Galovica

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
1.016
Galovica je kanal, na oko 3,5 km od novobeogradskog bloka 45.
Direktno je povezena sa Savom. Na njoj sam pre više od 10 godina leptirom ulovio svoje prve štuke. Tade je bilo dosta štuke, mada ne krupne. Ipak, lovci sa balerinama su redovno hvatali komade do kilo i po. Od tada je bilo mnogo krađe i pomora. Da nije toga, na Galovici bi bilo lepo mušičariti štuku, jer kanal nije (pre)velik i relativno je pristupačan.

Prilozi

• Galovica (Small).JPG
    Galovica (Small).JPG
    46,6 KB · Pregleda: 2.826
  • Galovica 2 (Small).jpg
    Galovica 2 (Small).jpg
    25,9 KB · Pregleda: 724
  • Galovica 3 (Small).jpg
    Galovica 3 (Small).jpg
    48,1 KB · Pregleda: 1.210
  • Galovica 4 (Small).jpg
    Galovica 4 (Small).jpg
    47,9 KB · Pregleda: 2.124

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
1.016
Danas sam planirao da pojurim štuku. Ogromna aktivnost kedera na površini i prisustvo kolega iz čijih kola su treštali najcrnji narodnjaci su me ubedili da štuja nije aktivna.
Tako da sam danas mušičario na suvu muvu beovice. Razbio sam ih.  :D :doh:

Prilozi

• kederce (Small).jpg
    kederce (Small).jpg
    65,7 KB · Pregleda: 669
  • kederce 2 (Small).jpg
    kederce 2 (Small).jpg
    63,2 KB · Pregleda: 586
  • kederce 3 (Small).jpg
    kederce 3 (Small).jpg
    71 KB · Pregleda: 513
  • mikro bucov (Small).jpg
    mikro bucov (Small).jpg
    50,4 KB · Pregleda: 665

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
1.016
Da je kod nas drugačija svest, moral i etika, ovo bi bilo lepo mesto za mušičarenje.
Holanđani po kanalima,veoma sličnim Galovici "ubiše" krupne štuke.
Ali...

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
1.016
.

Prilozi

• ff na kanalu (Small).jpg
    ff na kanalu (Small).jpg
    55,6 KB · Pregleda: 749

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
obozavam ovu ribu .iako je sitna uzivam da je musicarim . ove nove zabrane su razlog vise da na moravi do 1. juna njoj posvetim svu paznju........jedan +

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
MM jedna isparavka nadam se da se ne ljutiš. Galovica je verovao ili ne reka. Izvire negde ne Fruškoj gori ili u njenom podnožju. Nekada se ulivala u Savu blizu brodogradilišta! Na ovom linku možeš da vidiš topografsku kartu iz 1971.
http://www.avijacijabezgranica.com/karte/karteRS50/imagepages/image56.html
Vidi se i gde je današnje ušće Galovice.
Nažalost ovo što se tiče zagađenja i krivolova je apsolutno tačno. Prošle jeseni sam bio sa drugarom na Galovici kod strugare u Surčinu, on je imao jedno praćenje štuke i to je to za celo prepodne, a ranijih godina je i bilo šta da se uhvati. Sećam se priča mog dede kome je Galovica bila domaća voda pošto je živeo u 33. bloku.
Evo jenda slika Galovice i od mene.

P.S. Blok brate, Bruklin brate, blok brate zakon, kakav brate Bruklin blok je brate zakon :yeswink:

Prilozi

• Galovica u magli.jpg
    Galovica u magli.jpg
    66,9 KB · Pregleda: 1.615

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
1.016
Auuuuuuuu, 100ko, ja sam šokiran!  :eek:
Jesam vazda imao 2-jku (jedva) iz geografije, al da je Galovica reka a ne kanal...
...bote, veruj da niko iz 45-og nema pojma da je ovo zapravo reka.
Sad mi se još više dopada. 
Danas nisam uslikao sastav sa Savom, zanimljivo izgleda, a desi se da raubuje i poneki fin bucov. Da mi nismo to što smo, i da nismo takvi kakvi jesmo, Galovica bi bila raj.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
Drago mi je da nisi iznenađen i uvređen ;)
Mnogi ne znaju za Galovicu da je reka, mislim da je i "kanal" Jarčina takođe reka.
Inače nas u proseku 10-15 mušičara se okupljamo svakog petka od 18:30 u SRD "Galovica". Prošle godine smo osnovali i mušičarsku sekciju. Ako možeš svrni sledeći petak. :tbumb:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
MM je napisao(la):
Auuuuuuuu, 100ko, ja sam šokiran!  :eek:
Jesam vazda imao 2-jku (jedva) iz geografije, al da je Galovica reka a ne kanal...
...bote, veruj da niko iz 45-og nema pojma da je ovo zapravo reka.
Sad mi se još više dopada. 
Danas nisam uslikao sastav sa Savom, zanimljivo izgleda, a desi se da raubuje i poneki fin bucov. Da mi nismo to što smo, i da nismo takvi kakvi jesmo, Galovica bi bila raj.

To gde si pecao i nije reka Galovica vec kanal iz sistema za odvodnjavanje koji se zove po nekadasnjoj reci Galovica.

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
1.016
Da da , OK, al` ja nisam imao pojma da je Galovica reka. Ovde gde sam ja pecao je "pravi" kanal, i nije čudo da ljudi nemaju pojma da je G. zapravo reka.
Bilo kako bilo, i ovaj deo je nekada bio jako dobar za pecanje, posebno u ovom periodu velikih i hladnih voda, kada u nju uđe gomila kedera,a za njima i štuke.Tu je ušće u Savu.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
Ima jenda stvar vezan za Galovicu, a to je da ona teče. Poslednjih par kilometara pre ušća blizu ustave se možda to i ne primeti, ali recimo u Surčinu se vidi da teče.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Tece i Micin kanal pa je kanal isto kao i Galovica danas. Aman Joco imas i na netu 300 podataka zasto je Galovica kanal a nekada zaista bejase reka Galovica.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
Simpsone koliko god da ti voliš da si u pravu ja volim da sam u pravu više od tebe :bleh:
Da citiram Zoxov omiljeni citat: "Rumenka fundamentalnooooo obrati pažnju"!
LINK-SPISAK REKA U SRBIJI
Pod redim brojem 63 u prvoj tabeli je (Progarska) Jarčina dužine 53km, koju ljudi takođe smatraju kanalom.
Na dnu stranice ispod 2 tabele se nalazi spisak reka kraćih od 50km. Treća reka sa tog spiska je Galovica. Po mom mišljenju ako nešto ima izvor i ušće to je reka, ma koliko da je ona kanalisana i pregrađivana i da joj je menjan tok ona je reka.
A evo ti šta je kanal
LINK za kanal

Evo još jedne vode možda pogodne za mušičarenje, čuo sam da ima klenova u njoj reč je o jezeru Pariguz u Resniku.
Link za Pariguz

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
100ka je napisao(la):
Simpsone koliko god da ti voliš da si u pravu ja volim da sam u pravu više od tebe :bleh:
Da citiram Zoxov omiljeni citat: "Rumenka fundamentalnooooo obrati pažnju"!
LINK-SPISAK REKA U SRBIJI
Pod redim brojem 63 u prvoj tabeli je (Progarska) Jarčina dužine 53km, koju ljudi takođe smatraju kanalom.
Na dnu stranice ispod 2 tabele se nalazi spisak reka kraćih od 50km. Treća reka sa tog spiska je Galovica. Po mom mišljenju ako nešto ima izvor i ušće to je reka, ma koliko da je ona kanalisana i pregrađivana i da joj je menjan tok ona je reka.
A evo ti šta je kanal
LINK za kanal

Evo još jedne vode možda pogodne za mušičarenje, čuo sam da ima klenova u njoj reč je o jezeru Pariguz u Resniku.
Link za Pariguz

100ka ja sam rekao da je MM pecao na KANALU Galovica a ne na reci istog imena. Kako mozes kanal da zoves rekom nije mi jasno? Jel kanal DTD reka? Iako su i Dunav i Tisa reke. Jel' kazes "bio sam na reci Tisi i reci Dunav". Mozes ti to da zoves kako volis ali istina je da je MM pecao na KANALU po imenu Galovica.
Po tvom misljenju i  vestacka jezera treba zvati rekama jer su mnoga nastala prostim pregradjivanjem reka koje imaju i izvor i usce. Ne zanosi se 'leba ti.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
DTD nije deo Dunava ili Tise, već splet kanal između ove 2 reke ako se dobro sećam onoga što sma učio u školi, pošto tamo nikada nisam bio. Simspone veštačko jezero je lako uočljivo ne bilo kojoj pregrađenoj reci, a ako kanališeš reku kao što je to urađeno sa Galovicom, onda je teško uočiti gde počinje reka, a gde kanal. Pogotovu što Galovica ima mali pad i vrlo sporo teče čak i u uzvodnom delu.

Vrh Dno