koliko polarizacione cvike pomazu?

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
eh,da...svi ih hvale,ja sa njima nemam iskustva..mozda sam ih i nosio nekad,ali nisam imao pojma cemu to sluzi....heh....mozda zvucim kao imbecil,ali ako postoji neka fotka gde se vidi riba vidjena "na zivo" i kroz cvike,bilo bi super da je neko postavi....ako bas toliko pomazu,pazar pada sledeceg meseca.....

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
govorilo se i o tome....najbolje češ da znaš kada staviš cvike i odeš na vodu. Ja bez njih ne želim na vodu jer inače najviše volim lov na viđeno jer mi lov na predviđanje nakon sat vremena dojadi. Kupi ih i nećeš polažiti.  :yeswink:

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
bez naocara otici na vodu je za mene kao otici bez stapa mozda i gore... :bye:,kupi neces pozaliti ,svima toplo preporucujem ne moraju biti skupe ,samo da su polarizacione... :drool:

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Tacno tako. Neces da se zajebes sigurno. Predlazem ti da ne kupis najeftinij krs, ali nema potrebe i da vadis neku ogromnu kintu. Recimo prvo mi na pamet padaju Rapala i Vision ali ima i drugih koje ce da ti zavrse posao.

Nije riba u vodi ali bice ti jasnije

Polarizedoncar.jpg

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
UH,JEB......ne verujem!!!e ovo mi je trebalo....hvala na savetima a i na slici koja je objasnila sve....sta sam ja cekao do sad??razlika je neverovatna!

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
tomos rider je napisao(la):
UH,JEB......ne verujem!!!e ovo mi je trebalo....hvala na savetima a i na slici koja je objasnila sve....sta sam ja cekao do sad??razlika je neverovatna!

Dobro ovo je savrsen ugao, na vodi situacija nije uvek takva, ali u svakom slucaju se definitivno isplati.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Postoje razlicite cvike sa tim polarizacijskim staklima. Uglavnom se prodaju one za suncano vreme. Razlicitih su boja i za razlicite vremenske prilike. Ja bi preporucio sa zutim staklima jer slobodno mogu reci da su univerzalne tj. da pokriva jako puno prilika vodi.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
na vodama gde ja pecam i za ribe koje pecam naocare nemaju nikakvog efekta osim zastite od sunca. pastrmske reke koje posecujem su uskovitlane i brze tako da je retkost videti ribu a da ona vas pre toga nije primetila i pobegla ...klenovska voda na kojoj pecam je u najboljem slucaju prozirna do 1.5 metar tako da i tu nista ne znace  :'(
po barama slabo pecam , a mozda bi se tu mogla naci namena ovom pomagalu

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
185
Naočare dobro dođu i da ublaže jake odbljeske sa talasića, koji umeju prilično da zamaraju u letnjim danima. Kada pecaš na nimfu i pratiš kraj strune na površini ovo znatno olakšava posao, tako da nisu samo namenjene za lociranje ribe. Slično je i kad pratiš suvu muvu na osunčanoj površini.

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
381
Ja ne mrdam bez krpice za ciscenje naocara. Nema nista iritirajuce od toga da vlaznim ili malo zaprljanim prstima od raznih hem. sredstava koje ponekad koristimo, pokusavamo da ocistimo naocare od kapljica...

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Rekao bih da je vrlo vazan deo opreme u svakom musicarenju. Daju nam malu prednost u odnosu na ribu jer mozemo da je vidimo.

Cesto imam problem da obrisem stakla na naocarima jer nemam krpicu pri ruci... Sva odeca mi je uglavnom nepromociva pa je malo teze sa takvom tkaninom obrisati naocare. Jos ako je kabanica na meni - jos teze ce sve to da ide. Odavno mi je pala na pamet ideja da prisijem krpicu na unutrasnost kacketa ali nikako to da uradim. :)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Ne mogu da zamislim ribolov bez naočara!

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Ni ja. Svi mi nosamo mnogo nepotrebnijih stvari sa sobom!!! Bez naočara nema ni nimfarenja i strimeranja :nowink:

Vrh Dno