Klasične vs Parašut

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
1.016
Na forumu je bilo par "vs" tema pa rek'o da postavim ovu. Ja sam postao veliki zaljubljenik u parašut tehniku, i bar 85% mojih suvih imitacija jednodnevki je vezano ovim stilom. Možda grešim što odbacujem klasične hackle muve, pa bih hteo da čujem (pročitam) vaša iskustva. Koje muve radije koristite i u kakvim situacijama?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Odlična tema! Čudi me da je nije bilo ranije na ovom forumu.
Upravo ova dilema i mene "muči" ovih dana. Ulov mi je potpuno isti na obe verzije, ali klasična ima jednu ogromnu prednost u imitiranju odraslog betisa, koji je još uvek aktuelan ovih dana, jer se može lepo podvući pod vodu i postati prava mokra muva. Baetis polaže jaja tako što uđe u vodu, pa je potpoljeni red spinner odlična imitacija.
Parachute zauzima pravilniji položaj na vodi i lepo legne na nju, ali klasična ima više živosti, jer izgleda kao insekt koji se pridiže i pokušava da poleti...bla, bla, bla...ima ovde dosta da se piše :yeswink:.
Da skratim- kod mene je rezultat nerešen.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
E pa ja sam uvjek za klasiku njena multifunkcijonalnost nema zamjene! Znači za mene
KLASIKA vs. PARAŠUT 1:0 :smoke:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
isto kao i kod miksa: nerešeno.

Parašut mi je nešto miliji kada je voda brza, namreškana ili valovita pa klasične slabije vidim. Koristim ih podjednako rado samo sve ovisi kada i zašto.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Kod mene je preovladao parašut za sve jednodnevke veće od 17-tice!!! Na 17-ticama i manjim muvama uopšte ne stavljam hakl. Klasika mi osaje samo za neke palmeraste muve :eek:

Vrh Dno