Zbog mogućnosti da se ode na Svetsko prvenstvo ove godine je iznuđeno "ubrzano" izborno tj. državno prvenstvo koje će se održati "u cugu" jednog vikenda na Gradcu. Jednostavno se mora cela organizacija završiti pre uskrsa da bi se eventualno prijavili na vreme.
Nisam presrećan celom tom činjenicom ali mislim da je sada nemoguće drugačije. Mislim da je jako važno i dobro da se kako-tako održi!!! Pa dogodine malo bolje, pa za par godina biće to nalik okruženju...
Sasats - rezultat na mušičarskim takmičenjima jednostavno uvek zavisi i od sreće pri žrebu i dobijenim mestima. Mada najbolji uvek isplivaju negde pri vrhu što je veći broj sektora - tj. različitih reka/jezera. Baš zato su i najbolji zato što se snalaze uvek i svuda. Sa druge strane ovakav način (kako ćemo ga mi nadam se ove godine isterati) je krajnje neizvestan - svako može uz malo sreće da pobedi
I za kraj - biće ove godine dobrih mušičara i jakih takmičara pa i uzbuđenja i svega ostalog. I zajebancije na kraju

I ipak mislim da će se najbolji najbolje snaći i u skraćenom i samim tim otežanom programu.
P.S. Što se tiče reka ranijih godina pecali smo mi pored Gradca i na Rzavu, Đetinji, Jošaničkoj reci, Drini, Crnom Timoku... I uvek se nešto lovilo, tu je i Mlava... Pa kom obojci kom opanci....