Rancic je napisao(la):Ovo se malo razvilo i u nekim nenameravanim pravcim, ali tako je kako je.
Ja sam samo pokušao, na osnovu dugogodišnjeg ribolovačkog iskustva, da ukažem na malu pojedinost koja može da utiče na rbiolov. Ne uvek, i nije pravilo, ali je moguće, misleći prvenstveno na mirise koji se zadržavaju na rukama i mogu da odbiju ribu, i to se odnosi na ribolov na stajaćim vodama, gde koliko vidim mnogo njih mušičari razne vrste ribe. Ništa više od toga. Nisam mislio na atraktore, veštačke mirise za primamu ni na bilo šta što se koristi za mirisanje prihrane u drugim vrstama ribolova. Iz mog iskustva, a imam poprilične ( u KG i cm) ulove i od šarana do štuke, o tome bi trebalo po mom mišljenju voditi malo računa. Niti je to crveno slovo, ni sveto pismo, ne škodi a može da pomogne.
Simpsone, kod mene u Kg, a koliko znam i uglavnom je uobičajeni ribolovački pozdrav "Bistro", i ja ga koristim, pa mi reci, života ti, koji je to GRAĐANSKI pozdrav, ako je ovo SELJAČKI.
Ako si rešio da se vređamo - OK - kaži onda svi vi van Beograda ste seljačine, kulovi, geaci i nemate pojma, a ja sam za razliku od Vas GRAĐANIN ( BEOGRAĐANIN).
Zaboravio si da kažeš - samo je moj ćale malo pre Vašeg ćaleta iz opanaka uš'o u cipele. Izvini ako si rođen u Beču, Parizu...
Nemam pojma ko si, šta si, a ni ti nemaš pojma ko sam ja, ali sam za tebe već SELJAČINA. Ja sam rođeni Kragujevčanin, imam svoje poreklo zapisano od 1703 godine, a iz iskustva znam da u Beogradu nema šanse da nađeš više od 2000 rođenih starosedelaca beograđana. Oni su odavno napolju po belom svetu. Predpostavljam da si ti, na osnovu tvojih reči, izdanak stare beogradske građanske porodice od Kneza Miloša koja je vremenom postala građanska - ili grešim. Po popisu iz 1863 godine, obavljenom po naredbi Miloševoj, u Beogradu je tada bilo 100 % seljačko stanovništvo.
Prema tome tebi samo malo manje viri prazi luk iz dupeta nego nama.
B I S T R O !
Rancicu da se razjasnimo za to "bistro". U mom "selu" se uvek pozdravljalo sa "Pomaze Bog" ili "Dobar dan" i nikad sa "Bistro". Taj pozdrav je komunisticka tvorevina a nastao je u jednoj od bivsih Jugoslovenskih republika i kao takav nama je nametnut.
Uostalom moja kritika nije bila upucena tebi vec je bila generalna opaska, pa nema ni potrebe da ti se pravdam!
I uvek sam razlikovao rec-izraz "seljak" od stanovnika iz unutrasnjosti. Ta rec je jedna opste primenjiva rec na celokupno stanovnistvo nase zemlje a sinonimi su joj reci poput "gedza, gergov, geak,..."!