JeNeA

astreusraska

Junior member
Učlanjen(a)
31.03.2007.
Broj reagovanja
0
94-95, granicar, 13 meseci, dva dana kuci. Mesec dana produžetka. Odbijeni svi dani nagradnog. Ni jedan dan redovnog. Granica C.Gora-Albanija. Najebo ko žuti. Na granici ste gušter ceo vojni rok. Bilo ne ponovilo se :doh:

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
263
Ej drugari, pa dajte malo one price, mala madjarica, prebio desetara prvi dan, kuvarica iz kantine, dobri ortaci... one lepe stvari iz vojske  ;)

bogi

Senior member
Učlanjen(a)
13.01.2008.
Broj reagovanja
0
od 91 pa do 99 sa malim pauzama izmedju, iz bezbednosnih razloga ne smem da kažem gde, ionako sam najebao..........pauza od 93 do 95 i od 96 do 98 i od 2000 pa na ovamo sam postao slobodan čovek..........kao nedodirljive Ruske Delte samo krcaš tablete, doručak, ručak.....samo nisam imao kad da večeram to nije imalo........

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
strashni je napisao(la):
Ej drugari, pa dajte malo one price, mala madjarica, prebio desetara prvi dan, kuvarica iz kantine, dobri ortaci... one lepe stvari iz vojske  ;)

Ahahah u mom drustvu cim neko pocne da masti o "dogodovstinama" iz JeNeA, sledla je recenica "E najludji si bio u vojsci" :D. U prevodu "ne talasaj".

U moje vreme odlazak u vojsku je bila normalna stvar, retki su se izvlacili. Da je bilo previse gluposti, bilo je ali sve u svemu kad prodju godine secas se samo lepih stvari. Ono sto mi sigurno nedostaje je savrseno uredan zivot. Rano legnes, rano ustanes, redovna fiskultura, obroci uvek u isto vreme, bez stresa... Imao sam bre 85kg :D :D

bogi

Senior member
Učlanjen(a)
13.01.2008.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
strashni je napisao(la):

Ahahah u mom drustvu cim neko pocne da masti o "dogodovstinama" iz JeNeA, sledla je recenica "E najludji si bio u vojsci" :D. U prevodu "ne talasaj".

U moje vreme odlazak u vojsku je bila normalna stvar, retki su se izvlacili. Da je bilo previse gluposti, bilo je ali sve u svemu kad prodju godine secas se samo lepih stvari. Ono sto mi sigurno nedostaje je savrseno uredan zivot. Rano legnes, rano ustanes, redovna fiskultura, obroci uvek u isto vreme, bez stresa... Imao sam bre 85kg :D :D
i riba zna da ugoji, nisam znao  :D :D :D

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
bogi je napisao(la):
strashni je napisao(la):

i riba zna da ugoji, nisam znao  :D :D :D

Grcevi krecu opet, imaj milosti Bogi dehidriracu

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
263
Dakle, zgode i nezgode sa sluzenja vojnog roka, nema prepucavanja  :machinegun:

bogi

Senior member
Učlanjen(a)
13.01.2008.
Broj reagovanja
0
Grcevi krecu opet, imaj milosti Bogi dehidriracu
molim administratore da otvore novu temu pod nazivom " Javni Poljski WC " i da se montira neko sedalo pet XL veličine, zar ne vidite da čovek ne može da trpi više..........prejeo se jebiga, tamo jednom kad uleti on otuda ne izlazi više ima da kenja do mile volje neprekidno 24 časa  :D :D :D  moraće i neko da mu odnosi tamo hranu i piće da ne dehidrira pre vremena.......navrnućemo Nišavu pa nek pije do mile volje.......

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
strashni je napisao(la):
Dakle, zgode i nezgode sa sluzenja vojnog roka, nema prepucavanja  :machinegun:

Ides civilno pa neces imati prilike da premestas cigle sa jednog mesta na drugo a sutradan da ih vracas gde su bile, ili da kopas rov za stojeci stav pa posle da ga zatrpavas :hammer:
Profesionalizacija vojske je neminovna pogotovo u maloj zemlji kao sto je nasa.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
263
Uleteo sam u Remontni zavod, drzavna firma pod upravom vojske koja remontuje municiju i eksplozivne naprave. Poslali me u finansijski sektor zbog faksa a ostali momci ciste sneg po krugu, nose postu i sl.

I sad ima neki majmun koji ti se nakaci, naravno nije ni prici onome sto ste vi onda prosli.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
strashni je napisao(la):
Uleteo sam u Remontni zavod, drzavna firma pod upravom vojske koja remontuje municiju i eksplozivne naprave. Poslali me u finansijski sektor zbog faksa a ostali momci ciste sneg po krugu, nose postu i sl.

I sad ima neki majmun koji ti se nakaci, naravno nije ni prici onome sto ste vi onda prosli.

Uvek ima neko ko ti se nakaci, ali isqliras, iskljucis se i "odsluzis" svoje. Posle sve lepo zaboravis.
Pazi u to vreme su me nervirali skoro svi oficiri narocito oni kojima sam direktno podredjen. Dovode te ponekad do ludila. A kad se tadasnja JNA povukla u Srbiju, moji Bjeljinci dodju u G. Milanovac svi redom. Milanovac je bio centar veze kao i Bjeljina ranije. I posle toliko godina sretnem ih u domu armije (imam kucu u Milanovcu) i platim im pice.

sasabr

Junior member
Učlanjen(a)
10.04.2006.
Broj reagovanja
0
Ma sve je to u redu. Nije kao nekad. Sve zavisi od tebe kako se postavis. Ja sam voleo vojsku pa mi nije tesko pala. Radilo se sve po rasporedu, sve ti je odredjeno kad ustajes kad jedes kad spavas... Posaljes mozak lepo kuci na otavu a ti odsluzis svoje drzavi. Ne primaj nista k srcu ima izdrkotina jbga tipova koji kuci imaju strogu komandu od zene pa onada na poslu istresaju jajca... Ali to imas svuda i u zivotu. Sada je mnogo lakse samo se opusti i cepaj. Puno srece od mene.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
263
vangen je napisao(la):
Ma sve je to u redu. Nije kao nekad. Sve zavisi od tebe kako se postavis. Ja sam voleo vojsku pa mi nije tesko pala. Radilo se sve po rasporedu, sve ti je odredjeno kad ustajes kad jedes kad spavas... Posaljes mozak lepo kuci na otavu a ti odsluzis svoje drzavi. Ne primaj nista k srcu ima izdrkotina jbga tipova koji kuci imaju strogu komandu od zene pa onada na poslu istresaju jajca... Ali to imas svuda i u zivotu. Sada je mnogo lakse samo se opusti i cepaj. Puno srece od mene.

Hvala na savetima, nisam hteo da se bas hvalim ali imam solidne uslove za civilnu. Topli obrok, pokriveni troskovi prevoza, obucice me za kompletno vodjenje knjiga, sve oko mene zene i svi me gotive. Plus sam provalio kako mogu da eskiviram neki sat ako hocu na pecanje, posto ja i drugari praktikujemo pecanje radnim danima zbog guzvi  :tbumb:

Sve u svemu ne zalim se.  ;)

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
263
E da i jos nesto - da je moj deda ziv nebi dao ni dve pare na moju vojsku.

Neko je jednom rekao kako je imao devojku u gradu gde je sluzio redovnu vojsku a on je prokomentarisao nesto u stilu - Da je meni drugarica bila u rovu ne bi mi samo oslobodili Srbiju nego bi stigli do Afrike  :D

Vrh Dno