Masti, gelovi, ulja, praškovi i sprejevi za suve muve

marko_recice

Junior member
Učlanjen(a)
26.06.2025.
Broj reagovanja
15
Da malo osvezimo teme i podelimo iskustva.
Koje masti, gelove, praskove koristite i preporucujete?
Da li je neko probao Srdjanov Hemingways CDC Floatant mast ?

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
248
Dosao do kraja......Loon Lochsa...i stavljena tacka.
Nisam iskljuciv, ma i dan danas koristim papirnatu maramicu da isusim muHu, al maza...Loon Lochsa.
I toplo preporucujem.

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
248
ZENON- proizvod našeg kolege Bogija. Neverovatno ulje za CDC muve
Ma naravno....al dve ruke imam i samo sa jednim stapom i na jednu muvicu...kad se potrosi sve, nabavljamo drugo, bolje, lepse
Ovim putem moram i da se pozabavim i jos jednom mazom koju sam svojevremeno dobio, probao i izgubio....jedan sjajan dasa iz Pirota grada, vezuje i peca ko veliki...a jos i predveze je mnooogo dobro mooootao....vika se na ime Sasa...necu da kazem da je gdin Mancic u pitanju, al ajd.
Niste od mene culi..
:hammer:

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
130
Da, nekad sam koristio Sašinu mast, odlična je bila. Njegov dabing vosak još trošim

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
1.016
I od mene preporuka sa Loon Lochsa. Odlična stvar.

Dok se na tržištu nisu pojavile kvalitetne mazalice za cdc, kombinovanje istog i polipropilena je bilo delikatan posao jer nenamazani pp nije dobar a cdc nisi smeo da diraš.
Sad ovakve i slične muve dobro (p)love...

Prilozi

• IMG_0344.JPG
    IMG_0344.JPG
    150,9 KB · Pregleda: 26

MafkeDryFly

Senior member
Učlanjen(a)
03.11.2022.
Broj reagovanja
141
Loon je KRAJ !!!

Sale PI ljudina, mi je poslao ulje za imitacije sa CDC - om odavno bas, i ono je ludilo. Retko talentovan za
puno toga oko FF - a i jos mi stoje dva pletena predveza i to jedan za #2 i jedan klasik #4 - #6 za dry fly.i to
stari (osam godina korisceni ) i trajace jos.
Majao se do skoro s predvezima i opet se povukao.
Imam kupovan '' prasak beli '', druga ruka ali ga nikad nisam koristio iako mi je u dzepu. Navika
mi je ona gljiva, pa stisnem, onda vrlo malo Saletovog ulja koje se vremenom u mast pretvorilo.
Foam koristim u 95 % izrade muva kao kao i za podtelo ( navika ),pa i nemam '' utapanja '' imitacije.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
To je Sale koristio za prepariranje divljih svinja sto je lovio po Staroj planini gore. I onda ubacio za cdc kad je video sta je otkrio.

Vrh Dno