KOLEGE,ŠTA ČITATE

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
dr.lucky je napisao(la):
Trenutno biografiju idola milenijuma Pavla Vujisica Posle fajronta!
Kupio sam je onog dana kad se pojavila na kioscima,i pročitao odmah nakon.Topla preporuka,beskompromisan,genijalan,zao,ružan...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
zvezdan je napisao(la):
Ja sam veliki ljubitelj pisane reči,knjige posebno.Upravo sam završio Don Kihota,pa prelazim na Oskar Vajlda.Šta čitate?

Lepa tema,  :tbumb:

Prije par godina sam  dosta čitao ali sam malo zapostavio tu sferu života. Uglavnom sam čitao knjige nekih grčkih mislioca kao što je Seneka ili knjige kao što je "Sofijin svijet" od Jostein Gaarder-a (profesor filozofije i religije iz Norveske) Priča o devojčici Sofiji (14-15 g) koja dobija poštu od nepoznate ličnosti koja joj tako nameće da počne sama da traži odgovore opisujući joj filozofe Stare Grčke , Rima pa sve do danasnjih...knjiga je po meni genijalno napisana. Tip knjige je u stilu "Filozofija za glupake" kao sto postoje i knjige npr. "Dos za glupake" (u svetu kompijuterstva). Vrlo je jednostavno opisana istorija filozofije kroz vrlo zivopisnu pricu.

Sada sto citam jeste samo vezano uz moju struku i moj svetonazor. Pored toga na drugom mestu jesu tekstovi vezani za FF.
Mada ču kada zahladni i dođe zima opet početi da čitam neke knjige koje sam kupio još kao student ali nisu došle na red čitanja.

ledukri

Senior member
Učlanjen(a)
02.07.2009.
Broj reagovanja
0
Preporucujem sve albume prica o Kortu Maltezeu, autora Hugo Prata. DR. Lucky verovatno zna o cemu pricam

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Gaston,Spiru i Fantazio,Dilan Dog,Asteriks,Talični,Alan Ford...
Koliko ne znaju ova deca današnja :doh:

Ruki

Senior member
Učlanjen(a)
09.01.2008.
Broj reagovanja
0
Zvezdane zaboravio si Umpah-pah... :D
Kako sam voleo te zajebancije Uderza i Goschinija (cini mi se)
Stripoteka takodje.....

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
248
Ruki je napisao(la):
Zvezdane zaboravio si Umpah-pah... :D
Kako sam voleo te zajebancije Uderza i Goschinija (cini mi se)

:tbumb: :doh: :yeswink: :hammer: savrseno....glava bizona a mozak musice i Ravni tabani :D :D :D :D :D dupli skalp...Ne pitam sta kosta,kupujeeeeem...svoj primerak dam kumu na citanje-kome sam verovao  :doh: :'(

Zavrsio Svena Hasela...danas pazario knjigu Ismael Beaha"Na dalekom putu(memoari decaka-vojnika)"....Afrika!!!
Preporuka "Gomora" i "Islamista" :tbumb: :tbumb: :tbumb: naravno i Hasela(muske knjige sa tematikom iz Drugog svetskog rata iz vidokruga Danca u Vermaht uniformi)

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Čitam sve što mi dođe u ruke.
Od starih "Trag" romana, preko SF (Asimova, Klarka...) do ......
Juče na terasi - hladovina, vetrić pirka, 'ladno pivce i lagana razbibriga - "Megre na odmoru" - Simenona. Opuštajuće.
Preporuka - "Kosmos" Karla Sagana - o životu na zemlji, razvoju ljudske civilizacije, kulturnim i tehničkim dostignućima....
Samo ne čitam novine.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
zvezdan je napisao(la):
Remark je opak takođe!

Jeste opak, al, brate težak.
"Iskra života" je jeziva knjiga.
Mada, najviše od njega volim "Nebo nema miljenike"

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Nabavio sam knjigu "Žene" Čarlsa Bukovskog,odlična stvar.Evo kako je matori živeo sa ženama!

[youtube]http://www.youtube.com/watch#!v=g8KJiay6EI0[/youtube]

Vrh Dno