smiju biti
montirani niti rolna na montirana.
-Natjecatelji su osobno odgovorni za zaštitu osobne opreme.
- Moguće je koristiti sve vrste tvornički proizvedene šnure: plutajuća, tonuća ili tonući prednji dio, osim
lead core strune.
-Natjecateljska šnura za mušičarenje treba biti najmanje 22 (dvadeset dva) metra duţine.
-Šnurama za mušičarenje nije dozvoljeno dodavati dodatke za tonjenje ili plutanje. Shoting heads nisu
dozvoljeni.
- Dozvoljen je samo jedan predvez, bilo koje duţine
- Predvezi mogu biti sa 1 čvorom, suţavajući ili jednake debljine.
- Na predveze nije dozvoljeno dodavati oteţanja niti plivajuće indikatore.
- Natjecatelji mogu koristiti plutajuće ili tonuće mušice
- Svaka mušica sastoji se od udice obmotane sa koncem i perjem i drugim materijalom, bez
ograničenja veličine.
- O obliku i duţini mušice odlučuje natjecatelj.
- Oteţane mušice su dozvoljene, pod uvjetom da je oteţanje skriveno unutar materijala za
ukrašavanje mušice. TakoĎer je dozvoljena jedna vidljiva oteţavajuća kuglica, ne veća od 4 mm.
Sama farba se ne smatra ukrasnim materijalom.
- Na niţe prikazanoj skici , dat je izgled alata, kojim se provjerava duţina mušice, oteţanje i isti mora
imati svaki sudac koji mjeri ulov ribe i kontrolira mušice.
IZGLED ALATA ZA KONTROLU MUŠICA
Članak 27.
Takmiĉenje na rijekama se obavlja samo sa jednom mušicom, a na jezerima sa 3 mušice, koje
moraju slobodno visjeti najmanje 50 cm (pedeset centimetara) jedna od druge, mjereći od oka do oka.
Sve mušice moraju biti zavezane za predvez, tako da se ne pomjeraju niti klize.
Natjecatelj u tijeku takmičenja moţe vršiti izmjenu mušica po svom nahoĎenju, ali uvijek mora pri
zabačaju na predvezu vezana do 3 muhe. Vrsta muhe takmičar odreĎuje po slobodnom izboru.
Mušica ne smije imati kontra kuku. Sudac mjerač obavezno nakon svake ulovljene ribe mora
provjeravati kuku provlačenjem iste kroz za to pripremljenu spuţvu. U slučaju da je udica sa kontra
kukom, takmičar se diskvalificira,a riba vrača u vodu ili ako je oštećena ostavlja van vode.
Članak 28.
Meredov treba biti od mekanog pamuka ili druge vrste mekanog, nestrugajućeg materijala, te po
mogućnosti bez čvorova.
Potpuno ispruţen meredov ne smije biti duţi od 48“ (četrdesetosam inča) to jest 122 cm
(stotinudvadesetdva centimetra)

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Milanče je napisao(la):
Pardoniram, imao sam stari BiH Pravilnik, evo važećeg i kod nijh je dozvoljena samo 1 muva na rekama... Onih nekoliko izmišljotina kao u našem Pravilniku nema...

Kako uzimas ovaj pravilnik kao reper kad kod njih moze samo jedan cvor?

Citas li uopste sta pise u pravilniku, ili ti je samo bitno da dokazes da nije kao nas... :) ako ti je to cilj, evo priznajem nije kao nas.

Toliko si bio protiv pravila jednog cvora a sad ti je dobar pravilnik sa tim pravilom uzor i dobar, i molim te citiraj mi deo iz FIPS pravilnika o predvezu, bas da vidimo koliko je uskladjen!!!

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Tihi83 je napisao(la):
Kako uzimas ovaj pravilnik kao reper kad kod njih moze samo jedan cvor?

Ahaha tek sad vidim odakle glupost u našem Pravilniku 2015-te prepisan iz bosanskog  :doh:

Tihi83 je napisao(la):
Toliko si bio protiv pravila jednog cvora a sad ti je dobar pravilnik sa tim pravilom uzor i dobar, i molim te citiraj mi deo iz FIPS pravilnika o predvezu, bas da vidimo koliko je uskladjen!!!

Šta me briga da li je bosanski usklađen i naravno da kurcu ne valja sa ovim jednim čvorom - nego si ti naveo da se "ništa od toga ne koristi u zemljama regiona..."  :doh:

Evo FIPS-MOUCHE dela o predvezima mada sam ga naveo par postova gore kao odgovor Džolix-u... Da niste iskasapili moj prevod mi bi jedini bili usklađeni kako treba u regionu  :yeswink::

ARTICLE 28: COMPETITION LEADERS
28.1. A single monofilament or poly leader, tippet included, may be used, with a maximum total length of twice the length of the rod used.
28.2. Leaders may be knotted or knotless, and continuously tapered down or level. A single loop of max. 10 cm length may only be used to connect a leader to a fly line. If the leader is knotted, the minimum distance between the knots is 30 cm, hanging freely.
28.3. Neither sinking nor floating devices may be added to the leader
28.4. A maximum of 3 micro rings (leader rings) of a maximum outer diameter of 3 mm can be used. A maximum of 3 knots can be joined at a micro ring, they are considered as 1 knot (tbc).
28.5. Droppers may only be used to attach flies whenever more than 1 fly is used by the competitor during that competition.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Jednu stvar nisam u pravu od jutros - kod nas ne bi smele da se koriste 3 muve (nego najviše 2) zato što to ne sme po Zakonu o sportskom ribolovu...

Vrh Dno