LJUBA MOLJAC

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Ajde ekolozi da mi pomognete u ocuvanju zivotne sredine. Naime jednu moju jarebicu danas napao LJUBA MOLJAC a kako je ona zasticena molio bih nacin na koji vi stitite vase. Malo kroz salu ali mi je potebno sta se zaista uptrebljava za zastitu skalpova, sedla i dr. u obliku spreja, praska i dr. Ajde da mi pomognete da spasim jarebicu. Hvala

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Stavljao sam naftalin i lavandu i pakovao u plastične kese, ali ništa nije pomoglo. Tek kada sam malo prošarao fijoke u kojima mi je perje i krzno kineskom kredom protiv insekata i ostavio komadiće unutra, iskorenio sam moljce. Sada mirno spavam. jedino što me muči je, na kom principu funkcioniše ta kreda i da li truje i mene.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Ako je to ona na koju mislim itekako truje i dalje to od tebe. Ekikasna protiv njih ali itekako stetna za nas. :(

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Zamrzivac je prava stvar  :tbumb:. Oladis moljce malo i vise nikad ne promrdaju.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Ima li ko jos iskustva sa stavljanjem u zamrzivac kao i koliko je potebno da odstoji.

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
288
Djole,najbolja zastita od moljaca je plasticna kesa zatvorena bez mogucnosti ulaska vazduha,sve to lepo spakujes u svaku kesu ubacis po parcence malog sapuna koji se bas oseca...i sve to lepo u zamrzivac,ako stavljas sapun,zamrzivac ti vec i nije potreban,ako ti je neko sedlo napadnuto,bolje ga skloni od zdravog dela cak i baci..da se ne bi "zarazili"..i ostali skalpovi..a da,mozes i da ofarbas jarebicu,to ce sigurno eliminisati moljce..

Pozdrav..

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Da li mislis na sapun od svinjske masti koji iovako truje mirisom. Inace sve mi je odvojeno u dobro zatvorenim kesama ali juce videh jednog u kesi pa zato i postavih pitanje na forumu. Do sada za par godina ovo je prvi put da se pojavio. Inace hvala probacu samo mi reci koji sapun.

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
39
Ja imam neke kesice sa isitinjenim biljkama, mirisu fantasticno. Inace dobio sam od tetke sa Novog Zelanda.  :)

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
288
Onaj koji najvise prija tvojoj kozi... :D :D..ma koji hoces..samo neka ima jak miris..naravno ne mislim na svinjski sapun,vec na ove kupovne...A taj sto se pojavio u kesi taj je verovatno bio tu pre nego sto si taj skalp stavio u kesu...

Pozdrav.

Marko.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
263
Ubise me moljci... sinoc vezujem nesto, tap za zeca - raspad sistema, od usiju i glave nista, sve osisali...  :mad:
Ajde da pretrebim sav materijal pa da krknem uzamrzivac kad eto ti, lista stete se produzila, bucktail od srndaca (domaceg, celi), dva skalpa, (indij(an)ska, al sto da mi pojedu ???) i jos neka krzna od lije...

Neko je napisao da je koristio zip kese, jeste, i ja sam ali da ne verujete da su progrizli, tacno se lepo vidi da je izgrickana...
Jedino mi ostaje da probam da spasem ono sto je ostalo u zamrzivacu pa da drzim u plasticnim kutijama koje nema sanse da progrizu. Lavanda je smrt za njih ali one male dzacice lavande drzim u garderobnom ormanu da ne bi isao go.  :bye:

garantujem da postoji neki sprej koji sprecava grickanje, kupljene materijale mi nisu ni pipnuli  8), ono su sve bili domaci

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Odlican ti je RAID protiv moljaca, a najbolje da te prirodne materijale (domaca radinost) drzis u plasticnim kutijama. Ono sto sam  provalio je da ni jedan jedini kupovni materijal ne napadaju, valjda zbog silne hemije kojom su tretirana kupovna krzna a obozavaju domace radinosti i krzna stavljena na tradicionalan nacin solju ili kombinacije soli i pepela.

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
16
 a ti onda te domace materijale stavi u plasticne kutije, one kao za namirnice za kuhinju, znas vec.
 Po plastikarijama su vrlo jeftine, ima ih u raznim velicinama, i ljuba moljac ne moze da ih pregrize i nikako da udje medju materijale-ukoliko je lepo zatvorena

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
263
To sam i uradio, jeste zanimljivo da krzna koja mi je Rancic dao od krznara, obradjena i spremna za sivenje nisu ni pipnuli a ni kupovne koji su stajali odmah pored... Nije neka steta nego kad mislis da nesto imas pa se uhvatis za kutiju a ono  :doh:

Vrh Dno