Klarälven, Sweden

sicco

Junior member
Učlanjen(a)
19.05.2009.
Broj reagovanja
131
Na poziv dobrog prijatelja imao sam priliku uživati i mušičariti u Švedskoj na reci Klarälven u Sysslebäck-u.
Put smo dogovorili još u junu mesecu tako da sam povratnu kartu za Geteborg rezervisao na vreme. U Švedskoj sam bio od 01.09 do 12.09.

Prijatelj me je sačekao na aerodromu i prebacili smo se kod njega u Vänesborg koji je od aerodroma udaljen oko 120km severno.
Na putu ka Vanesborgu smo stali u Lilla Edetu na čuveno mesto ispod brane gde se love lososi (oni ga zovu laks).
Tu smo sedeli jedno vreme dok smo pojeli sendviče i za to vreme sam video jedno 15-20 lososa. Na snimku ispod možete videti kako izgleda mesto ispod brane. Sa strane sa koje je snimano je mesto gde je dozvoljeno mučičarenje samo i istovremeno može pecati 4 ili 6 mušičara i dozvola se kupuje i važi za 6h ribolova ako sam dobro zapamtio. Sa druge strane je dozvoljen lov na spin i može pecati više ribolovaca.
Na kraju snimka je zabeleženo i javljanje lososa.
Pogledajte prilog Lilla Edet.mp4

02.09 smo išli na pecanje na skušu u mesto Smögen na more. Odavno ali baš odavno nisam pecao drugim tehnikama od mušičarenja tako da mogu da kažem da mi je pomalo i prijalo da se podsetim kako je to pecati a da nije mušičarenje. Napecali smo se skuše baš dobro ali tako je to obično kad ima ribe jer za uspešan ribolov prva i osnaovna stvar je bila da u vodi ima ribe.
Pogledajte prilog Smogen.mp4

Pred kraj pecanja smo ostavili nešto ribe za nas i komšije ali moralo se to urediti što je naravno bio moj zadatak ali što se mora nije teško.
Sveža skuša (markel) sa roštilja neprocenjivo.

Dosao je i 03.09 kada smo krenuli za Syssleback na reku Klaralven. Od Vanesborga do Sysslebacka ima od 340-365km u zavisnosti kojim putem se ide. Mi smo odabrali duži put jer se više prolazi kroz divljinu. Da se razumemo gore je divljina svugde i prvi utisci Svedske su šuma, šuma, šuma, jezero, jezero, jezero pa u krug i naravno more.
Pošto sam mlađi zadatak vožnje pada na mene. Jao majko koliko kamera u jednom delu puta ali sve je uredno obeleženo tako da nema problema da se ispoštuju ograničenja jer u protivnom......
Vožnja mi ometa da okolo mnogo gledam ne bih li negde video losa jer istog nisam video kada sam pecao u Norveškoj pa sam mislio da će mi se ta želja ispuniti. u jednom trenutku prolazimo pored kola pored puta koja su prethodno u toku noći udarila losa. Majko moja kakva je to šteta na kolima. Posle toga pomalo gubim želju da vidim nekog (uspeo sam videti jednog u povratku na 2 sekunde ali na sigurnoj distanci)
Jedan deo puta se vozi pored reke Klaralven i kada smo je prvi put ugledali prijatelj kaže da je vodostaj povisok ali se može pecati.
U popodnevnim satima stižemo u Syssleback. Na ulazu ima kamp sa kućicama za odsedanje i to je uglavnom boravište većine robolovaca. Odmah se može pecati ispod kampa niže.
Syssleback kapm1.jpgsyssleback kamp2.jpg
Ako nekog zanima više o kampu sve informacije se mogu naći na webu.
U gradiću ima i manja ribolovačka prodavnica ako nekome treba nešto sitnije od pribora. Inače u blizini Sysslebacka se nalazi poznati zimski turistički centar i mnogi odsedaju u gradiću tako da su smeštajni kapaciteti veoma popunjeni velika kako zimi tako i leti a pogotovo za vreme djačkih raspusta.
Mi produžavamo 15km uzvodno do kuće koju smo rezervisali pored reke.
Napokon stižemo . Raspakuju se stvari, odmah pravim video zapis dvorišta i silazim do vode da vidim reku sa obale.
Pogledajte prilog Kuca.mp4Pogledajte prilog Kuca reka.mp4

Da budem iskren uplašio sam se veličinom reke i brzinom vode.
Odlučujemo da ne pecamo taj dan jer smo već bili jako umorni a rezervisali smo sedan noći i znali smo da imamo dovoljno vremena za ribolov.
Kupujemo online dozvole -- dozvola za sedam dana (ribolovna zona Sysselback) je 450 švedskih kruna (1eur je oko 12 kruna) što bi u prevodu značilo da je dozvola za sedam dana oko 37,5eur. Dozvola za 24h je 150 kruna a godišnja dozvola je 700 kruna. Za lokalce godišnja dozvola je 150 kruna (no comment).

04.09.
Loše prespavana noć zbog umora, promene kreveta i iščekivanja ribolova. Ustajemo umorniji nego što smo bili ali nam raspoloženje popravlja espresso kafa (poneli smo nespresso aparat, 200 kapsula) i jak doručak.
Vreme je. Montiraju se štapovi, razmenjuju muve ali...... Vreme se u toku noći promenilo. malo je hladnije, oblaci si sve pokrili i pada kiša. Čekamo da prestane kiša i krećemo. Povremeno se probija sunce.
Most 1.jpg
Ovaj most koji je od kuće u kojoj smo odseli bio udaljen nekih 300m deli ribolovna područija.
Levo od mosta je ribolovno područije Sysslebäck FVOF za koje smo mi kupili dozvole.
Desno od mosta (uzvodno) je ribolovno područije Norra Finnskoga FVOF.

.....nastavak sledi kasnije jer u jednom postu je moguće insertovati samo osam priloga a malo sam se i umorio

Prilozi

• most 2.jpg
    most 2.jpg
    267,1 KB · Pregleda: 11

sicco

Junior member
Učlanjen(a)
19.05.2009.
Broj reagovanja
131
Za druga Marića sledi nastavak..
Prvi pogleda na reku sa mosta.
Pogleda sa mosta.jpgPogled sa mosta vodostaj.jpg
Kolege Švedi već pecaju. Sa druge strane mosta je jedno od boljih mesta za lipljana i tu dolaze i iz kampa da mušičare.
Na slici pored možete videti vodostaj. Ova dva kamena su nam bila reper. Voda je bila povišena ali je moglo da se peca. Kažu da je dobar vodostaj kad se tu kod ta dva kamena povuče dva do tri metra tj mora biti 2-3m kamenja na suvom.
Ne vidim nikakvu aktivnost muva i ribolov počinjem na nimfu (pink glava jer sam negde pročitao da su te boje glava dobre).
Počinjem sa ribolovom malo iznad kolega Šveđana.
Nije mi jasno zašto toliko daleko gaze kad je voda povišena ali valjda znaju šta rade.
Prijatelj mi je spakovao štap za hiking i rekao mi je da će mi trebati. Ja sam bio iznenađen zbog toga jer sam u sebi mislio ako mogu svuda da gazim po Drini moram gaziti i tamo bez problema. Prvi ulazak u vodu i odmah šok. Vreme oblačno, kamenje u vodi tamno i prekriveno dosta algama. Boja vode kao blag čaj od nane. Ne vidi se ništa već u vodi ispod kolena. Korišćenje cipela bez filca ne dolazi u obzir (ne pokušavati). Klizavo je ali sa filcom nema problema. Najveći problem je što ne vidiš dno (naočare za tamno, oblačno vreme bi pomogle sigurno). Svaki korak je kao korak u nepoznato. Ne poznajem teren i ne znam da li ću propasti ili ću udariti u kamen i prevaliti se u vodu. Odmah se setih štapa koji mi je prijatelj poneo i bilo mi je jasno zašto mi je to govorio. Svi Švedi nose štapove, čak šta više to nisu štapove i kao da si odsekao drveni ražanj dužine 1,5m. Voda jaka , ne znam gde ću stati sledeći korak i ja probam dosta bliže nego oni. Na svaki dodir nimfe o dno kači se trava. Auuuuu kakvo je ovo pecanje. Koju veličinu glave staviti? Ne mogu da provalim odmah šta bacaju jer nisam baš blzu njih zbog bontona ali kapiram da bacaju suvu muvu. Bacam jedno pola sata. Nema ni kvrca. Ali radujem se jer i oni ne hvataju ništa :cool:. Švedi napuštaju pozicije i odlaze (niko ništa nije uhvatio) a ja onda ne smem da zagazim ni koliko sam gazio kad su bili oni jer ostadoh sam. Prijatelj je stariji i on rešava da ne ulazi u vodu jer godine čine svoje. On odlučuje da proba na vaser kuglu jer su sve tehnike dozvoljene.
Ja odustajem od gaženja jer nisam imao m....a. Možete da se smejete koliko hoćete ali gaziti na ovom vodostaju a da ne vidiš ništa u vodi nije prijatno. Prijatelj kaže idemo niže jer on zna dobro mesto gde ima kanal do obale.
I stvarno mesto sa sporijom malo vodom i kanal bliže obali. Mesto kao iz udžbenika po mom shvatanju. Ne moram mnogo da zagazim i počinjem mnogo lakše da dišem.
Podizanje nimfe sa dna i prvi udarac lipljana. Dobro je. Izgleda da smo našli mesto gde treba pecati.
prvi lipljan.jpgdobitna muva.jpg
posle toga još jedan lipljan ali nažalost vrlo brzo počinje kiša. Iako sakriveni ispod borova počinje dobro da prokapljuje dobro i jakne se natapaju. Nismo mokri ali kondenz počinje da smeta tako da odustajemo i vraćamo se u bazu. popodne smo imali još jedan izlazak koji je prekinut kišom takođe i prolazno vreme isto kao u prvom izlazu na stazu.
Nisam mnogo slikao u vodi jer svako ispadanje telefona znači da ste telefon izgubili. Ne bi ga našli u vodi ni udruženim snagama ni CIA, Mosad i KGB. Korišćenje telefona dok sam u vodi sam sveo na minimum minimuma.

I ono malo gaženja po vodi u teškim uslovima ostavlja trag na levom kolenu. Došao sam sa povređenim ligamentima i posle malo gaženja otok na kolenu se pojavljuje i povećava.
Za nauk svima koji dolaze - dođite u formi i sa ekstra štapom za gaženje. Takođe treba malo pročitati šta i kako a ne kao ja vrani ovan koji misli da neštro zna o mušičarenju i da sam još sposoban za gaženje iaoko sam već u godinama kada to nije tako kao što ja mislim da jeste. 53 leta nije za bacanje i nek mušičarim još toliko - ihiii.

Sledeća dva dana situacija je slična. Ne hvataju se velike ribe i hvata se po neki komad. Tako prolaze i ovi što dolaze i svi se žale da je teško pecanje. Vodostaj i nikakvo rojenje mušica prave rezultate koji mnoge frustriraju i kao bez glave obilaze razna mesta a rezultati svugde isti.
Evo 3 slike riba od naredna dva dana pecanja 04/05.09 (podvlačim da sam smeo da slikam samo kad izađem na obalu.
lip1.jpglip2.jpglip3.jpg
U uslovima kakvi su vladali svaka riba veseli.....

sicco

Junior member
Učlanjen(a)
19.05.2009.
Broj reagovanja
131
Idemo dalje za iste pare.
U ovom postu ću postaviti malo slika prirode jer koliko mi je ribolov bio bitan ništa manje priroda nije ostavila manji utisak na mene.
Divljina, šuma, netaknuta priroda - kao što bi rekli u reklami za master card - neprocenjivo!!!
Na sve strane pečurke, ptice. Rekoše mi zadnji dan da su u toj zoni ubili tri medveda ove sezone jer je toliko bila dozvoljena kvota za ovu godinu. Srećom nijednog nisam video:whistle1:
Samo da napomenem da sam došao sav podaduo u Švedsku - natekle oči koje suze, nos koji curi zbog alergije. Posle 24h u Švedskoj sve kao rukom odnešeno. Ko nov. jedino nije delovalo na moje koleno.
viber_image_2025-09-15_20-26-40-002.jpgviber_image_2025-09-15_20-26-40-258.jpgviber_image_2025-09-15_20-26-40-848.jpgviber_image_2025-09-15_20-26-41-020.jpgviber_image_2025-09-15_20-35-11-675.jpg

Bila je sezona bobičastog voća lingona koje je puno C vitamina i rado sam jeo kad kog sam imao priliku a ima ga baš dosta. Kod marketa u Sysslebacku prodaju 1kg za 8eur.
Pogledajte prilog 0-02-05-4c249ad202e8aec3e5e812ebfbf63935be7f5088b509663e4ed4ca3a3cadab44_711009e9a88d148e.mp4

Za mene je najveći doživljaj bio šetnja kroz šumu i izlazak na vodu.
Pogledajte prilog 0-02-05-a8bf56ad1923b789dd0115669e5a148b80a688251b869852e011be0f9f4c9c26_a3912c6a538cf37f.mp4

sicco

Junior member
Učlanjen(a)
19.05.2009.
Broj reagovanja
131
U ribolov je došao i mladi bračni par (ili momak i devojka) i pecali su oboje. Kad sam video kako ženska gazi rekao sam sebi Pi...o čega se ti plašiš. Napominjem da su svi pecali bar u paru što je imalo logike zbog brzine vode i otežanog kretanja jer ako ti se nešto desi uvek neko može da ti pomogne. mene je sputavalo što sam pomalo gazio sam.
viber_image_2025-09-15_20-52-56-385.jpg
Na ovoj slici iznad možete videti momka i devojku dokle su zagazili. Ja se ni posle kuraži koju sam dobio kad sam video kako ona gazi nisam usudio toliko gaziti.
viber_image_2025-09-15_20-52-23-499.jpg
Ova slika pokazuje dvojicu lokalaca koji su dolazili. Ovaj na sredini reke je Poljak koji tu živi. Nosi neki crvenu duksericu. Taj je rekom hodao kao da ide po asfaltu dok njegov drugar (vidi se i on na slici) je bio u mojoj kategoriji - doduše bolji od mene. saznao sam da je poljak spoertista i onda mi je sve bilo jasno. Ja sam se sportom bavio zadnji put na fizičkom u školi.

Za mene je bilo čudno jer iako je vodostaj bio visok riba je najviše koncentrisana bila po sredini reke.

I ja sam malo sebi dao oduška i počeo da gazim ali ne na mestima na kojima su oni bili. Triput ura za mene - ura, ura, ura...

viber_image_2025-09-15_21-01-24-893.jpgPogledajte prilog 0-02-05-01cb699d5ce3b7273ea7b2de8fb3926c22d18976151198a37fc3f4cc34493c29_f4a0fb8aa2144d1d.mp4

Na ovom mesto sam prilazio odozgo (to mi je bilo favorit mesto ali sa strane obale jer nisam mnogo gazio ali kad se čovek okuraži....). Najveću grešku sam pravio jer sam forsirao iz vode stranu prema obali jer je ona za mene bila mnogo bolja - voda ulazi u levak, dublja je malo voda što je po meni bilo izvrsno mesto za mahati. Smeo sam da se kladim da je to top pozicija ali verovali ili ne mnogo više je ribe bilo prema sredini gde je dubina vode bila dobro ispod kolena. Smeo sam pare dati na klađenje da sam odabrao liniju bacanja da na može biti bolja ali čovek se uči dok je živ. Bacao sam ja i prema sredini ali trebalo je još prema sredini da bi bilo bolje pecanje.

sicco

Junior member
Učlanjen(a)
19.05.2009.
Broj reagovanja
131
Ono malo ribolova i gaženja zahtevalo je potrošnju kalorija koje je trebalo nadoknaditi.
11kg mesa, 25 pakovanja kobasica, 40 jaja, 2kg suvomesnatog, sireva raznih, brašno za palačinke, krastavčići, paprike, cvekla, sveže voće - složićete se da je mnogo ali moj prijatelje reče ne smemo ni u čemu oskudevati. Bilo je još tu svega i svačega da ne nabrajam. Pivo Karlovačko, neko Češko i Hajneken
Što bi moj sin rekao kad je bio mali tata ovo je pecanje.....
viber_image_2025-09-15_21-33-55-918.jpgviber_image_2025-09-15_21-33-59-786.jpgviber_image_2025-09-15_21-33-58-949.jpgviber_image_2025-09-15_21-33-57-653.jpgviber_image_2025-09-15_21-33-58-314.jpgviber_image_2025-09-15_21-33-58-748.jpgviber_image_2025-09-15_21-33-58-537.jpg
Uzeli smo i tri lipljana da probamo. Dozvoljeno je uzimanje tri komada po čoveku u merama od 35 do 40cm.
Inače sam vatreni pobornik uhvati i pusti ali morali smo da probamo svežu ribu.

sicco

Junior member
Učlanjen(a)
19.05.2009.
Broj reagovanja
131
Nedelja 07.09
Napokon najavili dan bez kiše i sa suncem. Bilo je magle jutarnje ali oko 11h sunce se probija i pred nama je lep sunčan dan.
viber_image_2025-09-15_21-52-31-070.jpg
Prvo sam pecao na mom standardnom mestu ali sam prethodni dan video da je sa naše strane tip izvukao lipljana malo nizvodno ispod mosta i da ne mora da se gazi daleko ali mora da se zagazi do m..a a bogami i do pojasa.
Prebacujem se ispod mosta i pecam samo nekih 50-70m rejona. Vidim prvu aktivnost ribe na površini. nema mnogo ali ponekad se javi ako pažljivo gledaš u vodu. Prebacujem se na suvu muvu. Napokon i malo rojenja.
viber_image_2025-09-15_21-53-48-144.jpg
98speedy gonzales
% je rojenje ovog insekta. Raspoznajem neke muve i nisam neki ekspert ali ovo mi deluje kao neka mala kamenjarka i izvinjavam se ako grešim. Mogao se videti i poneki kedis ali veoma retko ali toliko su brzi da ni speedy Gonzales (stariji članovi foruma će znati o kom liku iz crtaća se radi) ne bi uspeo da ih uhvati.
Mrave nisam video na vodi ali sam video dosta mravinjaka od kojih su neki bili veličine 1m3 tako da je bilo logično bacati i mrava (na nekoj slici u ranijem postu sam postavio sliku manjeg mravinjaka).
Nisam nikad pecao na više od jedne suve muve ali vidim da skoro svi bacaju više muva. Neiskusan u tome bacam brzi pregled youtube kanala da vidim kako se pravi sistem od više muva.
Vežem tri muve - ogroman mrav na 12 (tippet 3x), kedisa na 12/14 (tippet 4x) i manjeg mrava na 16/18 (tippet 5x).
Očekujem da će to sve da se petlja ali na moje iznenađenje sve funkcioniše skoro kao da imam jednu muvu.
Bacanje ukoso nizvodno, puštanje muve, mending pa zadržavanje da se muve potope malo i držanje sistema skoro do maksimuma koliko je moguće.
Riba uzima i u prirodnom kretanju muve i kada se potopi mada bolje uzima u držanju sistema kada se muve spuštaju u film.
Nije to da riba uzima ko luda ali napokon se dešavaju gađanja na suvu muvu. Najčešće uzimaju manjeg mrava. Vožnje kratko traju zbog brzine vode što me pomalo nervira ali osmeh na licu je prisutan što zbog ulova, što zbog sunca koje baš prijatno greje.
Kad je najbolje bilo odlučujemo se za odmor pored reke i uživanje na suncu.
viber_image_2025-09-15_22-09-57-411.jpgviber_image_2025-09-15_22-10-53-942.jpg

Koliko smo željni da riba lepo proradi isto toliko i više smo željni sunca.
Postali smo oportunisti kao i lipljan i počeli da olakšavamo sebi. Neko bi rekao vi ste ludi ali eto - ima nas svakakvih. Treba uživati u svemu.

sicco

Junior member
Učlanjen(a)
19.05.2009.
Broj reagovanja
131
Brzi ručak, odmor jer se stara kičma mora malo opružiti a koleno odmoriti.
Nastavljamo popodnevno pecanje.
Hvatam jednu manju pastrmku (morao da je slikam po cenu ispadanja telefona) i rekoše da ta ne raste mnogo i verovali ili ne može se uzeti riba veliöine 20cm jer raste samo malo.
viber_image_2025-09-15_22-25-58-950.jpg
Naravno lovi se poneki lipljan ali ume jedan, dva ili neka ga]anja pa onda muk. Kažu da lososi i öring pastrmka rasteruju ostalu ribu jer polako traže pozicije za mrest. Lovostaj na pastrmke je počeo 01.09. Za losos je takođe tada počela zabrana i on je u stalnoj zabrani što se tiče nošenja. I velike pastrmke öring su stalnom zabranu za uzimanje.

Sunce je ukosilo dobro a ja zadovoljan polako sumiram utiske.
Maksimalni zabačaj i vožnja se skoro završava i struna skoro da je kompletno nizvodno u pravcu mene.
Uzima velikAAAAAA riba.
Štap Marryiat Tactical 9" 5# se savija u kiflu a Hardy počinje da vrišti kao sestra na svadbi kada ženi brata. Komplet struna i deo backinga je nizvodno ali velikAAA riba se izbacuje na nekih 15m od mene malo uzvodno.Predivan skok ribe - što bi rekla Milka Babović čista 5 za umjetnički dojam. Ništa mi nije jasno!!!!!!! Shvatam da je to riba koju sam ja zakačio. Koliko je brzo otišla uzvodno zbog otpora mušičarske strune ona je kompletno ostala dole.
Otpor ribe nestaje i sistem se olabavljuje. Mislim u sebi to je to - gotovo je i brzo namotavam. Ali riba je i dalje tu. Sada kreće nizvodno i imam utisak da se mast u Hardiju pretvara u tečno stanje. Ponovo spektakularan skok. Posle toga se riba smiruje. Srce lupa BAM BAM BAM- voleo bih da mi je neko izmerio broj otkucaja srca.
Borba traje ali mnogo lakše nego u početku. Baba za unuku, deda za babu, povici potegni i repa/riba je izvučena. Sreća te je repa bila zakačena za mravčugu na najdebljem tippetu. po rečima prijatelja nije on to uzeo što je bio gladan. Jednostavno je hteo da uništi sve na njegovoj teritoriji.
Prekrasni mužjak öringa. Slikanje i puštanje nazad u reku da oplodi jajašca neke nove generacije.
viber_image_2025-09-15_22-48-14-003.jpgPogledajte prilog 0-02-05-156a0f13782f36ef62b8ca71ea1d4217ffd85c2a4867ca9c869771b280146f28_49210b7c39f6dae5.mp4

Kakav ulov da se zaokruži ribolovni dan!!!!!!!!!!

sicco

Junior member
Učlanjen(a)
19.05.2009.
Broj reagovanja
131
Ponedeljak 08.09
Slabo prospavana noć. Jedva čekam novi dan.
Skoro da mi se ne doručkuje ali kafa se mora piti i nešto pojesti. Ali vreme se promenil. Ponovo počinje kiša.
Čekam da prestane i odmah odlazim na reku.
Voda je nadošla najmanje 10cm. Dva kamena sa slike u prvim postovima gotovo da su potopljena. Manji je potpoljen a veći malo viri.
viber_image_2025-09-15_23-02-38-709.jpg
Kakav sam ja baksuz. Nađe me Drinska centrala iz Perućca i ovde u Švedskoj. Kaže Mile koji inače živi tu ponedeljak radni dan treba struje a ima vode. Još dodaje to je to. Neće se voda smanjiti nekoliko dana sigurno.
Kiša ponovo pada. Ne pada mi da gfazim kao prethodni dan jer to sada postaje baš ekstremni sport.
Upisao sam se i taj dan na mom starom mestu.
viber_image_2025-09-15_23-06-19-016.jpg

09.09. Odlučujemo da napustimo dan ranije jer je vodostaj veliki i to je mučenje od pecanja.
Pijemo kafu kod Mila i pravac Vanesborg ali drugim putem

Avion sam imao tek 12.09 tako da smo 10og išli malo na smuđa na jezero. Upisah smuđeve ali tako je to kad ima ribe.

U Vanesborgu ima odlična radnja za ribolovce i ima baš veliki odeljak za mušičarenje.
Kad sam stigao prvi dan posetio sam prodavnicu i rešio da sebe častim na kraju. Na žalost počeli su da preseljavaju radnju u novi lokal i nisu radili.
Ispod imate video koji sam napravio prvi dan da vidite radnju u delu mušičarske opreme.
Pogledajte prilog 0-02-05-236489cae8731ef5bdc97b907f9f250d925238224687a9fb998b084d42e22ccb_40cd4e16ae5f73d3.mp4

Toliko od mene sa putovanja u Švedsku i mušičarenja na predivnoj reci Klarälven.
Izvinjavam se ako je bilo nekih slovnih i pravopisnih grešaka i ako sam malo preterao (moglo je toga biti još ali sam se ustručavao)
Bitro na vodi :bye:

vrana

Hero member
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Broj reagovanja
445
Uživao sam čitajući postove, sicco! Ozbiljna je ovo reka, lično se ne bih usudio da na nju odem bez štapa za gaženje...

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.646
Hvala na ovako lepom putopisu bilo je zadovoljstvo citati i svaka cast na provodu i ulovima :)

admir

Senior member
Učlanjen(a)
02.10.2022.
Broj reagovanja
914
@sicco druze, kao prvo, puno ti hvala na sveobuhvatnoj reportazi.
Drugo, svaka cast na trofejnoj pastrmci. Super riba! Bravo!
Trece, a vezano za gazenje rijeke :):

Vrh Dno