Kanap sa omčicom

Geneva

Senior member
Učlanjen(a)
25.09.2012.
Broj reagovanja
1
Ovako, intereuju me kanapi sa fabrickom omcicom na kraju.
Koji su to kanapi, kakvi su, i sva vasa misljenja i iskustva koja imate?!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
sada mnoge poznatije firme rade skoro sve kanape sa omcicom....to je super detalj koji sve cini prakticnijim ali nije da se ne moze I bez toga....

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
U pravu si kad kazes da moze I bez tog detalja ali treba preferirati fabricku omcicu...

Geneva

Senior member
Učlanjen(a)
25.09.2012.
Broj reagovanja
1
Razmisljao sam se o Rio Gold kanapu posto vidim da ga svi hvale za izdrzljivost, lepu prezentaciju , dobru kontrolu.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
rio gold je cool! koristio sam ga. na rio kanapima ako se pokida nekako omcica je teze uraditi istu sam ali da se. na forumu smo vec nekoliko sezona u nazad govorili o temi "weldd loops" koje mozete sami uraditi ako bas to zelite imati...na youtube je vec mnogo instrukcija tako da je bez veze da opet to pisem tu. tako da ako bas imate kanap bez moze te ga sami uraditi.... ja sad nakon duzeg vremena opet koristim staru metodu kanap bez omcice nego deblji nalon I "needle knot"...

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
130
Ja iskreno imam lose iskustvo sa Rio Gold kanapom.
Ne samo ja vec i neki moji drugari.
Kupio sam kanap i vec nakon maksimum 10 izlazaka ceo se raspao, plastika je odpadala s njega sve u komadicima.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
ja sada koristim Barrio Mallard I taj nema omcicu pa sam ja uradio klasicno....kako se ponasa u zraku to je milina jedna dok koristim Scott G2 905...sa drugim stapovima ne znam kako je ali cujem za sada samo pohvale. O izdrzljivosti istog ne znam mnogo jos posto je tek uso kod mene u upotrebu. Rio Gold je meni bio ok ali zelim probati I druge pa sada to I radim  :D

Geneva

Senior member
Učlanjen(a)
25.09.2012.
Broj reagovanja
1
Meni se nail knot mnogo dobro pokazao pri zabacivanjima , ali imam samo jedno pitanje.
Za godinu dana pecanja, promeni se dosta leadera, a samim tim se sece i kanap (tamo gde je cvor)
Zar je to ok da se krati kanap , i smanjuje vrh kanapa koji je napravljen da sluzi zabacivanju?
Znaci posle par leadera (20-ak), mora ici novi kanap?!
Zato ja pitam za fabricku omcicu , posto sam totalno protiv braided loops (konektora).

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
381
Svaki kanap koji dolazi bez omcice moze se kratiti do oko 30-40cm bez problema. Ako ides preko toga, moras produzavati predvez da bi odrzao harmonicni prenos energije do musice.

Ako bas moras koristiti nail knot, nadji neki predvez od 9ft koji se zavrsava sa, recimo, 0,18 napravi mu omcicu na kraju na koji ces nastavljati tipet.

fioljub

Newbie
Učlanjen(a)
16.03.2011.
Broj reagovanja
0
eko je napisao(la):
Kupio sam kanap i vec nakon maksimum 10 izlazaka ceo se raspao, plastika je odpadala s njega sve u komadicima.

Zato lepo uzmes Airflo koji nema PVC-a u njega i mnoooogo teze se raspada, a ima omce na obe strane  ;)

Vrh Dno