Jos malo do otvora

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Večeras ću umesto sezone da otvorim frižider, izvadim kilajku rakije koja se tu uvek hladi i nategnem... Čisto da utrne ovaj užas koji gledam kroz prozor  :doh:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
Odredjeni sretnici sa ovog foruma su danas na vodi  ....

ivants

Senior member
Učlanjen(a)
20.12.2008.
Broj reagovanja
30
Ljudi da li da se radujem što u ovoj našoj zemlji uopšte radim ili da žalim sebe što nemogu na otvaranje sezone. Dilema je još veća što to nije samo otvaranje nego i mnogi drugi dani

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Ma, da su uslovi drugačiji ja bih uzeo day off i zapalio negde. Ovako po minusu ne vredi truda. A u subotu sam verovatno na Gradcu i po snegu...

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
U Valjevu pada snežić(bem li mu dadu) i mali minus,tako da ću ipak propustiti današnji otvor,a i moram da radim.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Počelo je da pada neki sitan leden sneg, dodijalo mi mučiti pribor i sebe. Spakirao sam pribor i vratio se več u četiri sata kući. Karike sam morao svako malo da oslobađam od leda. Nasmrzavao sam se ali zadovoljan sam otvorom ove sezone. Meni se isplatilo  :lol:

1. Malo sam bolje upoznao novi teren.
2. Želio sam loviti potočne pastrmke i ulovio sam ih nekoliko, prvu sam slikao ostale nisam jer su bile tu negde iste veličine.
3. Želio sam neku veliku debelu kalifu za koje znam da su tamo ali ulovio sam nešto mnogo bolje i veče od toga. Beše to tako :) nakidao sam se nimfi tražeči kakvu raspoloženu pastrmku i to mi polako dodijalo. Zaželim se strimerisanja ali ne vidim ni jednu ribu koja bi bila meni zanimljiva za to, sve neke malecke i to tu i tamo. Na slepo bacam, pretražim mnogo terena, izgubim par strimera, i mislim si da se vratim na nimfarenje. Vratim se na početak odakle sam krenuo jer sam tamo vidio neka dešavanja pod vodom nekih manjih ribica. I taman da sklopim štap kroz vodu neka crna senka jurnu, vidilo se samo da je riba konkretnija i hoče meso.....  :D :lol: i mislim si šta ako je mladica a ona je u lovostaju sada od polovice februara  :blush: pa onda kontam a nemora da bude ona, može da bude i velika kalifa ili potočara...što da ne, moglo bi i to da  bude...odmah skidam nekog mini wolly buggera i vežem zonker mudlera od kakvih 6,5cm i malo čekam da vidim ne bi li se opet pojavila riba ali jok...pa sada kontam kako prezentirati i gde....malo gledam vodu i predviđam gde bi mogla da bude...da, negde na prelivu iz vira sto postovreba. Pa da probamo, prvi put zabacujem i pustim da malo potone i evo več vodim imitaciju peša po samom rubu vira...ali ne biva ništa...probavam još jednom ali ovaj put vodim tu  imitaciju nešto dublje sa unutrašnje strane ruba istog tog vira. Povukao sam imitaciju svega par put (3-4) i zapne....u sekundi sam pomislio da sam zapeo za dno i da ode još jedna odlična muva ali jok more...zapumpa štap i obesi se na duciu debela ribica....počne da pumpa i nabija u dubinu, zdrava riba puna kondicije ali kada se je odlučila pokazati eksplodira površina vode i tu se par puta izokretala pokazavši se mi u svojoj punoj veličanstvenoj lepoti...njeno rečno visočanstvo (alpska) mladica, lepo sam je privukao obali, nežno zagrlio slikao i pustio nazad u svoje kraljevstvo...neverovatna riba, sami mišići, kada sam pustio rep iz ruke nestala je u treptaju oka kao mali torpedo. Fantastičan dan, fantastičan otvor sezone. Dugačka je bila 73cm. Nije metarska ali je meni veoma draga kao ulov.

Prilozi

• pajkica.jpg
    pajkica.jpg
    108,6 KB · Pregleda: 110
  • mladica i ja.jpg
    mladica i ja.jpg
    78,9 KB · Pregleda: 112
  • mladica.jpg
    mladica.jpg
    84,1 KB · Pregleda: 117

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
710
E blago tebi  :tbumb:

Mene su jutros sitna ledena kiša i ledeni severac kao promaja zakucali u sobu za radni sto. Biće dana za megdana.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
hvala  :)

No, sezona je počela  ;) Nadam se još kojem martovskom izlasku a gde(?) to ču još da vidim.

Nadam se da če te i vi  uskoroovde da okačite po koju fotku sa nekim debelim pajkicama ili nekim drugim ribicama.

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
Ala si ga otvorio svaka ti čast  :hammer:
Neka ti je svaki izlazak barem takav  :tbumb:

Vrh Dno