LUDILO ili?!?!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Nešto se bavim nekim "crnim" mislima o super tankim predvezima i još više super jakim.  :hammer: :smoke: Mislim se nešto dok sam motao jednog midge-a u nizu na 14tici kak bi bilo fino tu tanku musicu okaciti na neki 0,08mm predvez a da nosi barem 1,5kg  :whistle: ::) i reko ajde malo da prošvrljam internetom, možda i pronađem nešto. I kud da krenem...i polako se vratih na stare moje varaličarske pruge...Berkley  8) i gle neminovno naletim na pletenicu hmmm...pletenica i musicarenje, no reko, sto da ne, probat valja...kazu mnogo jako i tanko i za ribu skoro nevidljivo.... pa dobro, gledam ja njihov "Whiplash Crystal" 0,06 koji vuče 10,6kg... ???  :drool:  :yeswink: mmmmmm....e reko da probam pa kako god da bilo, reskirat cu tu kintu pa kako god da se pokaže u praksi.  Narucio sam 110m toga od 0,06mm. Več marta ide na testiranje.

z26674.jpg

Ako se ovo pokaže dobrim na kristalno čistim vodama i ako je stvarno tako nevidljiv kako se ovi kunu nema više kidanja predveza od pastrmki ni od 70cm. Prošle godine sam imao nekoliko kidanja krasnih primeraka jer nakon par takvih riba uobičajen iako dobar predvez postane "jadan" i pod jakom ribom dođe do kidanja. Nekada jednostavno zaboravim proveriti predvez....i onda izgubim ribu samo takvu  :hammer: :doh: ali ako ovo bude valjano....hehehe... ::) :drool: :smoke:

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
mene interesuje koliko se ovo moze odraziti na prezentaciju??? mislim koriscenje pletenice.....

drogi

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2008.
Broj reagovanja
1
Deblji je nego što piše.
Pije vodu.
I zna biti nezgodan za štap ko ima brzu kontru isto tako i kad se zakači muva...

Probao na nekom starom štapu tu 0,06 ali meni se nikako nije dopala pletenica.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Pletenice se ne koriste u ff sem eventualno kao skupi beking. Ostavite se gluposti.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
Milan VB je napisao(la):
Ja ne verujem,  0.06 jer  to pola debljine od 0.12 najlona???
Koliko kosta tih 110 m?

300yardi 0.10 na e bay kosta 18funti ili ti nekih 2oak evra...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
mene isto zanimaju te prezentacione sposobnosti ali ugotovit ču sigorno  :D

ako za ništa drugo bit če dobro za lov na pec gde ide tanak predvez bez lidera...što tanji to bolje tone i brže nimfa ide do dna...u tom slučaju ima da "ojadim" lipca ne jednim brzacima naše Save.

Ruku na srce, malo sam skeptičan zbog pletenice ali videt če mo.

Pletenicu sam koristio za štuku kao predvez jer neko vreme sam bio tvrdoglav i nisam hteo koristiti sajlu. Nisam imao problema, Koristio sam stari fireline. Na to sam imao štuke i oko 80cm pa mi nisu pregrizle to ali ipakpočeo sam da radije korstim sajlu...nisam hteo reskirati da mi dođe štuka od 120cm a ja na konac lovim  :D :doh: Za ovako tanke, stvarno ne znam dok ne probam...mogao bi sada mudrujem i da kažem kako bi se mrsio, učvoravao, ne bi fino ispravio....a mogao bi da budem i optimista...ali dok to ne probam u praksi ne mogu da znam. Marta ide več na test...a pravi test ako budu vode niske i bistre pravac "argentina" ;) i velike dužičaste nemani. Ogromna razlika je bila u rezultatima...kada je voda bila baš nisak i bistra možda bi jedna riba pala na 0,16mm...0,12 je več davalo lepe razultate a na 0,10 to je tek bilo ono pravo. Ali imati ribe od 65-70cm je pravi test za ribolovca i živce  :yeswink: i uspelo je mnogo da ih savladam, nekoliko sam i izgubio zbog oslabljenog čvora. Koristio sam uglavnom STROFT GTM. I sa njim sam zadovoljan ali....jedva čekam da ovo probam. Jaoooo...0,06mm i 10,6kg.  ::) pa još ako je tako nevidljiv  :drool:

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Hvala Gegula  :tbumb:
Pa dobro vredi probati, mozda je neka nova texnologija koja ne pije vodu mada ta debljina ne moze da popije neku vodu da bi uticalo na prezentaciju ko zna mozda i pozetivno deluje, ako nije za suvu musicu onda je mozda dobro za strimera ili  nimfu...
Videcemo sta ce da nam kaze Seb...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
ovo sam ja prvenstveno za male strimere i nimfarenje mislio... i naravno, ne preporucujem pletenice za ff nikome zbog mnogo toga... ja sam odlučio da probam ovu novotariju pa kako bude...  ;)

zato sam dao i naslov teme "LUDILO ili?!?!"  :hammer:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
sebastian je napisao(la):
mene isto zanimaju te prezentacione sposobnosti ali ugotovit ču sigorno  :D

Prezentacione sposobnosti ne postoje. Ravne su 0!

sebastian je napisao(la):
Pletenicu sam koristio za štuku kao predvez jer neko vreme sam bio tvrdoglav i nisam hteo koristiti sajlu. Nisam imao problema, Koristio sam stari fireline. Na to sam imao štuke i oko 80cm pa mi nisu pregrizle to ali ipakpočeo sam da radije korstim sajlu.....

Ovaj deo necu da komentarisem jer sam vec jednom bio banovan zbog istog :hammer: a onaj narcis se vise i ne pojavljuje ovde :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Boki i dobro je da ne komentarišeš jer nema potrebe za tim. Svima nama koji lovimo štuku više od 25godina je jasno da nju treba loviti koristeči sajlu ili predvez kakav ona ne može da pregrize.

Ovde se također nikoga ne upučuje da je tako pravilno (pletenica umesto sajle). Radi se o tome da želim ovako testirti relativno novu pletenicu...ne glede na sve što nam je poznato za FF ;)

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
Seb jesi li ovo koristio za stuke?

Prilozi

• berkley-fireline-smoke-fiskeline_1.jpg
    berkley-fireline-smoke-fiskeline_1.jpg
    139,9 KB · Pregleda: 201

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Ja podrzavam Seba da proba, jer ako je ta pletenica stvarno nevidljiva za ribu,  takve jacine da moze ribu od 10 kg da izdrzi i debljine samo 0.06 mm to je onda ozbiljna stvar...

Vrh Dno