spaljeni
Newbie
Je li ovo dobar izbor štapa i role za početnički ribolov štuke?
ništa bolje, ma to ti je za početak ( a i za duže ) štapić ko bombona, poslužiće te za za štuku bez ikakvih problema, upari ga, (e sad tu Zakuli kapa dolje,potpuno je u pravu) moraš da nađeš odgovarajuću špagu. I ja sam ih nekoliko izmjenjao dok mi nije legla jedna. Iako mislim da je tako za sve štapove "srednje" klase (po cijeni) moraš da nađeš odgovarajuću, nema sad da ti neko kaže uzmi tu s njom ćeš biti zadovoljan. Osim ako ne maše identičnim štapom, mašem Greysom Sream flex #5 9 stopa, a G seriju 5/6 od 9 stopa imam u radnji, pa sam ga probao. Sasvim fino radi za štuku i smuđa, za mene kao početnika, iskusniji forumaši će ti sigurno više moći reći o nekim drugim štapovima, eto i Zakula je probao "mekšeg" Greysa, siguran sam da se mnogi ne bi složili s mojim izborom, no meni leži, ribu vadi...spaljeni je napisao(la):Je li ovo dobar izbor štapa i role za početnički ribolov štuke?
GORANHardy je napisao(la):Koliko ljudi toliko cudi, i svi imaju svoje vidjenje.Ono sto je karakteristicno za ovaj Grys-G serije lovice se i sa njim daleko od toga da nece.Ali kontra i borba zahtevaju jace stapove minimum 8-9 i radjeni u duzim varijantama minimum 10stopa.netreba rizikovati bespotrebno. Moze se zaleteti neki veci komad i eto problema.
alp je napisao(la):Nisam govorio o vidjenjima nego iskustvu. Lovio sam po raznim mjestima svim mogucim klasama. Ukljucujuci i prilicno velike stuke. U ovom dijelu svijeta, gdje ne pusu orkanski vjetrovi, gdje je riba od metar ulov zivota, 6-tica moze biti dovoljna, 7-8 je optimum, 9-tka maximum maximuma. Mozes bez problema izvuci 10 kila, no i za stuku od 3 kile znas da nesto imas na udici. Uspjesnost kontre ovisi o omjeru udica-stap i tehnici rukovanja priborom. Koga pak zanima lov olovom od 10 grama bolje ce uciniti ako uzme pribor za varalicarenje. Ribolov ce biti ugodniji, a stapovi nece pucati.
kurare je napisao(la):Slažem se s Sulecribom, za iole ozbiljnije štuke i ja bi preporučio štap 9/10. S mojim 9/10 štapom mogu zabaciti imitaciju peša s otežanjem od 10 grama olova i to klasičnim flycastom, pa bilo to za Alpa mušičarenje ili ne.
Janez