Jos malo pa...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Mozda nisam izabrao odgovarajuci forum, resice to administratori, samo da vas obavestim da za neki dan pocinje sa radom fly shop prvi i jedini u BG. Deo robe je vec krenuo put omrazene nam Amerike i pocetak se ocekuje neposredno po prazniku.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Meredov bre slomljen a jeste bio vrhunski, samo kad ga medved nosi tako i zavrsi :D

Bogdan

Senior member
Učlanjen(a)
28.05.2007.
Broj reagovanja
1
Evo Simpsone, ja kao tvoj "protivnik", od sveg srca zelim da ti pozelim uspesan rad. Najiskrenije!

Lepo je imati takvu prodavnicu kod nas gde ce sigurno uvek moci da se cuje dobar savet, da se sazna nesto vise, da se upoznaju novi ljudi...Evo i ja obecavam da cu svratiti prvom prilikom kad dodjem u Srbiju, ali se necu predstaviti da ne bih imao neprijatnosti :D

Zaista ti zelim uspeh jer znam da se upustas u prilicno rizican posao na veoma malom i nestabilnom trzistu...Uz to neposredna ekonomska buducnost u svetu, a i kod nas ne izgleda nimalo svetla i narednih nekoliko godina velika vecina populacije ce imati prece brige od kupovine skupe musicarske opreme...Nadam se da si, kao covek sa iskustvom u trgovini, uracunao dobro sve ove stvari i jos mnogo potencijalnih problema...Uostalom, sad je vec i kasno...uhvatio si se u kolo...pa da vidimo kako igras :tbumb:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Bogdane, mozda ti mene vidis kao protivnika ali ja tebe ni najmanje.
I veruj mi da nisam nista racunao uleteo sam u ovo svim srcem i dusom. Ideja se rodila u januaru mesecu u potpuno neformalnom razgovoru sa Acom Ivanovic gde se ponudio da mi "zavrsi" dealrshipp za 2 firme bez uobicajene minimalne kvote za kupovinu. Tako nesto nisam mogao da odbijem pa taman meni ostao sav pribor :D
Ne mislim da ce ovo biti nesto skup pribor, svakako ne na nivou kineske no name robe ali bice tu robe za svakoga. Sto se stapova tice necu da idem ispod nekog nivoa kvaliteta koji sam zacrtao pa ne uzimam nista sto ne nosi dozivotnu garanciju. Upravo razmatram i zakonski osnov da ponekad radim nesto tipa "staro za novo" ali mi smo ludacki ograniceni zakonima a da sve bude u skladu sa tim. Verovatno ce tu biti i neki tip komisiona

Bogdan

Senior member
Učlanjen(a)
28.05.2007.
Broj reagovanja
1
OK - to ti je dobar deal...mislim ako nisi morao previse svojih para da rizikujes. Mnogo je teze to uraditi u Srbiji gde je broj tvojih potencijalnih kupaca smesan u odnosu na npr UK...

Ja licno mislim da ti to nije neki profitabilan posao na duge staze i verujem ti da si to uradio vise srcem nego razumom jer bi u suprotnom vrlo brzo odustao od te ideje :D Ja bih voleo da gresim ali 'ajde...

Ali ima tu mnogo stvari koje bi mogle da se urade i da eventualno svima nama donesu neki benefit...Evo sada cu da izlozim moju ideju - ustvari ne moju - to je originalna ideja Sase Panica koju sam ja malo "razvio"...bilo je vec reci o tome...znaci totalni off topic ali hajde da probam...

Naime....U cuvenom pohodu na Staru planinu (susret sa Kraljicom :D) Sasa Panic je predlozio da se musicari organizuju jedan letnji vikend i ucestvuju u ciscenju dela korita reke Visocice uz lepo druzenje i klopu. Gazda Laki je bio (i siguran sam da je jos uvek) odusevljen tom idejom i ja se nadam da ona jos uvek negde zivi u njegovom srcu...Okvirni plan je bio da se to uradi ovog leta...

E sad sta ja razmisljam...onako partizanski...gledam ovu musicarsku ligu Srbije...zasto se npr ne bi organizovalo ciscenje neke reke u npr subotu...samo oni koji ucestvuju u tome imaju pravo da se narednog dana (nedelja) takmice u musicarenju (mozda i u okviru musicarske lige Srbije)...naci sponzore (eto prilike za tebe Simpsone!!!) koji ce pobednika nagraditi prigodnim poklonom...sve to ispratiti medijski...svi imaju koristi...reka cista, ljudima se daje do znanja da su reke prljave, musicarenje se popularizuje, sponzor ima marketing za malo para, musicari se druze...Sve bi to po mom misljenju moglo da se izrodi u nesto veliko...mozda osnovati neku NGO...onda bi bilo i vise para...mozda bi pare mogle da se dobiji i od drzave, stranih donacija...evo ja sam spreman da budem "sponzor" jednom takvom dogadjaju...pobedniku (ili dvojici/trojici) cu od svojih para da obezbedim prigodan poklon - stap/cekrk npr)...

najvaznije je da postoje ljudi koji su zainteresovani da to poguraju a ja ih znam bar 4-5 po ovim forumima koji bi pomogli...ti Simpsone imas ocigledno i organizacione sposobnosti da to poguras...zasto npr neko ne pokusa to...za dobrobit svih nas, nasih reka, nase dece, a i svoju licnu u krajnjem slucaju...

Sta mislis o tome?

marinjo

Junior member
Učlanjen(a)
20.03.2008.
Broj reagovanja
1
Simpsone, nek` je sa srecom i da lepo radis! 8)
Svracam cim stignem u BGD, ionako sam utanjio sa svim i svacim... :D

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Bogdan je napisao(la):
OK - to ti je dobar deal...mislim ako nisi morao previse svojih para da rizikujes. Mnogo je teze to uraditi u Srbiji gde je broj tvojih potencijalnih kupaca smesan u odnosu na npr UK...

Kako nisam morao da svoje pare ulozim? Imao sam neke varijante za kredit od Scott-a ali samo mi fali jos da se zaduzujem. Nisam ja takav igrac da radim sa tudjim parama, ovako znam da ako prsnem niko ne strada sem mene. :D

Bogdan je napisao(la):
Ja licno mislim da ti to nije neki profitabilan posao na duge staze i verujem ti da si to uradio vise srcem nego razumom jer bi u suprotnom vrlo brzo odustao od te ideje :D Ja bih voleo da gresim ali 'ajde...

Tu si skroz u pravu ali vec jednom prilikom sam rekao da ne sanjam avione i kompozicije :D brodove robe i slicno, vec jednu pristojnu platu. Ako moze da se zivi od ovoga nesto normalno bez izivljavanja...super. Onog trenutka kad pocne da ostaje za kavijar preko hleba, obecavam da spustam cene :D

Bogdan je napisao(la):
Ali ima tu mnogo stvari koje bi mogle da se urade i da eventualno svima nama donesu neki benefit...Evo sada cu da izlozim moju ideju - ustvari ne moju - to je originalna ideja Sase Panica koju sam ja malo "razvio"...bilo je vec reci o tome...znaci totalni off topic ali hajde da probam...

Naime....U cuvenom pohodu na Staru planinu (susret sa Kraljicom :D) Sasa Panic je predlozio da se musicari organizuju jedan letnji vikend i ucestvuju u ciscenju dela korita reke Visocice uz lepo druzenje i klopu. Gazda Laki je bio (i siguran sam da je jos uvek) odusevljen tom idejom i ja se nadam da ona jos uvek negde zivi u njegovom srcu...Okvirni plan je bio da se to uradi ovog leta...

E sad sta ja razmisljam...onako partizanski...gledam ovu musicarsku ligu Srbije...zasto se npr ne bi organizovalo ciscenje neke reke u npr subotu...samo oni koji ucestvuju u tome imaju pravo da se narednog dana (nedelja) takmice u musicarenju (mozda i u okviru musicarske lige Srbije)...naci sponzore (eto prilike za tebe Simpsone!!!) koji ce pobednika nagraditi prigodnim poklonom...sve to ispratiti medijski...svi imaju koristi...reka cista, ljudima se daje do znanja da su reke prljave, musicarenje se popularizuje, sponzor ima marketing za malo para, musicari se druze...Sve bi to po mom misljenju moglo da se izrodi u nesto veliko...mozda osnovati neku NGO...onda bi bilo i vise para...mozda bi pare mogle da se dobiji i od drzave, stranih donacija...evo ja sam spreman da budem "sponzor" jednom takvom dogadjaju...pobedniku (ili dvojici/trojici) cu od svojih para da obezbedim prigodan poklon - stap/cekrk npr)...

najvaznije je da postoje ljudi koji su zainteresovani da to poguraju a ja ih znam bar 4-5 po ovim forumima koji bi pomogli...ti Simpsone imas ocigledno i organizacione sposobnosti da to poguras...zasto npr neko ne pokusa to...za dobrobit svih nas, nasih reka, nase dece, a i svoju licnu u krajnjem slucaju...

Sta mislis o tome?

E sada si me zatekao na pogresnoj nozi oko ovog pitanja. Ja imam jasno formiran stav da ribolovci nisu ti koji treba da ciste reke. Mislim da to nema sanse da doprinese nekom boljem stanju. Pazi, pored lokalnih sluzbi, kojima realno pripada ta reka, pored brojnih komunalnih inspekcija, pored gradjana koji zive na obalama ili u blizini tih reka,...treba da se skupe musicari i da ciste priobalje? Hajde i da uradimo to, mislis li zaista da ce se nesto promeniti?
Eventualno da MSF inicira neki masovni skup pa mozda ima smisla...

Bogdan

Senior member
Učlanjen(a)
28.05.2007.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
E sada si me zatekao na pogresnoj nozi oko ovog pitanja. Ja imam jasno formiran stav da ribolovci nisu ti koji treba da ciste reke. Mislim da to nema sanse da doprinese nekom boljem stanju. Pazi, pored lokalnih sluzbi, kojima realno pripada ta reka, pored brojnih komunalnih inspekcija, pored gradjana koji zive na obalama ili u blizini tih reka,...treba da se skupe musicari i da ciste priobalje? Hajde i da uradimo to, mislis li zaista da ce se nesto promeniti?
Eventualno da MSF inicira neki masovni skup pa mozda ima smisla...

Eto ti sad...opet cemo da se svadjamo... :DTi sad poceo k'o Randja...

Ja ne mogu da se slozim sa tim. Prvo, razumem potpuno ogorcenost svih vas na sistem u kome zivite jer sam i ja kroz to prosao ali to nije izgovor da se licnim primerom ne pokaze zelja da se svoja okolina promeni i stvari pokrenu sa mrtve tacke, da se drugima pokaze pozitivan primer, da se pokaze da smo bolji od drugih, da se svojoj deci pokazu prave vrednosti, da se pokusa sa podizanjem svesti manje "svesnima"...ako svi tako razmisljaju onda nema nista od nas...musicarenje se uvek svrstavalo u "gentlemen" sports, a taj tvoj stav Simpsone nije ni malo dzentlmenski...

Drugo...ziveo sam po raznim organizovanim drzavama i video sam mnogo puta da se ljudi samoorganizuju da poboljsaju stvari u svojoj okolini...ima stotine slicnih primera samo u UK gde se lokalni ribolovci i gradjanji angazuju u slicnim akcijama bez ikakvih sponzora i interesa...jednostavno da urade nesto vise od onoga sto je bogata drzava u stanju da uradi...i niko ne kuka na drzavu i njenu administraciju kako su oni to duzni da rade...nema te drzave koja je sposobna da uradi to...trebalo bi po dva admistrativca na svakog gradjanjina da bi to funkcionisalo...licni primer - to jedino pomaze!!!

Mi po ovim sajtovima, kao ljubitelji prirode i oni koji najvise vremena provode po njoj bi trebali i najvise napora da ulozimo u njeno ocuvanje. Tuzno je da mi nismo spremni da uradimo nista po tom pitanju :( Izrazito tuzno...Kako onda da ocekujemo od seljaka iz Rsovaca da ne sibne mrtvu kokosku u Visocicu? Pa to je naucio od oca, dede, pradede...niko nije imao da mu pokaze drugacije...

Tuzno...

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
3
Nema dobrih primera, vec dobrih sankcija. Da li iko od nas prlja neku reku?
Sponzor treba da trosi novac na takmicenje a ne na ciscenje reke. Izudaraj seljaka koji baca zivinu u vodu, komunalce potplatis da rade svoj posao ... . Da li cu ja posle cele nedelje provedene sa ludacima i morem problema da cistim neku prljavu reku ili cu pecati u  bistrom potoku, pa bog da mi pozavidi?

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Nek je sa srecom Simpsone. Poseticu te prvom prilikom kad dolazim za bg...

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
U dlaku sam isto hteo reći, nije fer druže lazzo!  :)

Enivej, sve najbolje i želim ti radnju punu robe i naravno mušterija!  :tbumb:

Vrh Dno