Jezero "Joca", Ečka

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
Upravo sam pre 5 minuta razmišljao o meredovu koji mi stoji u ormanu a koji ni jednom nije bio na vodi ,ne onaj mali mušičarski njega i nosim po nekad nego onaj veliki taman za štukače !!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Ja umem ribu i bez meredova da prihvatim ali radije to radim meredovom, mekana sitna mrežica, sve je brzo i jednostavno, meredov nosim onaj na rasklapanje i nije mi nikakav višak i smetnja...držim ga na leđima između leđa i ruksaka. Kada ulovim ribu rasklopim ga jednom rukom kao i kada se neko izvešti u igri "leptirom"  :smoke:

Ne rasklapam ga dok ne zakačim ribu, to je moj mali ritual  :lol: ali ne zbog toga da bi mislio da mi otvoren meredov nece donjeti srecu  :D jer ne verujem u te gluposti, volim taj trenutak kada mi stap trese postena riba a ja drugom rukom vadim meredov i rasklapam ga ko' npr. leptira  ;) Ako sam u vodi celo vreme, gazim, u tum prilikama skoro da nikada ne nosim meredov ili ponesem onaj kratki mušičarski i okačim ga na leđa. Meredov koristim samo za krupnije ribe. Mada mi je u zadnje vreme i ovaj meredov postao premali, posebno kada lovim šarana  :D

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
od danas kad idem na čamac nosim pod obavezno !  :tbumb:

za one koji su pitali za sliku štuke evo..

ahac.jpg

ko nadje štuku na slici  dobije kviska  :-\

aha1.jpg

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
vidi se samo peraja ajkule, priznaj da se nisi usudio daje vadis iz vode  ;) pa kao otkacila se a u stvari putio si da onaj bomboncic od limuna otplivao  sa ribom :D

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Meredov je prava stvar mada sam dosta koristio griper i zadovoljan sam ali mi se ne svidja sto hoce da pocepa usta stuki kada krene da se batrga na njemu!!!

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Ljubo meni se to desilo samo jednom i to kad sam grip okrenuo pod uglom od 90 stepeni u odnosu na stuku a u svim ostalim situacijama kad je bio upravan na tlo nista nije povredjivalo stuku.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Ne volem grip, ni svinjski, ni štučiji!

Ruka ili meredov.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
Seb   :D ,ma kakavi ,zato i nosim rukavice ,a bombončić je ostao u jednom lokvanju pola sata kasnije  :doh: i gle čuda samo sam jednog imao u kutiji  :doh: ,voda je izuzetno bistra i jedina loša strana nas mušičara je što nemožemo da izbacimo 50ak metara od čamca ,drugar koji je pecao iz drugog čamca na varalicu /kašiku je imao ihaa ha štuka juče ali sve daleko od čamca , vide nas štuka i neće da uzmu ...doduše večernji cug kad se smrkava nisam dočekao jebiga tu sam imao šansu ...

Imam i ja grip  ,neki kineski sranje pa ga i ne koristim...

Meredov i to onaj šaranski od sada na čamac ,uvek !!!!  :tbumb:

Jedna zanimljivost od juče ,drugar je uhvatio jednu od oko 4 kg koja povratila u čamac sveže progutanu štuku od oko 700-800 gr ,kada sam video ,nisam mogao da verujem  :hmmmm:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
to je istina. štuka kada opazi ribolovca izgubi interes da bi napala u tim trenucima bilo šta oko sebe....zato se treba što se bolje da prikrasti neopažen ili najprije postati jedno sa okolinom da se riba navikne pa tek onda mahati i šljapkati. U čamcu je malo nezgodno za prikradati se ali verovatno se da. Ali kada ona krene da se aktivno hrane e onda joj skoro ništa ne smeta. Takva iskustva sam imao dosta puta još kao klinac a nikada neću zaboraviti par takvih dana u kopačkom ritu davnih osamdesetih. Svaki zabačaj štuka!  :yeswink:

Da, to su neusmiljeni predatori i teški egocentriki....hoću tuđe, svoje nedam...pa su sklone i kanibalizmu. Ja sam ove godine na dve štuke od 2,5kg na leđima opazio rane od zuba veče štuke a verovo ili ne na jednoj od 4kg koju sam ulovio u desetom mesecu isto sveži tragovi zuba neke mnogo veče od 4kg. Opake su to ribice a ponekada je to sasvim suprotno...nije bila u mrestu pa su dve štuke od oko 4-5kg u lokvanjima bile jedna pored druge  :blush: i to sam vidio dok sam se šetao pored jezera, avgust mesec. Iz čamca sam vidio jednu od oko 3kg i jednu jedva oko kilo i isto tako jedna i druga su bile dosta blizu pa je ova veča pustila ovoj manji da bude pored....zanimljiva riba je ta štuka.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
Veoma zanimljiva ,veoma nepredvidiva i veoma lepa  bas zato mi je i najomiljenija...

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
Par fotografija sa Joce koje sam opalio telefonom čisto da se stekne utisak kolika je to voda ... ovo je samo prvi deo jezera i otprilike samo deseti deo celokupne vodene površine ,aj sad nadji gde je riba  ??? ....

25112009712.jpg

25112009713.jpg

25112009714.jpg

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Uz samu trsku bih je ja tražio. I bacao paralelno sa trskom.

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Šone je napisao(la):
Par fotografija sa Joce koje sam opalio telefonom čisto da se stekne utisak kolika je to voda ... ovo je samo prvi deo jezera i otprilike samo deseti deo celokupne vodene površine ,aj sad nadji gde je riba  ??? ....

NIje ni dvadeseti!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
trska je obečavajuče mesto ali kada je voda tako plitka onda može biti baš svuda kada i na mom jezeru kao i na drugim ove veče love najčešče na mestima gde nema nikakvog zaklona i to na dubini u nekom srednjem sloju ... no, svakako trska i moguči zakloni su prava mesta i baš kako je rančić rekao.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Ja bih na ovakvom mestu i potrošio nešto vremena da se izgubim gde još niko nije bacao.Ako je zaista toliko veliko,ne bih žalio potrošeno vreme da se udaljim što više od ljudi!

Vrh Dno