Glava

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
U vise postova sam procitao da pri vezivanju musice poslednji korak jeste formiranje glave. Ja nisam nikada formirao glavu musici (najcesce jedva i da mogu da uradim zavrsni cvor a da ne zatvorim udicu  :blush:) pa me zanima da li vi to radite, kojim tipovima musica i kako treba da izgleda.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
Toni,nisam neki ekspert u vezivanju ali sam siguran da ako samo malo vise obratis paznju na proporcije svojih kreacija neces vise imati problema sa zatvaranjem okca na udici.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
crni je napisao(la):
Toni,nisam neki ekspert u vezivanju ali sam siguran da ako samo malo vise obratis paznju na proporcije svojih kreacija neces vise imati problema sa zatvaranjem okca na udici.

Proporcije  :yeswink:

evo pogledaj jednu moju mokru, tu se fino vidi formirana glava
grey.jpg

Ako si pazio na proporcije finisherom češ moći formirati i finishirati glavu bez problema.

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Po mom iskustvu, mnogo je lakse glavu slobodno namotati bombinom, a samo je zavrsiti finisherom!  8)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Sjekloca je napisao(la):
Po mom iskustvu, mnogo je lakse glavu slobodno namotati bombinom, a samo je zavrsiti finisherom!  8)

upravo to, ja sam se malo nespretno izrazio, finisherom se samo lepo napravi finish..zato se i zove finisher  :D

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Cesto mi se desava da mi zavrsni cvor i glava musice malo ztvore usicu na udici, sto naravno onemogucava da se struna protne (mada pri testiranju sa iglom ona prodje bez problema). Posto ne zelim da pobacam te muve, ima li ko savet kako da "popravim" musice. Razmisljao sam da ih pipnem sa lemilicom ili da od tanke bakarne zice napravim alat za protinjanje strune.
Da li je neko razmisljao na ovu temu?

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
cerebrum je napisao(la):
Cesto mi se desava da mi zavrsni cvor i glava musice malo ztvore usicu na udici, sto naravno onemogucava da se struna protne (mada pri testiranju sa iglom ona prodje bez problema). Posto ne zelim da pobacam te muve, ima li ko savet kako da "popravim" musice. Razmisljao sam da ih pipnem sa lemilicom ili da od tanke bakarne zice napravim alat za protinjanje strune.
Da li je neko razmisljao na ovu temu?
Imaš + za ovo pitanje i mene mori ista muka ;)

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Probaj žiletom da obiđeš oko okceta. Ako sjebeš osnovni konac (a sjebaćeš :))nemoj mene da juriš :D

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
157
Pre žileta upotrebi malo super lepka.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
@Milanče i Jr
Fala za savet!
P.S. Ako sjebem žiletom kriviću Jr-a, a ako ni lepak ne pomogne Milanče ti si kriv :doh: :D

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
157
Pa ovo neka bude samo privremeno rešenje, da vam ne propadnu muve. Sledeći put vodite računa o proporcijama.  :bleh:

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
710
Naj bolje rešenje je da žiletom oslobodiš udicu i napraviš drugu muvu. Možda mušica ispadne super ali ako nema mesta na okcetu da provučeš strunu, nema druge (džaba ste krečilu) :hammer:. Ja sam imao isti problem u početku "vezačke karijere". Prvo sam naučio da pravim muve pa sam onda kupio prvi štap i kanap i tako dalje.

Malo sam zeznuo sliku :-\

vlajkoni

Senior member
Učlanjen(a)
14.06.2007.
Broj reagovanja
2
Probajte da noktima gurnete glavu unazad - obicno pomaze. Bar ja to tako resavam ali poenta je u tome da nema potrebe da se cela udica pokriva raznim materijalima, al sta da se radi kad je to jace od mene.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ja sam ovaj problem na nekim muvama rešio sa šnajderskim provlakačem konca za igle. To koriste šnajderke za uvlačenje konca u tanke i sitne igle gde se rupica igle jedva vidi. Slično je kao provlakač za bobinu samo je žica tanka kao dlaka.
Nekim muvama nema pomoći pa idu pod žilet.

Vrh Dno