ja i moji drugovi klena musicarimo na zapadnoj moravi u donjem delu toka.tu je reka prilicno velika , pa je veoma teska za musicarenje.teska je u smislu da je dosta duboka i brza pa nemoze svuda da se gazi...
rekom moram da se krecem nizvodno , i nemam pristup svakom mestu musicarskim priborom.pokusavao sam u posetku sa suvim muvama i dobijao uglavnom sitnu ribu ,zato sam polako presao na mokre muve.
rekom moram da se krecem nizvodno , i nemam pristup svakom mestu musicarskim priborom.pokusavao sam u posetku sa suvim muvama i dobijao uglavnom sitnu ribu ,zato sam polako presao na mokre muve.
sve dok na jednom sprudu koji je obrastao vodenom travom nisam nasao raspolozene ribe.uzimaju muvu pored trave do glavnog toka pa je veoma tesko prezentovati muvu.nemoguce je ici uzvodno ,a jos gore nizvodno.uzimali su kad muva padne nekoliko metara dalje i voda je ponese nizvodno bez zadrzavanja i priblizi travi.udarci su toliko jaki da sam pomislio da se radi o bucovu.veliki problem je vadjenje ribe jer se zamrsi u vegetaciju i poplasi druge klenove , ali sam ipak uspeo da na 50-ak metara terena ulovim petnaestak ovakvih riba......